Prtljažnik za bicikle

origin

Pripravnik
7. nov 2010
116
0
16
Citat:
Uporabnik jello pravi:
V klubu smo imeli zadnjih 20 let na strehi vedno doma izdelane prtljažnike na katere gre najmanj 7 koles, prtljažnik je gor vsaj 8 mesecev na leto, nikoli ni še nihče vprašal kdo ga je naredil.
Imas kaksne slike prtljaznika?

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.986
17
38
Bled
Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:
Da se prislinim k temi. Tudi sam razmišljam o prtljažniku, kupujem pa varianto za na streho.

Kolebam med tema dvema:

http://www.thule.com/en-GB/SI/Products/BikeCarriers/RoofCarriers/Thule%20ProRide%20591.aspx
in
http://www.thule.com/en-GB/SI/Products/BikeCarriers/RoofCarriers/Thule%20FreeRide%20532.aspx

Razlika v ceni je relativno velika, zato me zanima ali je 591 res vreden višje cene od 532 (cca 40€).

odvisno tudi to kakšno kolo imaš. Sam sem najprej imel 591ko a sem jo zamenjal za 532ko, ker se kolo ni dobro vpelo. 591 prime okvir spodaj-zgoraj, 532 pa levo-desno.

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.068
127
63
2 kom - oba gorska, spredaj "fedri" 100mm. Na enem "diagonalna" cev na kolesu, ki ga jo nosilec objame ni čisto okrogla - zgoraj je malo sploščena, na drugem pa je čisto okrogla in precej debela.

Sedaj imam neke cheap nosilce iz špara, vendar so primerni za klasične bicikle s tankimi, okroglimi cevmi.

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
Jaz mislim da najbolje da pri nekom probaš, magari v trgovini. Sicer je 591 vreden svojega denarja, ker maš kolo gor/dol ko keks. Mam pa tudi sam eno tako "čudno" kolo ki ga ne spravim niti na 591, niti na onega drugega, ker je edina okrogla in hkrati ravna cev na kolesu šticna za sedež. In pride gre samo na tak prtljažnik, ki kolo prime z roko (tak, ki je ponavadi na kamperjih zadaj).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Zanzibar pravi:
2 kom - oba gorska, spredaj "fedri" 100mm. Na enem "diagonalna" cev na kolesu, ki ga jo nosilec objame ni čisto okrogla - zgoraj je malo sploščena, na drugem pa je čisto okrogla in precej debela.

Sedaj imam neke cheap nosilce iz špara, vendar so primerni za klasične bicikle s tankimi, okroglimi cevmi.

drgač pa na bolhi poglej, jaz sem enega 591 kupil za 60eurov, prvega pa sem kupil v trgovini, ker sem ga rabil takoj

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
če imaš debele cevi, pozabi na cenejšega, ker slabo prime okrog štela. Sicer pa tisto razliko boš hitro prebolel, ker tak nosilec imaš ponavadi za veliko let in na dražjega gre res vse živo gor, zelo enostavno in predvsem trdno. Pri cenejšem bi vsaj mene bilo nonstop strah da mi odleti pecikl iz strehe