Prtljažnik za bicikle

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.070
110
63
Kakšne so vaše izkušnje s prtljažniki za bicikle - dovolj imam dvigovanja bickla na streho in bi si želel nekaj kar je za zadnjim odbijačem.

Npr: https://www.volkswagen-zubehoe...P_3C0071105.jpg

Na kaj moram biti pozoren pri tem, ali je to reč, ki je stalno nekje skrita, ali je treba to gor in dol dajati. Nekje sem videl da ima en avto v reklami to na knofek...

LP P

man007

Pripravnik
20. dec 2007
359
2
18
nori-na-bicikl.blogspot.com
Živjo.

Vse je odvisno od namena uporabe in števila koles... Na sliki je model za avtomobile, ki imajo kljuko, obstajajo pa tudi modeli, ki se jih ´pripasa´ na prtljažnik s pasovi. Pri slednjem je število koles omejeno na dva.

Vsi ti modeli prtljažnikov se montirajo na avto le ob uporabi, drugače počivajo v garaži. Neumnost jih je peljati vedno s seboj. Je pa montaža pri modelih s kljuko dosti bolj preprosta.

Je pa po mojem mnenju bolj varna uporaba strešnih prtljažnikov, pri katerih se prednje kolo sname in se kolo namesti na prednje vilice.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
nova opel corsa ima vgrajen prtljažnik za kolo
wink-1.gif

dentex

Guru
20. sep 2007
2.761
652
113
Hanzi ne explodirat, sem za mojga vprašu če se da 4 prtlažnike na streho dat so rekli JA in takoj prodali 4 thule-je. Sem poizkusil spravit gor z lojtro ker mam pač avtobus, pa ni šlo.
No potem mi je prijazni prodajalec na vsak način poizkusil nategovati naprej in mi izdelal predračun za 1600€ za na kljuko. Tako da je teh 600 euričev pravi drobiž.
Po malo daljšem pogovoru z njim sem mu uspel dotupiti, da se lohka celo življensko dobo z 2 avtoma vozim na dopust pa ne bom zagonil za njegov bajni predračun.
Kaj dati na avto za prevoz biciklov, je stvar uporabnika samega in na žalost finančnih zmožnosti kupca. Upam edino, da bo toliko kvaliteten izdelek, da se ne bo kolo ob prvi priložnosti osamosvojilo.
smile-1.gif

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
probaj raje kake od firme Thule, ti so zakon če mene vprašaš bolši od originalnih pa še na druge avte jih lahko montiraš (dokupiš adapter).

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Keri so boljši. Tisti ko se dajo na streho ali tisti ko se pritrdijo na vrata od prtljažnika ?

Pongo

Pripravnik
19. jul 2007
644
0
16
Obišči stran
Sodelavec ima prtljažnik za kolesa od thule, ki se montira na kljuko za vleko prikolice.
Gor da lahko 2 bicikla, zaenkrat je zelo zadovoljen.

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Baje da so bolši tisti ki se montirajo na streho ker naj bi meli manjši zračni upor (kao zaradi vrtinčenja zraka za vozilom).
Jaz mam thuleja za na strho (prtljažnik in nosilec) pa sem zelo zadovoljen.

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Iščem temo, kjer je bilo prilepljenih nekaj slik kako so si uporabniki sami izdelali nosilec za dva kolesa, tako da se ti ne vozita po avtu. Bilo je slikano v karavanu, neka deska pa dve axe gor.

PrePro

Pripravnik
1. nov 2007
414
0
16
ksz

Kakšna pa je življenska doba prtljažnikov za bicikle?

Jaz imam Thule in počasi bo star 10 let.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik KURKOFF pravi:
Iščem temo, kjer je bilo prilepljenih nekaj slik kako so si uporabniki sami izdelali nosilec za dva kolesa, tako da se ti ne vozita po avtu. Bilo je slikano v karavanu, neka deska pa dve axe gor.

vprašanje kako je s tem, če te policaji ustavijo, ker nimaš homologirane robe gor

colos

Pripravnik
12. jan 2008
494
6
18
Imam thule za na vrata od prtljažnika. Uporabljam ga samo kadar res ne gre drugače (truga na strehi in štiri kolesa). Prtljažnik se težko odpira - tudi ne zdi se mi blagodejno za pante, montaža je mal zaj.... ker moraš pazit da ne poškoduješ laka, avto pa se mi zdi da ne gre nikamor (več kot 120 rajši ne peljem).

Je pa elegantno, ker lahko zmontiram kolesa že v garaži. Za večkratno uporabo se mi zdi še vedno primernejši za na streho.

jello

Guru
22. sep 2008
10.265
3.902
113
V klubu smo imeli zadnjih 20 let na strehi vedno doma izdelane prtljažnike na katere gre najmanj 7 koles, prtljažnik je gor vsaj 8 mesecev na leto, nikoli ni še nihče vprašal kdo ga je naredil.