Prostoročno telefoniranje

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Malo razmišljam da bi si v službenem avtu omislil prostoročno telefoniranje. Trenutno uporabljam Bluetooth slušalko, ki mi gre že malce na živce... Zanima me katera zadeva bi bila najbolj primerna tako cenovno kot kvalitetno? Želim pa, da se lahko preko te instalacije povežeta dva telefona ( službeni in privat ).

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.125
7.692
113
Vsekakor bi zadevo vzeli z montažo. Zanima pa me cena teh Parrot instalacij in nasvet glede samega nakupa in montaže v Ljubljani, ali bližnji okolici.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Kupiš pri uvozniku oz. na netu poglej cene, če je kakšen mimovrste ali kaj podobnega ceneje. Zmontirat daš lahko pri uvozniku ali pa mojstrom na svojem servisu, ni to kvantna fizika, vse je zraven, vključno s shemo. Pa vzemi nekaj z zaslončkom, čeprav bo morda v kakšnem avtu zgledalo češko si boš na dolgi rok hvaležen.

Recimo 9100 model je čist ok, 180 eur redna plus montaža odvisno kam boš dal, pri uvozniku se mi zdi da so se cene nekoč vrtile okol 100 eur, lokalni štromar bi verjetno naredil za manj.

http://www.aim-high.si/izdelek/parrot-bluetooth-avtoin-talacija-mki9100-multipoint/

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Lokalni avtoelektičar ti to, s podiranje in sestavljanjem potrebnega dela armaturke, zmontira v 15 minut do ene ure.
Zna pa biti, da boš moral dokupiti še adapter (npr. za priklop za VW CAN, cene so tam okoli 20€), osnova je namreč priklop na ISO konektorje za avtoradio.
Drugače pa ja, vgradni Parrot. To je to.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.818
113
Sam uporabljam prenosno Jabro za na senčnik. Zadeva deluje odlično (tudi 2 telefona), hkrati pa jo lahko prestavljam v katerikoli avto. Baterija pa drži tudi nenormalno. Filam enkrat na 14 dni, pa ni še prazna.

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Parrot pa nič druzga in še to vzemi vgradno zadevo.
2X
zmaga.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kakšne izkušnje z adapterji za volanske komande? Tudi jaz bi dal vgradit to, obvezno da delajo tipke na volanu pa da ni nobenga ekstra ekrančka.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
vzel bom mki9000, brez ekrana

tisti plavi nagravž ni šanse da gledam v avtu. itak pa sem mel en čas minikit neo in me manjko ekrana ne moti, sem navajen brez

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Sem bil včasih brez in ne gre. Kako pokličeš nekoga pa recimo, da nimaš voice oznak posnetih? Ja telefon moraš iz žepa pa spet po rokah valjat. Pa ko te nekdo kliče, vidiš kdo kliče in pač dvigneš ali ne. Brez ekrančka si spet mrzel. Sicer pa vsak po svoje.
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ja, saj sem ti povedal, da sem se že navadil brez. Kličem praktično samo par istih kontaktov in imam za vse voice tage. Mi je bolj vredno, da avto ni nagravžen. Saj mi je žal, da nisem tovarniškega naročil, ampak lahko sem zdej pameten
smile-1.gif

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Narode, avto prodajam....
Pa tuhtam: a se splača demontirat tale moj parrot al je sve skp predrago ?

Ve kdo kok je demontaža oz. montaža ?

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik Shaban pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Parrot pa nič druzga in še to vzemi vgradno zadevo.
2X
zmaga.gif

ja pa jasno da kekca, ko drugega ne poznata. dajta malo gugla zalaufat, pa vpisita not bury cc9060, oz zdaj je menda ze novi model zunaj. ta igracka pelje vse papige scat in to vama povem iz prve roke. touchscreen, barvo ekrana prilagodis armaturki, a2dp profil za muziko iz tel, zvok bolj cist kot na papigi, dejansko delujoci voice command, vgrajen music player,... in za manj denarja kot papiga.
je pa kot recno za vsako tako napravo potrebno se dokupit iso adapter.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.403
4.976
113
Jaz sem si nabavil Parrota, rabljenega na ebayu s transportom vred me je prišel 50€...

Če ima tvoj original avtoradio ISO priklope in si malo vešč demontaže avtoradia in brskanja po armaturki, lahko vse sam narediš,
priklopi so serijski priklopiš in dela.... fenomenalno!

Drugače pa dobiš mki9000 za 110€ pri uvozniku Aim High, majo tudi spletno trgoino...