Prometni prekršek, pravni nasvet

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Dobil sem sodbo v imenu ljudstva.150 € sodne takse, 200 € kazni, točke sploh niso bile v igri. Pravni pouk: Zoper to sodbo ni pritožbe. Si mislim: pusti in pozabi.
Bolj me zanima iz principa. Predvsem pa me je zmotilo izredno lažnivo pričanje policista na sodišču, ki je v nasprotju s plačilnim nalogom, predvsem pa je polno laži. Zelo zelo veliko laži in nesmislov.
Sam se obravnave nisem udeležil (se mi zdi da nisem bil vabljen, ker je v dopisu pisalo samo da lahko pridem na zaslišanje policista, nič o tem da bi bil kaj zaslišan, ali da bi lahko dajal kakše pripombe).

Vseeno me zanima kakšna pravna sredstva so mi na voljjo. Domnevam da boj zoper krivično sodbo ne more zastarat. Verjetno je tudi zelo težko moja beseda proti policistovi.

Lp,
Peter

P.S.
Zelo lepo bi prosil odgovarjajoče da se držite vprašanja. Glede mojega obnašanja v prometu (in tudi sicer) imam zelo visoke standarde do sebe, imam bonton, poznam CPP, in se dobro znajdem z vozilom. Sem pozoren do drugih, vozim strpno, in se mi kadar sem v avtu ne mudi. Sicer naredim tudi kakšen (nepomemben) prekršek, pa tudi kakšna neumnost se mi je že zgodila.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Ces povedat, da je policist prical v nasprotju s svojim placilnim nalogom. Ne bluzi. Tvoje pisanje je se bolj dvomljivo. Udelezil bi se razprave na sodiscu ne pa da se joces zdaj

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
To so razni muloti, glasni na forumh, ki se še s policajčki bojijo soočiti v živo.
hysterical-1.gif

Natko

Pripravnik
16. sep 2016
61
0
6
Citat:
Uporabnik peter_nn pravi:
Dobil sem sodbo v imenu ljudstva.150 € sodne takse, 200 € kazni, točke sploh niso bile v igri. Pravni pouk: Zoper to sodbo ni pritožbe. Si mislim: pusti in pozabi.
Bolj me zanima iz principa. Predvsem pa me je zmotilo izredno lažnivo pričanje policista na sodišču, ki je v nasprotju s plačilnim nalogom, predvsem pa je polno laži. Zelo zelo veliko laži in nesmislov.
Sam se obravnave nisem udeležil (se mi zdi da nisem bil vabljen, ker je v dopisu pisalo samo da lahko pridem na zaslišanje policista, nič o tem da bi bil kaj zaslišan, ali da bi lahko dajal kakše pripombe).

Vseeno me zanima kakšna pravna sredstva so mi na voljjo. Domnevam da boj zoper krivično sodbo ne more zastarat. Verjetno je tudi zelo težko moja beseda proti policistovi.

Lp,
Peter

P.S.
Zelo lepo bi prosil odgovarjajoče da se držite vprašanja. Glede mojega obnašanja v prometu (in tudi sicer) imam zelo visoke standarde do sebe, imam bonton, poznam CPP, in se dobro znajdem z vozilom. Sem pozoren do drugih, vozim strpno, in se mi kadar sem v avtu ne mudi. Sicer naredim tudi kakšen (nepomemben) prekršek, pa tudi kakšna neumnost se mi je že zgodila.

Glede na to da je prišla zadeva na sodišče pomeni, da si se pritožil na kazen. Zato sklepam, da si dobil tudi vabilo na predstavitev svoje plati zgodbe. Tega se pa potem nisi udeležil. Tu si naredil napako za katero boš pač plačal. Močno dvomim, da boš s kakšnimi izrednimi pravnimi sredstvi tule uspel. Pred leti me je policist ustavil in mi rekel, da je videl, da sem šel v rdečo luč. Napisal mi je kazen, nanjo sem se mislil pritoziti - vendar se po posvetovanju s pravnikom nisem. Placal sem polovičko in na zadevo pozabil. Tvoja beseda proti policistovi na sodišču nima posebne teže razen če ni podprta z močnimi in nedvoumnimi dokazi.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.180
3.641
113
Marlbor
Saj je tudi sam avtor teme prišel iz začetnih 100eur sedaj že na 350eur.

Natko

Pripravnik
16. sep 2016
61
0
6
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Saj je tudi sam avtor teme prišel iz začetnih 100eur sedaj že na 350eur.

Aja pa še to: če imaš redne prihodke so izvršbe zelo zelo učinkovite.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Tudi policaji so ljudje, kateri so kot mi slabo plačani, delajo prekrške tudi sami, se motijo kot mi... Če te ustavi policaj zaradi domnevnega prekrška lahko s primernim dialogu veliko rešiš na licu mesta. Pač držati se moraš moje prve povedi. Seveda pa lahko naletiš na policaja, kateri pač ima slab dan, takrat si pač potegnil ta kratko. Če nimaš prič in materialnih dokazov, kateri najmanj 300% potrjujejo tvoj prav raje plačaj polovičko, da ne boš na koncu plačal nekaj kratnik.

PS- sem se v svoji dolgi vozniški karieri karieri izvlekel z opominom, ko sem (kot zelo dolgo nazaj) bil vinjen ustavljen pred garažnimi vrati doma (v policijskem terenskem vozilu pa 4. policaji!), vozil brez vključenih dnevnih luči, prevozil 100% rdečo (policaj pa tik za menoj-sirena+modre luči+...), pozabil vozniško.... Plačal le enkrat za 7 km/h prekoračitve na omejitvi 40 izven naselja. Bi rekel, da imam dovolj bonusa, da dvakrat ali trikrat naletim na policaja, kateri je vstal na levo nogo in si s polovičko prihranim živce.
evil.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
OFF: Me sploh ne preseneča, včeraj 3x doživel hladen tuš na cesti, naredil 200km po regionalni. En tip nasprot pripelje po mojem pasu, en prehiteval v škarice (bolano), drugi pa ko sem zavijal levo in se je semafor pržigal na rdečo, en švigne po desnem naravnostnem pasu v levo v rdečo (Črnuče, ko se zavije proti Mengešu), res carji....otročji čudaki.

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Kakorkoli, s prometnimi policaji imam take izkušnje, da čeprav sem ponavadi plačal za prekršek, bi rekel da so korektni in profesionalni. Nikoli nisem plačal pa česar ne bi storil, poznam pa dva osebno ki sta se pritožila ke rnista naredila prekrška (1x hitrost in 1x telefon) in oba dobila pritožbo!
Za avtorja teme pa: Če si storil prekršek bi plačal 100 eur namesto 350,..če pa ga nisi bi šel pričat.....

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Sprašujem kakšen je pravni postopek. Odgovora za enkrat še ni.

Kar se pričanja tiče, na listu piše da sem lahko prisoten pri zaslišanju policaja. Ker nimam izkušenj, sem to razumel dobesedno tako kot je pisalo, dopusta pa tudi nimam neomejeno. Kolikor vem sodišče pošlje vabilo na zaslišanje in ne obvsetila da je nekdo zaslišan.

Kar se prekrška tiče, ne nisem storil očitanega. Kar se pa tiče pričanja policaja mi je šlo pa na bruhanje ko sem bral kaj je pričal. Glede na njegov opis so tisti iz Hitrih in drznih navadni amaterji proti meni.

Tisti ki se pa oglašate v tej temi, me ne poznate, si pa jemljete pravico soditi in obstojati na podlagi lastnih predsodkov. Pri vožnji sem lahko vzgled verjetno vsakemu od vas..., pa ne zaradi 27 letnega staža, ampak zaradi kulture na cesti ki jo imam, za razliko od večine...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.605
4.550
113
50
Na sončni strani ALP
Citat:
Tisti ki se pa oglašate v tej temi, me ne poznate, si pa jemljete pravico soditi in obstojati na podlagi lastnih predsodkov. Pri vožnji sem lahko vzgled verjetno vsakemu od vas..., pa ne zaradi 27 letnega staža, ampak zaradi kulture na cesti ki jo imam, za razliko od večine...

Vzoren, vzgleden voznik s 27 letnim stažem, pa vseeno pokasiral 200€ globe.
eusa_doh.gif

Nisi napisal po katerem členu te je policaj globil, da bi lahko komentirali možnosti...
icon_makeadeal.gif

Pravna sredstva katera imaš na voljo, pa so napisana na odločbi/sodbi. V kolikor nisi že zamudil vseh rokov...
smoke.gif

Začneš z ugovor/zahteva za sodno varstvo - očitno si to izkoristil, da si dobil odločbo sodišča (na katero obravnavo nisi šel)

Potem pa imaš še izredno pravno sredstvo in sicer zahtevo za varstvo zakonitosti

Citat:
Zahteva za varstvo zakonitosti
169. člen

(1) Zahteva za varstvo zakonitosti se lahko vloži zoper vsako odločbo, izdano na drugi stopnji, oziroma vsako pravnomočno odločbo, če je kršen ta zakon ali predpis, ki določa prekršek.

(2) Zahtevo za varstvo zakonitosti lahko vloži državni tožilec po uradni dolžnosti ali na pobudo osebe, ki ima pravico do pravnega sredstva po tem zakonu.

(3) Pri odločanju o vložitvi zahteve za varstvo zakonitosti državni tožilec upošteva zlasti naravo in težo domnevne kršitve, pomen zadeve in posledice odločitve za pobudnika in druge udeležence v postopku ter potrebo po zagotavljanju pravne varnosti, enotne uporabe prava ali pomen za razvoj prava preko sodne prakse.

Priporočam čitanje Zakona o prekrških
menu-readthepost2.gif

peter_nn

Pripravnik
4. okt 2007
509
2
18
Ne vem če je branje ZP pravi naslov. Zanima me kako se lahko pritožim na sodbo ljudstva, na koncu katere piše da zoper njo ni pritožbe...

Natko

Pripravnik
16. sep 2016
61
0
6
Citat:
Ne vem če je branje ZP pravi naslov. Zanima me kako se lahko pritožim na sodbo ljudstva, na koncu katere piše da zoper njo ni pritožbe...

Napisal sem ti. Na voljo imaš še izredna pravna sredstva. Če jih boš izkoristil moraš imeti res trdne dokaze. Plačat pa je potrebno tudi odvetnika. Če hočeš imaš tule še odgovor pravnika.
http://www.najnaj.si/pravno-svetovanje/246/prometni-prekrsek---pritozba.html

Mislim, da je tule med vrsticami povedano vse. Lahko pa greš v ves ta postopek. Če boš izgubil boš plačal multiplikator tega zneska ki ga imaš danes. Lahko pa se greš boriti z mlini na veter....

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Od kdaj gre pa policaj na zaslišanje, če je neka fizična oseba naredila prekršek. A ni šel prekrškar??
evil.gif

A so za vsak prekršek sodišča?? Kolk vem, te polcaj lahko kaznuje sam za prekršek. razen, če to le ni bil samo prekršek voznika z "visokimi standardi"
cry12bpy.gif

Odgovor si že dobil od drugih, samo imam občutek, da z odgovorom nisi zadovoljen, pa misliš da ga nisi dobil.
Ja, res je da tisti, ki se oglašamo v tej temi, ne poznamo. Pa saj si sam napisal vprašanje v forum, kjer se ne poznamo. A ne bi mogel tiste, ki jih poznaš vprašati osebno?? Ali pa dopisati, da se tisti, ki te ne poznamo ne smemo oglašati. No, kolk odgovorov bi pa potem imel........
Lep dan.... in ogranjaj visoke standarde ....