Prometna nesreča

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Pozdravljeni, Alter forum spremljam že nekaj časa. Ker sem nov uporabnik in nisem mogel še nikomur svetovati nič, upam, da mi bi bil kdo vseeno pripravljen svetovati v neki današnji zadevi.:

V Ljubljani v Trnovem je na prednostno cesto, po kateri sem vozil, nekaj metrov pred mene iz neprednostne ulice zapeljala neka punca.
Trčenja (blažjega) ne bi mogel preprečiti niti poleti na suhi cesti. Zadel sem jo v zadnji levi odbijač s sredino mojega avta.
Glede na to, da je pripeljala dokaj korajžno in se ustavljala pred križiščem, bi sklepal, da se je želela ustaviti. Saj se je, ampak točno pred mano. Želela je policijo in smo jo poklicali (2 uri, saj so bile snežne razmere).
Po postopku in ... naj bi podpisal zapisnik o izjavi kršitelja.
To nisem bil jaz, saj je punca zapeljala točno pred mene in še ustavila se je.

Kako te zadeve delujejo oz. ali si kriv, če te nekdo izsili 5 metrov pred nesrečo iz neprednostne ulice?

Povedal bi še to, da se je punca takoj začela pogovarjati po Gsm z nekom in potem jo je začel boleti vrat,...
Z očetom sta 1,5 ure imela sestankovanje, merila neke razdalje ,...

Skratka, kot sem že povedal, je punca (morda zanalašč) zapeljala pred mene in se ustavila oz. ni speljala. Bilo je še v križišču oz. sem jo zadel pri zavijanju v desno.

Sem lahko jaz kriv za to ?

Hvala za resne odgovore, saj imam občutek, da je bilo to namerno. Ona ima škode za 50 EUR, jaz pa po oceni policije za 1.500 EUR.

Bi v takem primeru kaj pomagala avto -kamero, kot jih imajo v Rusiji?

Lp
Gal

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Če si se ti vozu po prednostni ona pa je tebi vzela prednost je ona kriva... Ne vem kaj pametujejo... Njena zavarovalnica bo lepo plačala pa ciao Mici, če pa se bodo protivilli pa odvetnika ! Bo punci žal, da ni takoj dala kupona, ker jo bo vse skupaj prišlo 2-3x dražje...

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne razumem najbolj tvojega opisa, namreč če si jo zadel v zadnji odbijač je bila v celoti na 'tvoji' cesti? Kako to misliš s sredino avta? Sredino odbijača spredaj ali s bokom?

Probaj narisat (magari na papir pa slikaj).

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Zadel sem jo s sredino mojega sprednjega odbijača v njen zadnji levi del odbijača. Prišla je z moje desne strani in zavila desno (v smeri moje vožnje).

Nazadnje urejeno:

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Še preden so si ogledali kaj je bilo, je policistka rekla, da bova oba plačala kazen.
Na moje vprašanje zakaj, je rekla, da nisem imel prilagojeno hitrost. Vozil sem med 35 in 40 km/h po mokri cesti.

Punca je rekla, da me ni videla. Vizuelno pa je mogoče videti od križišča, kjer sem speljal do kraja nesreče (50 metrov).

Njen oče, ki ni bil prisoten ob nesreči in je prišel čez pol ure je vršil pritisk name. Samo ne dolgo, ko je videl, kje ležijo deli luči in odbijača.

Potem je začel vleči njen odbijač in zadnjo levo luč ven, da bi bilo videti, da je bila hitrost večja. Ni pa videl, da ga gledam.

V tistih dveh urah, ko smo čakali policijo, je čez ležeče dele v križišču zapeljalo vsaj 50 avtomobilov in jih počasi premikalo stan od dogodka.

Ves čas sem bil namenoma na drugi stani ceste, da mi ne bi kdo očital premikanja razbitih delcev.

Ampak njen oče je po uri in pol prišel in rekel, da so ti delci precej bolj proti križišču. Povedal sem mu, da je ravno obratno, saj so se delci premaknili že več kot 2 metra v drugo smer, kot on govori, saj vozijo vozila od križišča stran. Spet je utihnil.

Glede policije pa ne vem. Mudilo se mi je po otroka v šolo (tam sem bil tri ure in se je že končevalo popoldansko varstvo), opravil sem alkotest (0.00) in policista sta mi šla na roko, da se jutri zjutraj zglasim pri njih.

Občutek pa imam, da želijo meni pripisati krivdo. Lahko pa da se motim.

Lp
Gal

Car

POSTman
4. avg 2007
8.500
1.661
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Po tvojem opisu ne bi smelo biti dileme. Krivda je na njeni strani, čeprav....Odvisno od policajev. Moj primer: Z mopedom sem se peljal naravnost, ženska me je prehitela in takoj zavila desno na stransko cesto, da sem preprečil nesrečo, sem zabremzal in padel. Skoraj sem bil kriv, ker sem imel premajhno varnostno razdaljo....
rolleyes-1.gif

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Saj sem oziroma kje so ležali deli stekla in odbijačev. Samo bila je "plundra" in gsm fotoaparat ni najboljši.

P.S.
Pred dvemi dnevi je prijatelj kupil avto kamero. Jaz naj bi jo preštudiral ampak je nisem. Sem pa dal zjutraj vanjo sd kartico, vklopil v polnilec in jo pritrdil na sprednje steklo.

Pred nesrečo sem bil namenjen k njemu, samo je nisem vklopil. Ravnokar me je klical, da so na njej neki posnetki in da se sama vklopi, ko se začne avto premikati. Mogoče pa bo nesreča gor. Upam.

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Čakam, če je kaj. Neka vožnja baje je. Samo naj bi bilo več ur posnetkov.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Moja kamera (podobna kot je sedaj v Intersparu v akciji, (še jutri)) se vklopi ko prižgeš avto. (če je priklopljena na kabel z vtičnico 12V)

In ugasne ko ugansem avto. (tako deluje če seveda nimaš stalno +12V na vtičnici) Video se snema v nastavljenih intervalih in ko napolni kartico začne prepisovat stare posnetke ... tako da če je kartica dovolj velika in se nisi veliko vozil, potem je mogoče še ujela tvojo nesrečo.

LP

Gal

Pripravnik
18. mar 2013
384
0
16
Očitno ni čisto podobna. Kartca je 16 GB in baje je ostal še ta posnetek in pred tem nekaj minut vožnje, po tem pa notranjost škatle in slika stropa v dnevni sobi.

Bom videl jutri.

Ali tak posnetek sploh kaj pomaga proti lažnjivcem?

Lp
Gal

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
gox: katero imajo?

gal: uradno ni dovoljeno snemati, samo policiji lahko to "pomaga"......

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Zakaj pa ne bi smel snemat? Saj nismo širiatska republika....pa še gradivo naj bi bilo za interno uporabo policije...

igi

Guru
13. okt 2007
5.599
1.203
113
Celje
Pač na zadnjega... sem imel podoben primer. Kao so mi obesili, da sem bil prehiter (zgodilo se je v coni 30). Po 3 letih dopisov med zavarovalnico (je pisal odvetnik) je bila krivda 70/30 (70% njegova). Toliko je tudi izplačala njegova zavarovalnica meni. Ker je bila škoda manjša, se mi ni dalo ukvarjati naprej. Bi pa verjetno s kakšnim izvedenskim mnenjem uspel dokazati drugače.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.478
5.016
113
Posneto gradivo ne bi bilo uporabno na sodišču.
Poznam dve situaciji, ko so ljudje "vzeli prednost" policijskemu vozilu (ponoči). Obakrat je bilo baje (pač krivec mi je tako povedal) več kot dovolj prostora za policista, da verjetno sploh ni rabil spreminjati hitrosti, kaj šele zavirati. En je potem plačal za ta odvzem prednosti, drugi pa za pas, ker ga za odvzem niso upali težiti. V glavnem, policistom vsekakor ni normalno, da s stranke ceste kdo na glavno zavije tako, da bi vozilo na glavni cesti moralo prilagoditi hitrost.
Kako pa to dokazati v konkretnem primeru pa težko presodim...

Nenasiten

Fizikalc
16. sep 2011
848
73
28
če so policisti rekli, da bosta oba dobila kazen, potem je krivda deljena. iz njenega AO boš dobil pol ocenjene škode, iz tvojega bo šlo za njeno škodo (polovica).
sem imel podoben primer, zavijal sem levo po prednostni cesti, pri tem pa za 20 cm prevozil črtkano črto (praktično nevidna, ker je tolko zlizana in zjahana cesta - cesta v gorice pri servisu kamjonov) - iz leve me je nasadil en [cenzura], ki je spregledal znak in hotel naravnost. normalno je bilo, da je on kriv, pa so policisti ocenili drugače...ker sem prevozil črto in nisem bil na svojem pasu
rolleyes-1.gif

tako da ona bo dobila za izsiljevanje, ti pa za preveliko hitrost.
vem da je vsem nam tukej jasno, da je kriva una cipa, samo kot si do zdej povedal, je malo šans, da bo po tvoje

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.689
3.295
113
Neverjetno. Namesto, da bi priznala krivdo in to pač "požrla" grejo premikat dele in se izgovarjat. Sam si nekako ne predstavljam, da nekomu odvzamem prednost in se potem izgovarjam na njegovo neprilagojeno hitrost.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik Daniel pravi:
Neverjetno. Namesto, da bi priznala krivdo in to pač "požrla" grejo premikat dele in se izgovarjat. Sam si nekako ne predstavljam, da nekomu odvzamem prednost in se potem izgovarjam na njegovo neprilagojeno hitrost.

Se strinjam, ampak na žalost živimo v taki pokvarjeni družbi in ta pojav se zrcali na vse družbene dele življenja. Namesti, da bi punco naučili oz. bi ji oče rekel naj se opraviči in lepo prizna, če je naredila napako (to se lahko zgodi vsem), ji še pomaga pri goljufanju. Predvidevam, da taki osebki v vseh situacijah ravnajo enako. Seveda tukaj govorimo o tem, da je avtorjeva verzija realna.
Avtorju pa želim, da čim bolje reši to situacijo.
LP
PS. Res si ne želim stanja, da bomo morali s kamero snemati vsak svoj premik samo zato, da bomo dokazovali svojo resnico !?