Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Glede na to, da si ljubitelj logike, pa še en konkreten primer, pa boš povedal a je bolj logična tvoja ali moja razlaga:
Če si se že kdaj peljal na avtocesto v Ljubljani iz Trnovega proti Primorski, tam imaš najprej znak omejitev 40km/h, potem pa čez 10 m znak za avtocesto, potem pa začne cesta bolj ostro zavijat proti avtocesti.
Po tvoji razlagi je najprej takoj za križiščem 90km/h, potem 10m 40km/h, ko pa začne bolj zavijat pa 130.
Po moji je pa najprej 90(ampak se itak ne da toliko peljat), potem 40 do začetka pospeševalnega pasu potem pa 130.
Zdaj pa povej, kaj ej bolj logično.
sem se uspel mimogrede zapeljati
popoln opis situacije (da ne bo nobenih dvomov):
1. takoj za križiščem Barjanske s Cesto dveh cesarjev je tabla 60 km/h => omejitev 60 km/h
2. po ca. 500 m - tabla konec naselja => od tu naprej 90 km/h
3. križišče - v bistvu odcep na dovoz na AC
4. na dovozu na AC tabla 40 km/h => omejitev 40 km/h
5. po 50 m za tablo 40 km/h - znak AC (dodano samo dopolnilna tabla "vinjete")
in tu mi sedaj zmanjka - strogo po črki zakona velja od table AC naprej pravilo dovoljene hitrosti 130 km/h, kar bi pomenilo, da je znak 40 km/h "brezpredmeten" in bi po tistem doooolgem levem ovinku lahko peljal 130 km/h (sicer ne dolgo, ker bi prej ven letel
- fizika pač)
nisem pa nikjer našel (no tudi poglobljeno iskal nisem) ali je 130 km/h dovoljeno NA avtocesti - ozr. kam se šteje uvoz ozr. izvoz iz AC - ko bom(o) to razrešil(i) bo tudi popolnoma jasno katera omejitev velja
skratka - v tem konkretnem primeru sama postavitev znakov pošteno zmede (kar v naši deželici žal ni osamljen primer)
mimogrede - uvoz na AC v Dramljah (Šentjur pri Celju) - ko zapelješ levo (prihajajoč iz Šentjurja) na priključek je takoj tabla AC (z dopolnilno "vinjete") - nato se uvoz "razcepi" - desno smer MB, naravnost naprej za LJ - na vsakem kraku je po razcepitvi znak 40 km/h - ki seveda velja le do pospeševalnega in same vključitve na AC (to se namreč da definirati kot "križišče" - se pravi prekliče omejitev 40 km/h)
no - tako moja "logika" - mnenja drugih dobrodošla