Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Da, ne smeš je prevoziti. (Polne črte!)
Citat:
To da so te črte zelo velikokrat nelogično postavljene, je drugo vprašanje, toda o tem kot šofer nimaš kaj razmišljati
Seveda ne, država se ne petlja v občinske cesteCitat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Obcina moravce odgovorila.da je to.v.pristojnosti drzave in dala.email naslov.
Od tam pa se nobenega odgovora.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tole.sicer ni vaska pot, ampak predvidevam da lokalna ali celo regionalna cesta moravce izlake.
Edini odsek na cca 5km ceste (sicer pa eden izmed redkih mest primernih za prehitevanje od termita pa do izlak ni bolj primernega mesta, to je okoli 14km) kjer je mozno varno.prehiteti kak traktor ali kaksnega nedeljskega voznika, oni pa narisejo polno crto. Zaradi dovoza od hise na sredi ravnine?
Nekoliko stran pa nepregledni ovinki narejeni s prekinjenimi crtami...
In potem mene otrok na zadnjem.sedezu sprasuje zakaj prehitevam ob polni crti. Pa ne bom pol ure za traktorjem.peljal.....
Zakaj ne vprasa zakaj je tu polna crta?
Bom pa jaz!
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/abZUohTvdnk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Citat:
19. križišče je prometna površina, ki nastane s križanjem ali združitvijo dveh ali več cest v isti ravnini. Za križišče šteje tudi priključek na javno cesto, razen priključka nekategorizirane ceste iz tretjega odstavka 9. člena tega zakona, priključka dovozne poti do objekta ali zemljišča in priključka kolovozne poti ..
NI res.Citat:
Uporabnik zakajaltersuxu pravi:
Polne čtre ne smeš prevoziti v nobenem primeru. Zato je polna črta..
Ena sveža fotka.Prosim za kak link do pravilnika o projektiranju, obnovi, gradnji lokalnih cest, javnih poti.
Ker tako kot se v "nasem" koncu obnavlja cesta pa se ne.
Na terenu se nisem videl projekta (videl sem ga na hitro v pisarni obcine), izvajalec brez metra , kaj sele nivelirja, teodolita...., ob cesti poteka manjsi jarek v katerem bodo kanalete (zelja krajanov so cevi , pa usedalnik pred njimi, ker je to hudourniska voda iz gozdne poti).
Z nadzornim se prerekam glede precnega nagiba v ovinku, kjer bo cesta nagnjena ven (jaz pa hocem da je notri), ker sicer pravi, da bo zmrzovala voda na cesti ko bo tekla preko nje(zanima me kje se bo tajala)), v tem ovinku kjer si ob snegu najveckrat bil v jarku (cesta je v klancu in si sel z zaletom, da si prisel preko klanca), so nam postavili kanalete 1m globoko, pred tem pa 15m cevi iz meni neznanega razloga). Skratka, mojstra iz risanke A JE TO, sta za mene prava mojstra proti tem kar opazujem zadnje case.
Prosim za link do pravilnika, da cimprej naredim konec tej neumnostim.
Upam, da bo prvi v kanaletah smetarski kamion. Se letosnjo zimo!
Poglej priponko 20242