Projekt "pimp my bike"

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Pasmater
evil.gif

Da mu zena rodi stonogu i da cjeli zivot radi za cipele
smile-1.gif

Spreji so res za [cenzura] in cenovno se ne splaca, ker je peskanje in prasno barvanje pecikla smesno poceni.
Jaz sem dal mtb v pec spricat. Po hudih zlorabah po terenu se vedno nima niti ene praske

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
tole je prašno barvano in zapečeno v peči - odtenek je pa radiator bela :D

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Lep SS. Jaz si že leta želim enega sestaviti. Morda pa naslednje leto pade en. Commencal Uptown 2013 mi je zelo lep. Ali pa kaj iz on-one kataloga.

THEDuke

Fizikalc
4. maj 2014
1.215
12
38
Dark Chest of Wonders
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
A samo jaz pomislim na nekaj iz smetišča, če se prednje in zadnje kolo razlikujeta?

to je zdj IN

drugac pa ne delat iz muhe slona, je samo kolo...

po drugi strani ne štekam folka ko uloži nevem kok eurov v bajk ki je bil v 80tih letih zelo pogost, ajd ne rečem da se spraviš obnovit enko rare zadevo... pač moje mnenje

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
A samo jaz pomislim na nekaj iz smetišča, če se prednje in zadnje kolo razlikujeta?

Ne, pomoje vas je takih veliko. Oziroma ne bistveno manj kot tistih ki ob pogledu na velik avto pomislijo na stanje v voznikovih hlačah. Saj govorimo o tem ne?
grin1.gif

TrekTimeTrialBike.jpg

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ok, mam enga "dirkalca" l87, takega, kot je dal Dwayne link, ki mi v kleti stoji že 20 let. Brzine bi skenslal stran in dal eno univerzalno prestavo. Zavore bi tudi skenslal in kupil platišče s "kontro". Kakšna platišča moram sploh nabavit in kakšno razmerje zob mora biti, da je kolikor toliko normalna prestava? Hvala.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Ne, pomoje vas je takih veliko. Oziroma ne bistveno manj kot tistih ki ob pogledu na velik avto pomislijo na stanje v voznikovih hlačah. Saj govorimo o tem ne?
grin1.gif

Ne bistveno manj kot geyev? Zakaj bi mislil na to kaj imajo vozniki v hlačah? Čezdalje bolj čudno.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.548
434
83
platišča kupi 28 col kar ti pač paše;
jaz sem robo vzel pri www.fixie.si, pa še tip ima polne gume, ki so super za take zadeve, saj pumpanje odpade, prav tako gumidefekti
sam vozim 44/16, je pa k hiši prišla Bottecchia s 57/17 (LOL), s katero se ne da peljati z brega dol brez zavore :D
okvir je iz leta cca 1980, GIPIEMME in CINELLI komponente

vmes se je uredil še Rog 5 prestav ženski za kolegovo ženo, klasika na mestno kolo (lowbudget)

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
brezvezne projekte se greste oz. izguba cajta. sam sem si naredil nekaj zelo zelo podobnega temu, nimam trenutno nobene slike, ampak gre za allinone potovalno kolo. to je pimp my bike z vidika uporabnosti.

tole+elektricni motor
smile-1.gif

ima kdo fatbike za testirat? kompenziram s svojim...
smile-1.gif

Onslow

Fizikalc
15. jul 2009
825
55
28
Kakšno srečo imajo, da si ti tule gor in jim razložiš, kaj je prav in kaj ne.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
S čim čistite feltne, šprikle, geštel? Tisto umazanijo, ki se zažre skoraj notri. Rad bi spucal bajk v nulo, pa pač z vodo in krpo ne bo šlo.

Kak razmaščevalec za pečico in posodo?

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Pazi da ti ne razžre barve.

Sodelavec je čistil kolo z čistilom za pečičo. kolo je bilo čisto u nulo, ja ampak mu je tudi barvo razžrlo in je imel kolo šekasto.

Navaden razmaščevalec je čisto OK (smac in podobno). Pošpricaš in pustiš da prime potem pa s ščetko, kratačo in podobno zdrgneš in spereš z vodo.

Nazadnje sem čistil zadnje kolo, ki je bilo zamazano od masti (na pestu je bilo skoraj za 1mm plasti). In je šlo prav lepo dol.

Pazit moraš sevada tudi na ležaje :)

Nazadnje urejeno:

jello

Guru
22. sep 2008
10.173
3.885
113
Voda, goba, avtosampon, za ketno, sajbe in zobnike pa trim razmascevalec, motospray ali kaj podobnega, ce drugega ni lahko tudi wd40. Samo ne pozabi dobro sprat in potem ko je suho spet namazat.