Klasična dilema, torej: dobra tri leta sem lastnik 2007 BMW e90 2.0i s 175k km (baje ). Imam vse klasične težave tega motorja (dihtunga glave ventilov, tefloni - kadi modro in žre olje), lani mi ga je pa še toča stolkla (šipo zamnjal, vdrtin pa nisem popravljal). Čas za nakup drugega avta ne bi mogel biti slabši (nakup nepremičnine), zato sem bil v fazi 'vozi, dokler ne crkne'. Včeraj me je pa v zastoju pri Vrhniki še ventilator za*ebaval in se mi je začel pregrevat (ventilator ne zalaufa, moram pa samo iztakniti in nazaj stakniti konektor in potem zadeva dela nekaj časa - ideje?) V glavnem v tem stanju je torej vreden 2,5-3k max.
Zdj pa dilema: avto mi ustreza glede velikosti, zmogljivosti, udobja, lege na cesti itd. Menjava teflonov, dihtunge glave, ketne in šponarja ter 'nečesa' pri ventilatorju ... vse to bi me prišlo 1200 +/- 200 €.
Za drug avto bi trenutno lahko zbral max 8000 in dobil 10 let star neki-neki, ki mi lahko naslednjih 5 let dela BP ali pa že septembra umre na Jadranski magistrali - kar pa se nenazadnje lahko zgodi tudi trenutnemu.
Ne pričakujem enoznačnega odgovora, ampak če ima kdo še kak dodatev uvid v tole situacijio in argument za eno ali drugo odločitev, kar na dan z besedo.
Zdj pa dilema: avto mi ustreza glede velikosti, zmogljivosti, udobja, lege na cesti itd. Menjava teflonov, dihtunge glave, ketne in šponarja ter 'nečesa' pri ventilatorju ... vse to bi me prišlo 1200 +/- 200 €.
Za drug avto bi trenutno lahko zbral max 8000 in dobil 10 let star neki-neki, ki mi lahko naslednjih 5 let dela BP ali pa že septembra umre na Jadranski magistrali - kar pa se nenazadnje lahko zgodi tudi trenutnemu.
Ne pričakujem enoznačnega odgovora, ampak če ima kdo še kak dodatev uvid v tole situacijio in argument za eno ali drugo odločitev, kar na dan z besedo.