Prodaja parcele

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Hej...
Zanima me iz ekonomskega vidika(logično čimveč dobit) kdaj se (oz se bo) najbolj splačalo prdajat parcelo..
Kako je sedaj s tem. Gre pa za zazidljivo zemljo v okolici lj.

lp

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Tega ti v resnici nihče ne zna povedati.

Cene so zadnjih ducat in več let konstantno precej rastle in glede na stanje cen pred gosp.krizo menim, da so se kar približale oz. že prekoračile sposobnost trga. Trenutno se v LJ in okolici veliko gradi in nepremičnin bo kratkoročno na pretek, kar pomeni zniževanje cen. Vegrad je rešil Jankovič, kar nekaj investitorjev pa lahko propade.

Trenutno cen pri nas občutno še ne zmanjšujejo in posledično je promet blizu 0. Pravi trenutek si tako po moje že zamudil. Koliko časa bodo pa cene padale in kdaj se bodo obrnile navzgor je pa mio$question.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.662
9
38
Ljubljana- okolica
Ja saj to ker se neve kaj in kako bo.. Prodaja sicer ni nujna(beri: ne teče voda v grlo) , vemo pa da je blo lani bolje(je.ga ).

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.400
113
NA dolgi rok je imeti denar v nepremičnini (stavbnem zemljišču) še zmeraj dobra naložba. Sploh če si to parcelo kupil že pred časom ali jo dobil v dar. Moje mnenje je, da počakaj in prodaj takrat ko boš denar rabil. Če pa si sedaj v fazi ko potrebuješ denar pa tako skoraj ni druge izbire kot da prodaš. Moraš pa vedeti, da sedaj vsi potencialni investitorji čakajo in špekulirajo tako, da se ti lahko zgodi, da boš ali zelo dolgo prodajal (6 mesecev do 1 leto) ali pa da boš prodal precej pod tržno ceno (res pa da hitreje). Če pogledam MB konec se je prodaja stavbnih zemljišč in stanovanj v zadnjem času skoraj ustavila.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
Za nekaj časa si dober vlak zamudil.
Kdaj pride naslednji ne ve nihče. Če nekateri sanjajo o ceni 1000/m2 stanovanja potem se zamlja najbrž ne bo več prodajala po okoli 500 evrov po metru?!

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
NA dolgi rok je imeti denar v nepremičnini (stavbnem zemljišču) še zmeraj dobra naložba.

Zato sem pa jaz kupil še eno 180m2, dvostanovanjsko bajto.

Za ceno dvosobnega stanovanja v istem kraju.
evil.gif