Prodaja avtomobila

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
A ni najcenejsi tist na trzaski? In cena je fiksna ne glede na vrednost.

Ja je najcenejši, ampak NIKOLI in NIKJER ni fiksna cena ne glede na vrednost avta.......7 evrov stane prepis za do cca 400 evrov vreden avto, potem je pa vedno dražje, ker je tudi večja vrednost avta.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Vse je stvar dogovora...kakšen mesec nazaj sem za 2 avta v vrednosti 25k€ plačal po 20€ na prepis.

Bobek007

Drehher
22. jul 2007
303
0
16
Ksz

Avto je prodan, tablice gredo zraven avta, po "novem".

Zavarovanje je pa tvoja/vaša odločitev, če jo postiš ali ne, oziroma dokler ne "prekličeš" zavarovanja ne moreš prenesti bonifikacij na drug avto.

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
A ni najcenejsi tist na trzaski? In cena je fiksna ne glede na vrednost.

To je mislim, da avtošola Super Finish al neki tazga. Je pa na Tržaški 2 pa na recepciji sam rečeš za prepis pa te pošlje v 1. nadstropje. Tam ti nardijo komisijsko pogodbo in račun. Potem greš s tem samo čez cesto na UE, naslov je Trg MDB in evoroviš.

Js sm mel vse zrihtan v slabih 15 minutah. Strošek je bil pa prepis 7 EUR (en pocen avto) in overovitev 1 al 2 EUR.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Za avto, ki je bil prodan za 1500€ smo na sejmu plačali 7€ prepisa, tako da ne drži da je prepis 1% vrednosti vozila.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.911
113
40
MB
nobenega potrdila o tem kje je avto itd? lahko grem jaz odjavit avto od fotra recimo ?

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Avto predaj v roke kupcu:
- če je avto odjavljen iz prometa in je overjena kupoprodajna pogodba,
- če avto ni odjavljen iz prometa, pa mora zraven overjene kupoprodajne pogodbe novi lastnik nujno imeti sklenjeno zavarovanje na svoje ime.

Ko smo že pri tem... Prejšnji teden sem prodal avto. Z novim lastnikom sva uredila pogodbo pri eni izmed avtohiš in jo overila. Sklenil je tudi zavarovanje na svojo polico. Avto je bil sicer zavarovan/registriran le še teden dni, tako da sva se dogovorila, da bo itak moral urediti prometno v teh dneh. Poleg vsega ima svoje tablice (custom), jaz pa sem imel zalepljene. Imam vse kopije pogodb kot tudi njegove nove police, vmes sem tudi že prenesel bonus na novi avto.
Kupec je deloval resno in tudi zagotovil, da bo v najkrajšem času zamenjal tablice in prometno. V sistemu sem seveda še jaz lastnik. Za vsak slučaj me zanima, kako je v primeru, da on v teh nekaj dneh do poteka naredi kakšen prekršek? Se da s policijo brez problema zmeniti z ustreznimi dokazili? In pa če bi slučajno avto kam preprodal in bi mene terjali tablice. Predvidevam sicer, da ob predložitvi vseh papirjev ne bi smel biti večji problem okrog tega. Navsezadnje novega lastnika ne moreš prisilit v prepis, zakonsko pa mislim da ima 15 dni časa.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.911
113
40
MB
ja to me zanima, zaenkrat bo avto stal doma, če bi pač kdo ga mel ker še ma tehničnega pa to, če ne ga bomo pač odpelali na deponijo
wink-1.gif