Kako to misliš LE kot posrednik. Za svojo STORITEV zaračuna čisto pošteno ceno (po mojih info 200-300 EUR) in običajno avtohiša precej sodeluje z lizing hišo in pozna zadeve v nulo. Tako da, ko je enkrat polog s strani kupca plačan in lizing pogodba podpisana z obeh strani, je tveganje za avtohišo, da ji bo avto ostal enako 0. Drži?Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ampak zakaj bi avtohiša plačala preden dobi denar ? Saj je v tej vlogi le kot posrednik.
Edino logično je da plača ko dobi plačilo oz lizinga, že z tega vidika da če se karkoli zakomplicira tik pred izplačilom ( npr. nepravilno sklenjena zav. polica ) , pa da se potem se avtohiša s tem zajebava, zakaj že?
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Kako to misliš LE kot posrednik. Za svojo STORITEV zaračuna čisto pošteno ceno (po mojih info 200-300 EUR) in običajno avtohiša precej sodeluje z lizing hišo in pozna zadeve v nulo. Tako da, ko je enkrat polog s strani prodajalca plačan in lizing pogodba podpisana z obeh strani, je tveganje za lizing hišo, da ji bo avto ostal enako 0. Drži?Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ampak zakaj bi avtohiša plačala preden dobi denar ? Saj je v tej vlogi le kot posrednik.
Edino logično je da plača ko dobi plačilo oz lizinga, že z tega vidika da če se karkoli zakomplicira tik pred izplačilom ( npr. nepravilno sklenjena zav. polica ) , pa da se potem se avtohiša s tem zajebava, zakaj že?
Citat:
Sedaj pa gremo k prodajalcu: le ta NE pozna vseh teh zadev, ne pozna lizingodajalca in zato se teh zadev boji. Le da je tukaj tveganje prodajalca večje, saj NE pozna avtohiše in le ta ga lahko nategne (morda je pred stečajem, itd.). Tako da je tukaj vprašanje zakaj bi on prej prepisal avto, kot pa dobil denar vsekakor bolj na mestu kot zakaj bi avtohiša založila denar za tisti dan, dva, ko ga dobi iz lizing hiše.
Dober nasvet za vse: če se že gre to delat, se dela pri ''stari'', preverjeni avtohiši s s tradicijo in ne pri nekem s.p-čku, ki je včeraj registriral avtoprodajo. Vsekakor pa bo normalna avtohiša brez težav skeširala tistih par jurjev takoj po podpisu, saj tveganja, da bi ji tisti avto ostal, praktično ni.
Preberi se PS, ki sem ga malenkost kasneje dodal.Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ne, ne drži, ker pogoj za izplačilo preostanka vrednosti s strani lizing hiše, je tudi to da se pogodba zaključi, pomeni kopijo prometne in police zavarovalne. Pri slednji če npr novi lastnik ne zavaruje toče, se izplačilo avtohiši ne naredi. In potem se novi kupec spomni "ja zakaj bi pa jst imel točo, jz tega ne rabim, bla bla bla"....medtem pa je avtohiša brez denarja ker ga lizing hiša ne izplača dokler novi lastnik ne uredi zavarovanja kot je treba. Ker je stari lastnik po tvoji logiki denar že dobil, se s tem nebo ukvarjal in prosil novega lastnika da uredi točo. Če pa seveda avtohiša ne plača takoj denarja staremu lastniku, potem bo pa stari lastnik težil novemu da naj to uredi in se ne bo s tem ukvarjala avtohiša ane?
To je le en primer.Pa obstaja še veliko opcij ko lizing hiša ne plača denarja avtohiši če ni vse poštimano.....
Torej, če mi hočeš povedat, obstajajo avtohiše, ki so tako butaste, da te izjave NE izpišejo, če plačajo prodajalcu, ko dobijo od lizinga plačilo, če pa plačajo takoj, pa jo izpišejo.Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Tukaj je tudi vprašanje garancije, brez ustreznih izjav je novi kupec avto kupil od avtohiše in pravno gledano lahko uveljavlja tam reklamacije, skrite napake itd.... veliko avtohiš niti ne dela teh posredniških prodaj ravno zaradi tega.
Torej, lizing JE ŽE ODOBREN in USKLAJEN z lizing hišo, kupce je že poravnal polog, lizing pogodba PODPISANA.Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Tako da, ko je enkrat polog s strani kupca plačan in lizing pogodba podpisana z obeh strani, je tveganje za avtohišo, da ji bo avto ostal enako 0. Drži?
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
PS: Glede zavarovanja: običajno avtohiša proda tudi zavarovanje (ne vedno, ampak v po mojih izkušnjah večini primerov), tako da, če se tukaj kaj komplicira...Poleg tega je zavarovanje urejeno že pred registracijo, če ga stranka sama ureja in ni nobena težava, da avtohiša vrže uč na to in preveri pred finalnim podpisom in izplačilom.
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Čudovita zgodbica
Spregledal si pa eno zelo pomembno poved v celotni moji zgodbici... Pa ti jo bom spodaj ponovil.
Torej, lizing JE ŽE ODOBREN in USKLAJEN z lizing hišo, kupce je že poravnal polog, lizing pogodba PODPISANA.Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Tako da, ko je enkrat polog s strani kupca plačan in lizing pogodba podpisana z obeh strani, je tveganje za avtohišo, da ji bo avto ostal enako 0. Drži?
Ko dodaš še tole v enačbo, jaz ne vidim več tveganja za avtohišo:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
PS: Glede zavarovanja: običajno avtohiša proda tudi zavarovanje (ne vedno, ampak v po mojih izkušnjah večini primerov), tako da, če se tukaj kaj komplicira...Poleg tega je zavarovanje urejeno že pred registracijo, če ga stranka sama ureja in ni nobena težava, da avtohiša vrže uč na to in preveri pred finalnim podpisom in izplačilom.
Verjamem pa, da če avtohiša rihta zadeve tako kot ti bereš, da znajo pa naleteti na kakšne ''nepričakovane'' težave.
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Narodnjak kdaj deliva profit
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Sedaj pa gremo k prodajalcu: le ta NE pozna vseh teh zadev, ne pozna lizingodajalca in zato se teh zadev boji. Le da je tukaj tveganje prodajalca večje, saj NE pozna avtohiše in le ta ga lahko nategne (morda je pred stečajem, itd.). Tako da je tukaj vprašanje zakaj bi on prej prepisal avto, kot pa dobil denar vsekakor bolj na mestu kot zakaj bi avtohiša založila denar za tisti dan, dva, ko ga dobi iz lizing hiše.
še enkrat...
prodajalec ne prepisuje avta na AH dokler lizing pogodba novega kupca ni podpisana in položen polog AH
Citat:
Uporabnik Janez40 pravi:
Točno tako je bilo in šlo je čez brez težav.
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
mcgiver hja jaz imam na kar dosti koncih odloženo plačilo. drugače pa tudi kruh eni kupujejo na odloženo (khem če greva mal bl na široko recimo mercator pika je tudi odloženo plačilo)