Problematika keyless entry ključev

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Najprej hvala vsem za odgovore; super za izkušnje z etuiji iz prve roke. Sam sem iskal kakšnega iz trde plastike (podoben majhnemu etuiju za očala), čeprav bi bil verjetno takšen iz mehkega blaga morda res bolj praktičen. Očitno pa ni drugega kot tujina.

Kakorkoli, razlog za to temo je, da kaska ne mislim plačevati; s svojim denarjem pa lahko vsak počne kar hoče. In, preden me kdo označi za polprofesionalnega hazarderja: avto bo japonec, ki ga, upam, nihče "potencialen" ne bo dvakrat pogledal. Avta brez keyless entryja se ne da naročiti.

Bemfla s kaskom pa so pljunili sodelavcu, in vse skupaj je bila ena sama jeba.

kajpace: Koliko pa je bil star ta bemfl? Menda so vsaj evropski proizvajalci v zadnjih letih doseg ključev zmanjšali...

mtl: Tale rešitev je top šit. Si kdaj razmišljal, da bi naštudiral tudi japonce? :)

kajpače: dobrih 20 let tega je imel dec od znanke lado karavan za firmo. Kar nekaj časa mu je pred blokom nek humorist za brisalci puščal listke: "kupim lado!"

rocky: Tale japonec je od vraga. Gremo torej iskat plehnate škatle danskih maslenih piškotov :D

Aja, če gre verjeti Snowdenu, je dobra rešitev tudi mikrovalovna pečica :)

Crash: kaj priporočaš za onesposobitev ODB2 konektorja? Če prav razumem, je ta po standardu ves čas pod napetostjo?
Kaj je najbolj enostavno narediti, mu odščipniti napajanje? Vmes vgraditi stikalo? Nanj zmontirati kakšno ohišje, ki ga zakleneš z malo Titanovo ključavnico? :D So na trgu kakšne rešitve, da standardni OBD2 konektor zamenjaš z nestandardnim?

So kakšne znamke bolj znane po tem, da za programiranje novega ključa rabiš prisoten že obstoječ sprogramiran ključ?

MrDaco: na YT je video, kjer je model mirno dvignil repetitor nad svojo glavo pod balkon bajte in ujel signal, in sunil avto... Skratka, zanašati se na faktor, da je signal dovolj omejen, ni zanesljivo...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.050
5.655
113
A se ni OBD2 tako prebrikalo da si zamenjal pine in 12V poslal na en drug port in kdorkol se je pač gor priklopil (tat, serviser...) mu je skurilo čarunalnik :)

Je treba potem pazit da zrihtaš pred servisom nazaj...

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.557
113
EU
Odvisno od proizvajalca, od debeline vrat itd...

Ko smo mi testirali je najbolje delovalo na MB, najslabse na jaguar/range rover, bmw je bil nekje vmes... ostalih znamk nismo probali...

Sta bla pa dva primera v sloveniji, ko je bil ključ cca 1m od vrat in so ga uspešno skenirali... Je tud odvisno s kako napravo pridejo, verjetno bodo vedno boljse izvedbe na trgu.
To mislite na vrata od hiše (stanovanja), ali od avtomobila.
Doma imam ključ slabe tri metre od vhodnih PVC vrat hiše. Nepridiprav bi še moral vedeti, kje točno obešam ključ, da bi ga uspešno skeniral.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
Na vrata od hise. On ne rabi nic vedet, ker enoto ki skenira usmeri v notranjost hise in glede na indikator vidi ali je yaynal kljuc ali ne.... ce ga ni gre pac drugam.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.169
7.017
113
A se ni OBD2 tako prebrikalo da si zamenjal pine in 12V poslal na en drug port in kdorkol se je pač gor priklopil (tat, serviser...) mu je skurilo čarunalnik :)

Je treba potem pazit da zrihtaš pred servisom nazaj...
Na servisih ti pozamenjajo pine, nato pa dobis vmesnik, ki ga namestis na OBD vsakic ko gres na servis (in ti jih nayaj na pravo mesto "preveze")

• Všeč mi je
Reactions: Cash in Kamele0N

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.557
113
EU
OK. Na hodniku imam pločevinasto omarico za ključe. Odslej bom ključ obešal znotraj omarice.
Drugi ukrep: Imam prazno mesto na armaturni plošči avta za dodatno stikalo. Montiram stikalo in prekinem tok zaganjaču. Še boljše, pri stikalu zavore prekinem povezavo , pri katerem avto zazna da držim pritisnjeno zavoro in omogoči zagon. :fredi:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Paranoja vas daje.
Po drugi strani vas cel kup pušča avte zunaj odklenjene in celo s prižganim motorjem, ker je kao zunaj mrzlo in avto mora ostat topel, ko skočiš k mesarju. :p

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Ej kaj ti misliš, da so tvoje stranke prizadete? Al zakaj vsako stvar 5x ponoviš tak kot vzgojiteljica v vrtcu ko malim otrokom kaj kaže.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Ej kaj ti misliš, da so tvoje stranke prizadete? Al zakaj vsako stvar 5x ponoviš tak kot vzgojiteljica v vrtcu ko malim otrokom kaj kaže.
Ne, se mi pa dozdeva, da imaš ti probleme z branjem (ali razumevanjem), ker ne najdem nikjer, da bi se ponavljal. Mi pa lahko ti pokažeš, kje sem se ponovil in se bom prec opravičil.
PS: to, da zaradi pijače vidiš dvojno ne šteje.:p

luka51

Guru
16. avg 2007
14.398
5.682
113
Mi pa lahko ti pokažeš, kje sem se ponovil in se bom prec opravičil.
.:p

v vsakem videju vsako stvar večkrat pokažeš. Recimo v zadnjem bi blo dovolj da 1x zakleneš in 1x odkleneš. Ne rabiš 3x ponavljat. To bi naj načeloma gledali odrasli ljudje. In če enkrat demonstriraš vidijo. Če je kdo bolj počasne sorte si pogleda še 1x.
Isto vsak meni pokažeš nX. Dovolj da pokažeš 1x in človek dojame.
Sicer boli mene k za to. Ampak ko gledaš to, pride tak naprej kot da so videji za prizadete kjer je treba vse počasi in večkrat pokazat da dojamejo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
A na video posnetke si mislil?
Hvala za komentar, ga bom zanemaril, glede na to, da je to prvi tak komentar, vsi ostali so diametralno nasprotni.
Verjamem, da je zate zadeva na nivoju A je to, za avtomobilske laike pa to ni tako. To potrjuje tudi število naročnikov in ogledov.
Ponovim pa zato, da ni potrebno še enkrat gledat. In glede na starostni razrez strank (niso to večinoma milenijci), je ta odločitev po mojem mnenju pravilna.
Pa še enkrat hvala za komentar.