Pred novim letom je hčerka pisala test iz angleščine ( srednja šola ). Angleščina ji nikoli ni delala problemov, tako da vsak test opravi praktično brez problemov. Pri zadnjem testu je nekaj njenih sošolcev, ki sedijo okoli nje goljufalo in zamenjalo teste med seboj. Izgleda da je profesorica to opazila in je nekaj dijakom teste pobrala. Med njimi je bila tudi moja hčerka, ki pa ni goljufala. Včeraj so teste dobili nazaj. Hčerin test je bil samo prečrtan z rdečo in ocenjen negativno. Naj še omenim, da je bil že lansko leto konflikt med profesorico in hčerko. Takrat sem profesorici poslal mail, kopijo pa ravnateljici. Zadeva se je takrat uredila, slišim pa, da ima profesorica od tistega dne hčerko večkrat na piki. Angleščino ima sicer 4-5, pa vseeno. Včeraj, ko me je hčerka obvestila, da je test dobil negativno, sem takoj poklical ravnateljico in ji zadevo razložil. Zadeva je delno že poznala in predlagala je , da se s profesorico dobimo. Seveda sem bil takoj za in naslednjo sredo grem do nje. Je pa naslednjo sredo tudi konferenca in do takrat želim, da se ta '' šus '' izbriše iz redovalnice in da tamala piše test še enkrat.
Tole klobasanje pišem zaradi tega, ker me zanima kam se lahko učenec, starši itd... obrnejo, če se mu godi krivica, kot se je zgodilo v tem primeru? Verjamem, da se bo zadeva uredila brez problema, pa vendar me zanima kam se človek lahko pritoži, če se naprimer zadeva ne bi rešila? Če ravnateljica ne b posredovala tako kot bi bilo potrebno? Mogoče na ministrstvo za šolstvo, kakšna inšpekcija, ali kaj podobnega...?
Lp
Tole klobasanje pišem zaradi tega, ker me zanima kam se lahko učenec, starši itd... obrnejo, če se mu godi krivica, kot se je zgodilo v tem primeru? Verjamem, da se bo zadeva uredila brez problema, pa vendar me zanima kam se človek lahko pritoži, če se naprimer zadeva ne bi rešila? Če ravnateljica ne b posredovala tako kot bi bilo potrebno? Mogoče na ministrstvo za šolstvo, kakšna inšpekcija, ali kaj podobnega...?
Lp