Problem v šoli

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Pred novim letom je hčerka pisala test iz angleščine ( srednja šola ). Angleščina ji nikoli ni delala problemov, tako da vsak test opravi praktično brez problemov. Pri zadnjem testu je nekaj njenih sošolcev, ki sedijo okoli nje goljufalo in zamenjalo teste med seboj. Izgleda da je profesorica to opazila in je nekaj dijakom teste pobrala. Med njimi je bila tudi moja hčerka, ki pa ni goljufala. Včeraj so teste dobili nazaj. Hčerin test je bil samo prečrtan z rdečo in ocenjen negativno. Naj še omenim, da je bil že lansko leto konflikt med profesorico in hčerko. Takrat sem profesorici poslal mail, kopijo pa ravnateljici. Zadeva se je takrat uredila, slišim pa, da ima profesorica od tistega dne hčerko večkrat na piki. Angleščino ima sicer 4-5, pa vseeno. Včeraj, ko me je hčerka obvestila, da je test dobil negativno, sem takoj poklical ravnateljico in ji zadevo razložil. Zadeva je delno že poznala in predlagala je , da se s profesorico dobimo. Seveda sem bil takoj za in naslednjo sredo grem do nje. Je pa naslednjo sredo tudi konferenca in do takrat želim, da se ta '' šus '' izbriše iz redovalnice in da tamala piše test še enkrat.
Tole klobasanje pišem zaradi tega, ker me zanima kam se lahko učenec, starši itd... obrnejo, če se mu godi krivica, kot se je zgodilo v tem primeru? Verjamem, da se bo zadeva uredila brez problema, pa vendar me zanima kam se človek lahko pritoži, če se naprimer zadeva ne bi rešila? Če ravnateljica ne b posredovala tako kot bi bilo potrebno? Mogoče na ministrstvo za šolstvo, kakšna inšpekcija, ali kaj podobnega...?

Lp

guardy

Guru
3. avg 2007
8.523
1.107
113
Obišči stran
V mojih časih ko je do tega prišlo sem jih doma dobil okoli kepe... sedaj pa starši hodijo v šolo se kregat...
evil.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:
Pred novim letom je hčerka pisala test iz angleščine ( srednja šola ). Angleščina ji nikoli ni delala problemov, tako da vsak test opravi praktično brez problemov. Pri zadnjem testu je nekaj njenih sošolcev, ki sedijo okoli nje goljufalo in zamenjalo teste med seboj. Izgleda da je profesorica to opazila in je nekaj dijakom teste pobrala. Med njimi je bila tudi moja hčerka, ki pa ni goljufala. Včeraj so teste dobili nazaj. Hčerin test je bil samo prečrtan z rdečo in ocenjen negativno. Naj še omenim, da je bil že lansko leto konflikt med profesorico in hčerko. Takrat sem profesorici poslal mail, kopijo pa ravnateljici. Zadeva se je takrat uredila, slišim pa, da ima profesorica od tistega dne hčerko večkrat na piki. Angleščino ima sicer 4-5, pa vseeno. Včeraj, ko me je hčerka obvestila, da je test dobil negativno, sem takoj poklical ravnateljico in ji zadevo razložil. Zadeva je delno že poznala in predlagala je , da se s profesorico dobimo. Seveda sem bil takoj za in naslednjo sredo grem do nje. Je pa naslednjo sredo tudi konferenca in do takrat želim, da se ta '' šus '' izbriše iz redovalnice in da tamala piše test še enkrat.
Tole klobasanje pišem zaradi tega, ker me zanima kam se lahko učenec, starši itd... obrnejo, če se mu godi krivica, kot se je zgodilo v tem primeru? Verjamem, da se bo zadeva uredila brez problema, pa vendar me zanima kam se človek lahko pritoži, če se naprimer zadeva ne bi rešila? Če ravnateljica ne b posredovala tako kot bi bilo potrebno? Mogoče na ministrstvo za šolstvo, kakšna inšpekcija, ali kaj podobnega...?

Lp

Vzemi sosedo, katera se zna dobro uštimat. Pa zraven jo pripelji, učiteljici pa povej da je tvoja odvetnica.

Če imaš pa denar pa kr tapravo.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Kolikor vem to da se teste vzame IN oceni ni po pravilniku. Če dijak plonka se ga "oceni" NEOCENJENO, potem pa pač "popravlja" to oceno ponavadi tako da sam sedi pref profesorjem in tam mu lahko objektivno oceni znanje na negativno!
grims-1.gif

Sicer ne bi rad pametoval, ampak hčerka je pač malo "love is in the air" in je svojemu izbrancu ki mu ravno angleščina ne leži "pomagala" reševati naloge. Se zgodi. Ni potrebe da zdej še ata teži v šoli!
zmaga.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Ko sem prebral naslov,sem mislil da gre za najmanj 3 popravce in ponavljanje letnika,potem pa berem,da ima angleščino 4-5 in da gre za eno navadno kontrolko??
smile-1.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.987
2.287
113
kot starš sicer mlajših otrok kot tvoja hči se tudi sam sprašujem kaj je prav in kaj ne... pustit da se sami znajdejo, intervenirat in s tem dajati vtis da bom vedno stal ob strani čeprav sam pri sebi vem da bi bilo bolje da se sami znajdejo saj so izkušnje vredne več kot vse drugo... no ja

je pa na koncu koncev res starši so pomagali uničiti šolstvo...

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik Fadil pravi:

Lp

Vzemi sosedo, katera se zna dobro uštimat. Pa zraven jo pripelji, učiteljici pa povej da je tvoja odvetnica.

Če imaš pa denar pa kr tapravo.

Hvala bogu, da se v naših cajtih kaj takega ni dogajalo, saj smo znali svoje probleme rešit brez staršev in odvetnikov.
In potem se čudimo, da je šolstvo v qrcu, otroci pa iz šol prihajajo neuporabni....

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Prekleto sami cefurji, pa res iq upada iz leta v leto. Hcerka ne obstaja, obstaja pa > hci, hcere, hceri, hcer, pri hceri, s hcerjo. S sumniki seveda, nimam slo tipkovnice..
Kaj ko bi najprej pri sebi pocistil?! Jugoslovanija, moja dezela, ane?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
V osnovni šoli sem vedno imel angleščino 4 ali 5. Tudi v srednji sem imel 4 ali 5, dokler ni prišla ena učiteljica angleščine, ki je bila v šoli večkrat pijana kot ne in tudi s sošolci je med odmori popivala v baru zraven šole (GimVič). No, ta me je vzela na piko. Ne vem, sicer, zakaj, ampak ok.
Na ustnih me je vedno spraševala stvari, ki ji sploh še jemali nismo, enkrat me je ustno vprašala že drugo uro po začetku letnika, seveda snov, ki je sploh jemali nismo. Na vsakem ustnem sem, normalno dobival šuse, ki jih v življenju nisem. Ampak začuda na pisnih testih, kjer so bili pogoji enaki za vse, sem vedno pisal 4 ali 5. Ampak, ker je število ustnih šusov prevladovalo (bil sem poklican kar nekajkrat na konferenco) nad tisto pisno 4 ali pet, sem vedno imel popravca, ki sem ga, začuda, vedno pisal 4 ali 5 - popravci so bili vedno pisni. Pred njo v življenju nisem imel popravca - za noben predmet.
Tako da tudi učitelji(ce) niso nedolžne.

Nazadnje urejeno:

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Do sedaj samo klobasanje. Ne delam popolnoma nobene panike in tudi živčen nisem. Če bi tamala goljufala, naj jo kaznujejo brez problema. Ker pa 100% NI, pa ne bom pustil, da se jo zajebava brez veze. Učitelji so skoraj tako kot zdravniki zaščiteni kot beli medvedje. Verjamem, da veliko otrok najebe brez veze, pa jim nihče ne stopi v bran. Preveč takega in podobnega sranja sem se nagledal praktično povsod po SLO, tako da tega ne bom dovolil. Ne potrebujem raznega pametovanja kako je bilo včasih in naj se mularija sama zmeni. Vprašal sem konkretno, če bo slučajno potrebno, kam se človek lahko obrne. Ostalo nakladanje me ne zanima. Če boste v takem primeru VI vašega otroka pustili, da se ga maltretira, je pač VAŠ problem. Jaz tega ne dovolim, posebej, če vem da NI kRIV.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Postopaš po pravilniku.

Sem ti povedal da danes v šolah lahko dajo oceno samo za pokazano znanje. Če te ujamejo med prepisovanjem ne moreš dobiti 1, pač pa dobiš neocenjeno in oceno "zagovarjaš" še 1x. Torej če je test rešen za 5 in je ocenjen za 1 je to napaka učiteljice in tako oceno se lahko črta iz redovalnice ker ni veljavna. Če je bil test vzet pred zaključkom časa potem spet ne more biti ocenjen. Skratka ni da ni, po šolskem pravilniku 1 ne moreš dobit v redovalnico pa pika.

Sicer v šoli velja za pritožbe hierarhija:
- najprej problem poveš učiteljici katere se problem tiče
- če to ne pomaga je tu razrednik ki je dolžan in plačan reševati take težave
- če to ne pomaga je tu šele ravnateljica
- če tu ne pomaga so krovne šolske ustanove

.. na prvih 3 stopnjah (internih) je prav da se rešuje zadeve BREZ staršev ker jih noben dejansko ne rabi, to je pravilo že v osnovni šoli kaj šele v srednji šoli.

.. če za nek tak majhen problem kličeš kar ravnateljico si avtomatično "naduvani aroganten fotr" in tako te bodo tudi obravnavali. ŽAl s pretiravanjem imaš že črno piko in lahko samo upaš da bodo prijazni do tebe in do tvoje hčere.

I

Izbrisan uporabnik #488

Srednja šola pa ata hodi utrujat? :)

Ni obvezna, naj se smrklja znajde sama.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
V osnovni šoli sem vedno imel angleščino 4 ali 5. Tudi v srednji sem imel 4 ali 5, dokler ni prišla ena učiteljica angleščine, ki je bila v šoli večkrat pijana kot ne in tudi s sošolci je med odmori popivala v baru zraven šole (GimVič). No, ta me je vzela na piko. Ne vem, sicer, zakaj, ampak ok.
Na ustnih me je vedno spraševala stvari, ki ji sploh še jemali nismo, enkrat me je ustno vprašala že drugo uro po začetku letnika, seveda snov, ki je sploh jemali nismo. Na vsakem ustnem sem, normalno dobival šuse, ki jih v življenju nisem. Ampak začuda na pisnih testih, kjer so bili pogoji enaki za vse, sem vedno pisal 4 ali 5. Ampak, ker je število ustnih šusov prevladovalo (bil sem poklican kar nekajkrat na konferenco) nad tisto pisno 4 ali pet, sem vedno imel popravca, ki sem ga, začuda, vedno pisal 4 ali 5 - popravci so bili vedno pisni. Pred njo v življenju nisem imel popravca - za noben predmet.

Še ena prigoda iz osnovne šole. S starejšim bratom sva hodila na isto osnovno šolo - Prule. On je imel pri slovarci večinoma petke. Jaz nikoli nisem mogel priti čez 3, pa če sem se še tako trudil pri spisih. Nekoč smo doma naredili test za domači spis, ki smo ga dobili za domačo nalogo. Moj spis mi je spisal brat, ki je pri tej isti učiteljici imel petke - še posebej pri spisih. No, napisal mi ga je brat in prepisal sem ga v zvezek zato, da je bila moja pisava in uganite, s kakšno oceno mi je bil ocenjen. S trojko!!! Lepo, ne?

Ko se učitelji zapičijo oz. te zakoličijo z uspehom, tam ostaneš, ne glede na karkoli, ampak le pri predmetih, ker te lahko učitelj ocenjuje subjektivno in ne objektivno, to je npr. pri kvaliteti spisa.

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.932
2.345
113
za šankom
problem zna bit če je hči sodelovala pri plonkanju?!vprašaj se kdo od nas pa ni kdaj plonkal ali komu pomagal?ne rečem da je kriva,samo prvo popolnoma izključi to možnost predno bo hči v še večjem dreku

Anubis

Fizikalc
4. nov 2007
525
109
43
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Prekleto sami cefurji, pa res iq upada iz leta v leto. Hcerka ne obstaja, obstaja pa > hci, hcere, hceri, hcer, pri hceri, s hcerjo. S sumniki seveda, nimam slo tipkovnice..
Kaj ko bi najprej pri sebi pocistil?! Jugoslovanija, moja dezela, ane?

KLIK ...

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Fadil tukaj sem popolnoma na tvoji strani. Sicer poznam primer iz SŠ.
Profesorica si je vsako leto v vsakem letniku vzela nekoga na piko in tisti je ponavljal letnik ne glede na njegovo znanje (res običajno ni bilo znanje za 5)
Ampak ena gospodična je lepo dobila popravca, čeprav je vsak test pisala 3 jo je na ustnem vrgla, in so starši šli v šolo direktno do ravnateljice, kjer jim je svetovala da popravca vseeno opravlja. Gospodična je šla za 2 meseca v tujino. Dobila prepotrebno znanje in na koncu opravljala popravca. V komisiji je bila tudi ravnateljica. Na koncu je gospodična dobila 4.
Naslednje leto profesorica ni več opravljala poklica na tisti šoli.

Tako da Fadil priporočam ti ,da, če veš da je 100%, to čimprej urediš. Naj profesorica ve da ni bog i batina.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.181
4.147
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:

Še ena prigoda iz osnovne šole. S starejšim bratom sva hodila na isto osnovno šolo - Prule. On je imel pri slovarci večinoma petke. Jaz nikoli nisem mogel priti čez 3, pa če sem se še tako trudil pri spisih. Nekoč smo doma naredili test za domači spis, ki smo ga dobili za domačo nalogo. Moj spis mi je spisal brat, ki je pri tej isti učiteljici imel petke - še posebej pri spisih. No, napisal mi ga je brat in prepisal sem ga v zvezek zato, da je bila moja pisava in uganite, s kakšno oceno mi je bil ocenjen. S trojko!!! Lepo, ne?

Ko se učitelji zapičijo oz. te zakoličijo z uspehom, tam ostaneš, ne glede na karkoli, ampak le pri predmetih, ker te lahko učitelj ocenjuje subjektivno in ne objektivno, to je npr. pri kvaliteti spisa.

Če sta imela isto učiteljico verjemi da ni problem ugotovit kdo je kdo. Učitelj ki te pozna in pozna tvojega brata bo v 95% po 10 stavkih vedel kateri je napisal spis.

Sicer pa prakse ki jih ti omenaš so sedaj precej omejene. Dejstvo je da učitelji so ljudje in lahko zavedno ali nezavedno naredijo napako. Grem pa stavit da 95% učiteljev ki dela "napake" namenoma, tega ne dela iz žlehtobe ali kakšnih drugih negativnih idej. To delajo preprosto zato ker je njihov cilj da ti nekaj uporabnega zabijejo v trdo glavo in včasih nimajo drugega vzvoda kot da ti dajo slabšo oceno samo zato da te motivirajo/spremenijo/....

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Še enkrat! Ker se tamala ne zna postaviti zase, tako kot večina otrok danes ali včasih, bom sam z veseljem uredil tsito, kar ona ni sposobna. Učitelji so navajeni, da lahko delajo kar hočejo. O nobenem odvetniku ni sploh debate. Uredil bom sam, zato nekateri ne napihujte. Kot sem že napisal, če boste nekateri pustili da vašega otroka kaznujejo po nepotrebnem, je vaš problem. Sam bom svoej zaščitil, že iz principa. Utiševalec mi je delno odgovoril na moje vprašanje. ravnateljico pa sem poklical zato, da se zadeva pospeši. Jutri jo še enkrat pokličem, da mi pove, kaj je uredila. Vsekakor pa se naslednjo sredo oglasim pri tej profesorici. Koma čakam in verjamem, da bo zadnjič.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
V mojih časih ko je do tega prišlo sem jih doma dobil okoli kepe... sedaj pa starši hodijo v šolo se kregat...
evil.gif

res je in tako bi moralo biti še danes.

@Fadil, kaj pa če bi se pogovoril z učiteljico brez vednosti tvoje hčere, ker tako samo prejema potuho in občutek, da jo bo oči vedno rešil. Naj se včasih sama izbori kadar se ji godi krivica, včasih pa naj enostavno dojame, da se krivica dogaja tudi dobrim ljudem. Tak je lajf.
Ne spodnašaj ji riti, ker ji na dolgi rok delaš medvedjo uslugo. To, da zahtevaš, da hči še enkrat piše test se mi zdi totalno mimo. Kaj pa je tvoja tamala več vredna od ostalih, ki so prav tako slabo pisali? Krivica gor ali dol.

Potem pa slišiš, da kaka punca v srednji šoli doživi skoraj živčni zlom zato ker je dobila 3 in ne 5

p.s.: s profesorico bi se vseeno pogovoril v nekem normalnem tonu in ji razložil, da niti ti in niti hčera nista njena sovražnika in naj je nima na piki za brezveze.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.164
7.868
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
problem zna bit če je hči sodelovala pri plonkanju?!vprašaj se kdo od nas pa ni kdaj plonkal ali komu pomagal?ne rečem da je kriva,samo prvo popolnoma izključi to možnost predno bo hči v še večjem dreku

To sem najprej naredil in ni goljufala. Če bi, bi jo samo sunil v rit in naj sama popravi. Ravno zato, ker ni kriva, sem popizdil.