problem:ne morem dostopati do microsoft.com

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
Pozdravljeni!
Po formatiranju diska sem si na novo instaliral Win Xp pro, sedaj pa ne morem priti na katero koli microsoftovo stran... Windows je SP2, IE6....
LP!

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
Drugače delajo vse ostale strani normalno... Tudi do alter.si dostopam preko tega računalnika...
Kaj si mislil s tem če sem obnovil podatke za dostop do interneta?

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
pri obeh linkih napiše The page cannot be displayed
The page you are looking for is currently unavailable. The Web site might be experiencing technical difficulties, or you may need to adjust your browser settings.

--------------------------------------------------------------------------------

Please try the following:

Click the Refresh button, or try again later.

If you typed the page address in the Address bar, make sure that it is spelled correctly.

To check your connection settings, click the Tools menu, and then click Internet Options. On the Connections tab, click Settings. The settings should match those provided by your local area network (LAN) administrator or Internet service provider (ISP).
See if your Internet connection settings are being detected. You can set Microsoft Windows to examine your network and automatically discover network connection settings (if your network administrator has enabled this setting).
Click the Tools menu, and then click Internet Options.
On the Connections tab, click LAN Settings.
Select Automatically detect settings, and then click OK.
Some sites require 128-bit connection security. Click the Help menu and then click About Internet Explorer to determine what strength security you have installed.
If you are trying to reach a secure site, make sure your Security settings can support it. Click the Tools menu, and then click Internet Options. On the Advanced tab, scroll to the Security section and check settings for SSL 2.0, SSL 3.0, TLS 1.0, PCT 1.0.
Click the Back button to try another link.

Cannot find server or DNS Error
Internet Explorer

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kaj pa kaki drugi browser?
Recimo Firefox, Chrome, Opera, Safari, ...
Ali pa če startaš sistem s CD-ja, tudi ne dela?

Nazadnje urejeno:

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
V primeru da ne boš dobil kakšnih koristnejših informacij, priporočam da se obrneš na njihovo Tehnično podporo

01 585 34 49

in jim razložiš težave.

LP

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
Tudi v Mozilli Firefox napiše podobno:
Strežnika ni mogoče najti

Strani www.microsoft.com ni mogoče najti.
* Morda ste se zmotili pri črkovanju naslova
(npr. ww.mozilla.org namesto www.mozilla.org).
* Če prihaja do tega problema z več stranmi, imate morda napačne nastavitve povezave in DNS.
* Če uporabljate proxy ali požarni zid, se prepričajte, da so vaše nastavitve pravilne.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Si pogledal pod Nastavitve Možnost prepovedane strani, da ni slučajno med njimi Microsoft ali pa stopnja varnosti da ni namesto srednja nastavljena na najvišjo?

LP

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
Sem preveril in je tako kot mora biti.
Poklical sem tudi na Microsoftovo pomoč in sva probala vse mogoče pa nisva našla rešitve.
Sem pa ugotovil, da ne morem dostopati na nobeno stran od antivirusnih programov! Ko sem si namestil F-secure je ta začel javljati, da se ne more povezati s strežnikom za update... Skorajda prepričan sem, je razlog težav virus.
Potem sem poskušal najti kak online antivirus scanner (nod, ....) pa tudi nisem imel dostopa...
Ko sva z microsoftovim tehnikom poskušala pingati na njihovo prek IP adrese stran je odziv bil preko microsoft.com pa ne...
Tehnik je rekel tudi, da je morda razlog v gonilnikih mrežne kartice, tako da sedaj preizkušam druge gonilinike.

Če komu kaj povejo še moje specifikacije:
HP 6830s notebook
intel core 2 p8400
ati mobility radeon hd3430
network adapters:
- kartica broadcom 4322ag
- marvell yukon 88e8072

Imam pa še vprašanje, v device managerju pod other devices je hp integrated module z ?, ker nisem še naložil gonilnikov. Zanima me kaj je ta naprava?

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Nekateri virusi res preprečujejo dostop do MS strani in do strani od antivirusnih programov. Ta program si boš pač moral instalirati s ključa.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Mogoče ti je kak program blokiral dostop preko zapisa v HOSTS datoteki.

Odpri "Start > Run" in not vpiši
Citat:
notepad C:\windows\system32\drivers\etc\hosts

"windows" zamenjaj z mapo, v kateri imaš nameščene Windowse.

Poglej, če je v datoteki kje v vrstici napisano microsoft.com in zraven IP. Če je, potem tisto vrstico izbriši in shrani datoteko.

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
Prin screen tega kar je napisalo. Ali naj zbrišem tisto vrstico kjer piše local host?
744720-untitled1.JPG

Priponke

• 744720-untitled1.JPG
    744720-untitled1.JPG
    34,4 KB · Ogledi: 123

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
Še print screen diagnostic toola od mrežne, kjer je tudi našel neko napako vendar ne vem kaj pomeni...
744729-untitled.JPG

Priponke

• 744729-untitled.JPG
    744729-untitled.JPG
    38 KB · Ogledi: 124

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Nič ne brisat, tale HOSTS je ok.

Zapri vse brskalnike, messengerje in vse ostalo, kar tece v ozadju in uporablja internet.

Potem pejdi na start > run, noter vpiši CMD in stisni OK. Povečaj okno od command prompta in vanj vpiši
Citat:
netstat /a
. Prilimaj sem screenshot, ko izpiše vse povezave.

Nazadnje urejeno:

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
Winsi so original... Sicer ne moji ampak so original... Je možno da sem kak virus prenesel z uporabo USB ključka na katerem sem imel samo driverje za mrežno kartico da sem lahko sploh vzpostavil internetno povezavo???
Še prinscreen:
744756-untitled2.JPG

Priponke

• 744756-untitled2.JPG
    744756-untitled2.JPG
    47,4 KB · Ogledi: 141

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.034
3.705
113
Imel sem enkrat take težave, vendar na že dlje časa instaliranih windowsih, delala je le peščica strani. Težavo sem rešil s ponovno inštalacijo xp-jev, saj enako kot ti nisem mogel dostopati do antivirusnih strani, niti nisem mogel pognati že nameščenega antivirusa, zato sumim, da je bil kriv nek precej trdovraten virus. Sprva sem sicer sumil DNS strežnike ponudnika interneta, a ni bilo z njimi nič narobe.

ErazeM4

Pripravnik
1. mar 2008
191
0
16
evo še en prinscreen, upam da se kaj bolje vidi:
744785-untitled3.JPG

Priponke

• 744785-untitled3.JPG
    744785-untitled3.JPG
    121,2 KB · Ogledi: 161