pro_ceed

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.592
1.122
113
Titograd
70k km v nekaj več kot letu? Lepo ga ožema
smile-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.929
2.341
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
smile-1.gif

zato se je tudi kupil nov avto za tak denar.ker na vsaki ladji zgubiš preveč.plus tega je avto nov in ima garancijo do 150k km

shift

Guru
20. jul 2007
9.929
2.341
113
za šankom
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Terensko delo
grims-1.gif

jebiga.farmacevtski zastopnik in bolje skozi pride če ima svoj avto kakor službenega ker je kilometrina plačana kot službena po tako da je avto že poplačan iz naslova stroškov prevoza

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
z vsemi.
smo sli na krk..v ilirski bistrci smo mel prisilno pavzo. ni šlo več anprej. rit bolela. smo šli v zagreb..smo pavziral na otočcu. nazaj grede na otočcu in podsmreki. men ne sede.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
smile-1.gif

zato se je tudi kupil nov avto za tak denar.ker na vsaki ladji zgubiš preveč.plus tega je avto nov in ima garancijo do 150k km

u bistvu če prebereš mali text, je garancije 5 let oz. do 100.000km oz. če imaš prej 100.000km kot 5 let, ne dobiš dodatnih 2 leti garancije (nekaj v tem smislu, prav točno ne vem, ker sem bral nekaj časa nazaj...)

Citat:
Uporabnik aver pravi:
Pozdravljeni,

Zanima me kako ste kaj lastniki zadovoljni? Se 109KM obnese solidno glede na tezo? Nekaj sem slisal, da klima bolj slabo hladi kako je kaj s tem? Kako se kaj gibljejo cene letnih servisov?Se to kaksna je kaj dejanska poraba recimo 80kw oz 92kw?

Hvala

LP

Imam 80kw zdaj malo več kot leto in pol, pa še kar dela. Mogoče mi gre malo na živce ker ima zame bolj pozno top navor in bi lahko glede na konjičke malo prej skočil. Klima dela bp ampak, ko jo prižgeš se ti zdi da imaš 50KM. Servis mislim, da je bil 160€. Dejanska poraba je pri mestni (moji) vožnji nekje 8-9.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
ksz

Od znanca punca je bila zelo vesela ko so ji pri 3000 prevoženih menjali menjalnik, ker ga seveda niso imeli na lagerju je avto tam stal, ona je bila brez, vmes je avto fino zdelala še toča, jupijej dobi avto nazaj in čez 5000km menja še prednje roke
cheer.gif

Mogoče je imela samo ona to srečo.

Kia je marketing ki se dobro prodaja na račun 7 letne garancije, vseh 7 let boste vozili avto na pooblaščen servis, horda belih kij bo čez 4 leta horda rumenih, bodo na račun prišli še tisti ki polirajo...

Cene ki jih oglašujejo so cene za osnovni model, tako da lepo opremljena Kia stane okoli 12.500€+ in ne 10.000€.

Garancija na rjavenje blatnikov velja BAJE samo v primeru da ima avto zavesice, ampak to zveš potem če imaš ta problem.

Nimam kaj rečt, na prvi pogled ni napačen avto, notri je lepo narejena, čas pa bo pokazal svoje.

Jaz osebno bi za ta denar še malo pogledala okoli, recimo C4 dobiš za isti denar (samo to mi je ta moment padlo na misel) pa verjetno še precej drugih avtomobilov, ne vem če bi se v Kio zagnala.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
z vsemi.
smo sli na krk..v ilirski bistrci smo mel prisilno pavzo. ni šlo več anprej. rit bolela. smo šli v zagreb..smo pavziral na otočcu. nazaj grede na otočcu in podsmreki. men ne sede.

Je pa zanimivo, da si omenil tako razlicna tipa sedezev (Octavia = zelo trdi, Honda in korejski nekaj nedolocljivega). Meni trdi sedezi za hrbet ustrezajo (cenejsi VW), ceprav Octavie so pa res cisto na meji
smile-1.gif
Neudobni se mi zdijo francozi (Renault, Citroen), ravo toliko premehki, da ne podprejo riti/kriza in moras biti stalno nekaj napet.

Najbrz je za vsakega cloveka to drugace ...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:

Predlagal fotru tud sam da mu sam nardim ta servis za 1/3 cene pa noče....dokler je v garanciji....pol mu bom pa sam delal
smile-1.gif

Sej mu ga itak lahko poservisiras ti, štemple pa si zrihtaš... Malenkost.

Ker te kante imajo 7 let garancije, torej 7 let servisiranja, pol ga bo pa itak počasi dal stran...

V sedmih letih je pa to kolk? 3k za servise?

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Neudobni se mi zdijo francozi (Renault, Citroen), ravo toliko premehki, da ne podprejo riti/kriza in moras biti stalno nekaj napet.

Najbrz je za vsakega cloveka to drugace ...

Navadit se je treba. Meni je vil menjalnik pri meganu tako nenatančen in mehek, sem se s časoma navadil, nato
sedel v g5 in tisti malo bolj trd oz tako fiksen menjalnik, čisto druga pesem, bil bolj zadovoljen. Francozi so pa tako
vsi mehki in ala udobni. Nevem, meni ne sede ker mam občutek da mi v ovinkih rit oz bok telesa drsi ven...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ne vem kdaj ste vi fantje nazadnje sedeli v kakem bol modernem francoskem avtu, ampak vam povem, da so vse samo mehki ne.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Odvisno je tudi malo od opreme in samih sedežev.

Ko sem šla v Munchen z C4 osnovno opremljenim in navadnimi sedeži (gor in naslednji dan nazaj v Slo) me je po slabih 1000 kilometrih vse bolelo - hrbtenica, roke, lopatice, še nekaj dni, in to noro bolelo, zaradi mehkih navadnih sedežev (ki so za vožnjo po mestu čisto udobni). Torej sedeži v avtomobilu morajo biti čvrsti, lepo prilagojeni in nastvljivi, z bolje opremljenimi Citroeni (če smo že glih pri francozih), ki imajo seveda tudi boljše sedeže, teh težav nimam nikoli.

Tako da nekateri francoski avtomobili imajo še osnovne mehke sedeže, ampak tega pri kratkih relacijah ne opaziš.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
tanov megan je res bolj čvrst ko prejšenj. Največja hiba renojev je itak volan oz njegova mehkost in posrednost.ž

če že megane, potem RS
smile-1.gif

ta pa poje focusa/leona/golfa/mazdo3/astro za dobro jutro

shift

Guru
20. jul 2007
9.929
2.341
113
za šankom
ksz...

a ste res vsi pomehkuženi da vas po parih km vse boli.kaj bi šele bilo če bi pošteno delali v svojem življenju
bonk.gif

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
jaz načeloma nisem občutljiva na to ampak v 24 urah 1000km z navadnimi mehkimi sedeži me pa ubije.