privatizacija vode

zakon

Guru
16. maj 2008
8.830
854
113
toti Maribor
Je bila oddaja na TV-ju kjer so multinacionalke flaširale vodo iz pipe. Testi so pokazali, da je pitje vode iz plastenk bolj škodljivo kot pa iz pipe. Normalno, da voda iz pipe ni več dobra, če imajo lobiji povsod lovke . Če bi ljudem rekli, da je voda iz pipe super, kdo bi pa še kupoval ustekleničeno.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.902
114
63
štajerska
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
...
To da teče pitna voda na pipi, je verjetno samo še pri nas. Povsod v tujini kjer sem bil, kao ni za pit. Pa sem bil že daleč in večkje
.....
ne ga srat no
se ti je poslabšalo ?
kar se tiče EU je načeloma povsod iz pipe pitna voda. HR, BIH, MK, SR, CG, AU, ZDA, NZ, CDN , JP , KR itd tudi.
občasno pa tudi v delih slovenije ni iz pipe pitne vode, ko kak k.reten zasvinja okolico
afrika, azja , južna amerika pa so druga zgodba

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.142
11.227
113
ni se mi poslabšalo, tako je.
Piješ lahko pa tudi drisko, se strinjam.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
Vodo lastnikom zemlje , kot nafto, na tvojem je , tvoja je( da se ne boste preveč vznemirili, v Sloveniji to NE velja)
A pol se strinjaš, če Avstrijci uvozijo miljardo Kitajcev in ti pred slovensko mejo, spijejo sproti vso vodo iz Drave,....kr tak, za foro, da nas mal zajebejo
confused-1.gif

tongue-1.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
. Če bi ljudem rekli, da je voda iz pipe super, kdo bi pa še kupoval ustekleničeno.
Mlajša generacija ima čist oprane možgane,.....če mu zapakiraš scalnico v embalažo, ki jo dnevno gleda v oglasih, jo bo požrl, .....pitne vode imamo zaenkrat še toliko, da z njo spiramo wcje, ampak on hoče kupljeno plastenko iz reklame, marsikje doma pridelajo kvalitetne in zdrave sokove, ampak on hoče plačat kemijo
stupid-1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.138
113
Na vodi že danes lepo služijo. Ne nekih mastnih denarcev sicer, ampak komunalna podjetja so udobna pribežališča za nesposoben kader, kar je tudi neko služenje brez podlage. Kot gnili kapitalizem...
Trije primeri:
1. V naši občini so po menjavi direktorja (očitono bolj sposoben kot prejšnji) objavili na lokalnem radiu, da se samoprijavijo tisti, ki zastonj jemljejo vodo iz omrežja. Ker sedaj bodo pa RES naredili analizo, koliko vode "izgubijo" in potem bodo ti RES plačali, ker jih bodo RES dobili.
2. Na njivi mojih staršev je že dve leti speljana vodovodna cev po površini. Prej vsaj 5 let niso hoteli popraviti iztekanja, tako da je na koncu plaz odnesel del njive, občinsko cesto in en vinograd. A je tako težko, da bi kak od vodilnih na komunali spremljal, kako delavca popravita neko stvar. Mogoče je včasih potrebno vložiti 4 delovne ure namesto ene, da se prepreči vsaj škoda na občinski infrastrukturi v višini nekaj 10.000€.
3. Lastniki, ki imajo zemljo na vodovarstvenih območjih so že dobili nadomestila, ki jim jih zakon predpiše? Upravljalci vodovodov jih končnim porabnikom gotovo zaračunavajo. Kam denar ponikne?
Ne verjamem, da se v Evropi z vodo v zasebni sferi lahko dela bolj grdo in neekonomično kot delajo to naša javna podjetja.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
3. Lastniki, ki imajo zemljo na vodovarstvenih območjih so že dobili nadomestila, ki jim jih zakon predpiše? Upravljalci vodovodov jih končnim porabnikom gotovo zaračunavajo. Kam denar ponikne?
Ne verjamem, da se v Evropi z vodo v zasebni sferi lahko dela bolj grdo in neekonomično kot delajo to naša javna podjetja.

Tašča ima 3 zajetja na svoji zemlji in edino kar je, da dela zemlje, kjer je zajetje in zbiralnik ne more uporabljat, okolice pa ne sme gnojiti.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Citat:
Uporabnik capl pravi:
A pol se strinjaš, če Avstrijci uvozijo miljardo Kitajcev in ti pred slovensko mejo, spijejo sproti vso vodo iz Drave,....kr tak, za foro, da nas mal zajebejo
confused-1.gif

tongue-1.gif
Meni je prav. samo Dravski zid postavimo da ne bo prišel kdo čez, priplavat pa itak ne bo mogel ker bo struga suha
hysterical-1.gif

Res ne vem zakaj to že niso naredil ker potem zadnjih poplav na Štajerskem ne bi bilo ...

QBR

Pripravnik
26. okt 2012
886
0
16
Citat:
Uporabnik capl pravi:
confused-1.gif

tongue-1.gif

Capl, ne ga srat!
bonk.gif

Tist ki pije vodo, jo tudi spusti skozi ledvice. Si morš mislit, kakšna bo potlej Drava? Benti, cela štajerska bi emigrirala na Trojane.
10.gif

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Sedaj pa resno..... Tisto prej je bilo provociranje,vidim da ste vsi živčni in se vžigate kot bencin...

Prvi korak k privatizaciji vode je bil narejen pred leti( v času Pahorjeve vlade) ko so občine na silo prevzele vse nekdanje vaške vodovode v svoje "upravljanje", saj če hočemo imet dobro vodo moramo še vedno vse naredit sami, sami čistimo sistem,sami vzdržujemo hidrante,nadzorujemo vodostaj...... Ampak občina je po novem lastnica pa čeprav ni za vodovod dala niti centa, je vodovod formalno njen, voda je itak javna ne več naša, torej je res najbrž odprta pot privatizaciji NAŠE skupne lastnine.
Res ne vem kje ste bili pa takrat ko smo mi v manjših krajih prvi bili bitko za NAŠO in ZASTONJ vodo. Takrat vas najbrž to še ni zadevalo, danes ko grozijo višji računi vas pa počasi začenja zadevat.
tolk sem imel za povedat....

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.573
5.138
113
Jaz tudi mislim, da nas bo malokdo tako ropal kot naše občine. Saj imamo še druge primere, kjer so se v javno dobro podelile koncesije in fiksirale cene (npr. dimnikarske storitve). Od tega imamo državljani samo še dražje življenje kot bi imeli od prostega trga storitev z "multinacionalkami".

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Enako sedaj mečejo na finto občine s kanalizacijami, upam da jih čim manj nasede in podpiše. Nismo mi krivi, da so cevi stare po 50 let in puščajo bolj kot vrtna zalivalka
bonk.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Ali je tebi sploh jasno, kaj je privatizacija? Občinski prevzem vodovoda v upravljanje, to gotovo ni.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Preberi še enkrat kdo kasira in kdo vzdržuje, pa če hočeš upravlja da sploh obratuje.... Pa vklopi možgane in beri zelo počasi, pa boš razumel, JA ?

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.360
3.048
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Voda je že zdaj povsod po svetu, razen pri nas (ki tega tak ne cenimo, ker pride po pipi pitna) pa še mogoče kje, kjer jo je res na pretek (redko kje) super strateška dobrina. To da teče pitna voda na pipi, je verjetno samo še pri nas. Povsod v tujini kjer sem bil, kao ni za pit. Pa sem bil že daleč in večkje. DSF je očitno nek zapečkar, ki še ni videl sveta. Internet pa očitno vsega ne pričara.

Ha ha! Dej nehaj no! Pil sem že vodo iz pipe v avstriji, nemčiji, italiji... :bonk : Od kje vam to?? To je posledica dobro opranih možganov s strani multinacionalk, ki s prodajo vode mastno služijo.

Spomnim se kako so se mnogi slovenci tam konec osemdesetih zgražali in se čudili ustekleničeni vodi v avstrji in drugod po zahodni evropi. Vsi so pametovali kako butasti so tam ljudje, da kupujejo vodo v trgovini ki je 10000x dražja, kot tista, ki jo imajo v vsakem trenutku na voljo doma. No zdaj so tudi premnogi slovenci enako butasti, da kupujejo vodo v PLASTENKI, ki je itak najslabša in škodljiva embalaža poleg tega pa še največja svinjarija!

Se pa strinjam, da je pitna voda iz pipe kar takole v vsakem stanovanju in to v vsakem trenutku v resnici luksuz, ki se ga kar premalo zavedamo. Kar pomislite, da ste doma 24ur brez vode. Zna bit kar zoprno...kaj pa en teden? Katastrofa!

Nazadnje urejeno: