Priročnik za priseljence

erikson

Guru
25. avg 2007
22.777
6.553
113
Za vse, ki razmišljajo o selitvi v Belgijo, so pripravili brošuro z osnovnimi navodili.

Priročnik za priseljence

Med drugim:

- če boste prišli živet k nam, se morate naučiti govoriti nizozemsko
- bodite točni: če morate nekaj narediti ob devetih, morate to dejansko narediti ob devetih.
- po prihodu se oglasite v mestni hiši. To lahko naredite le med delovnim časom.
- prepovedano je psihično ali fizično poškodovati druge. To velja tudi za vaše partnerje in otroke.
- solidarnost deluje zato, ker vsi, ki delamo, plačujemo davke. Tisti, ki ne plačujejo davkov, ne spoštujejo skupnosti.
- pri nas ima zakon prednost pred vero. Vedno spoštujte zakone. Ne vsiljujte drugim svoje vere.
- plačevanje davkov je obvezno.
...
- radi imamo mir in tišino. Po deseti zvečer hrup ni dovoljen.
- ljudje se ne obiskujejo kadarkoli. Običajno se prej napovedo.
- razvrščajte odpadke. Odpadke odvažajo ob določenih dneh.

tony

Guru
23. jul 2007
9.798
1.575
113
Tam je red, ne pa pri nas...
smile-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.153
-8.771
113
Citat:
Uporabnik ANTIsnecer pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Za vse, ki razmišljajo o selitvi v Belgijo, so pripravili brošuro z osnovnimi navodili.

Priročnik za priseljence

Med drugim:

- če boste prišli živet k nam, se morate naučiti govoriti slovensko
.

južni tega noæejo
10.gif

Citat:
zakaj ni janez janša tega priročnika dal v uporabo 91tega?
škoda zamujena NE VRNE se NOBENA

Itd...

No, ti se pa lahko začneš učiti pravilnega pisanja.
smirk-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

Priročnik za priseljence

Med drugim:

- bodite točni: če morate nekaj narediti ob devetih, morate to dejansko narediti ob devetih.
- po prihodu se oglasite v mestni hiši. To lahko naredite le med delovnim časom.
- prepovedano je psihično ali fizično poškodovati druge. To velja tudi za vaše partnerje in otroke.
- solidarnost deluje zato, ker vsi, ki delamo, plačujemo davke. Tisti, ki ne plačujejo davkov, ne spoštujejo skupnosti.
- pri nas ima zakon prednost pred vero. Vedno spoštujte zakone. Ne vsiljujte drugim svoje vere.
...

Si se malo zmotil? Belgija in nizozemščina? Tam na linku piše Flandrija, tam pa govorijo flamsko...oziroma belgijsko, ali kako je še rekel tisti evrokrat ali evrofil...
evil.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.938
2.349
113
za šankom
Citat:
Uporabnik erikson pravi:

Priročnik za priseljence

Med drugim:

...

če to prebereš in pomsiliš na nas potem bi se vsi Slovenci morali izseliti,problem nastane že na začetku saj nas noben od sosedov ne mara

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Mislim, da v življenju nisem še nikjer videl toliko ciganov in umazanije na kupu kot v Belgiji. Uporaben priročnik za na wc. Če že, bi rajši šel na Nizozemsko, ki je neštetokrat bolj čista in spodobnejša država. Belgija je francoski najljubši vic, ne zastonj.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
zakaj ni janez janša tega priročnika dal v uporabo 91tega?
škoda zamujena NE VRNE se NOBENA

takrat je bilo že 40 let prepozno

Še malo več. Morali bi ga dati Arsi Jovanoviæu leta 42, ko je prišel v Slovenijo.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Mislim, da v življenju nisem še nikjer videl toliko ciganov in umazanije na kupu kot v Belgiji. Uporaben priročnik za na wc. Če že, bi rajši šel na Nizozemsko, ki je neštetokrat bolj čista in spodobnejša država. Belgija je francoski najljubši vic, ne zastonj.
Ne pozabit na črne, pingvine (babe s feređam) in vse ostale rase. Slovenčke bi kap pri taki raznolikosti, potem so tam še geji in podobni bolniki. Ne ne, ni to za naše čistune.
Se strinjam, Belgija je proti Nizozemski ciganarija.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ja, dosti je žensk, ki se rade preoblačijo v ninjo.

No ja, mene je najbolj zmotilo to, ko smo zavili v "priznano" fast food restavracijo, za pultom pa kit orka, masten okol ust, črni nohti pa mi reče maaaa aj tejk jor order. Jebali te pez bonboni, sem takoj spokal v trgovino in si naredil dober obrok. Če gledaš pri nas je osebje dokaj solidno v fast food placih, pri njih je pa to res low low zaposlitev za vse čudake. Ne bom rekel, da sem zaprt za vse kar je drugačno od mene, vendar v Belgiji se jaz nisem prijetno počutil in mislim, da se ne bom vračal v kratkem.

Je pa res, da pri nas je čedalje več šiptarjev, na blagajni v Maxiju (samopostrežba) so samo še šiptarke blagajničarke pa v meku so tudi začele delati. Priznam, da jih občasno ne razumem, ko mi zdrdra znesek. Vse kar je več kot eno enomestni znesek, jim dela jebo za izgovorjavo. Nazadnje sva se lovila ali je 76 ali 776. Odklop.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Ne pozabit na ukrainke v Sparu, še dobro, da znam nekaj rusko. :)
Antverpen je sploh biser Belgije. V portu ne vidiš evropejca, konfuzno je do konca, umazanija hujša kot v kakšne Abidjanu... Še dobro, da so me prestavili v Roterdam, tam zadeve kolikor toliko špilajo, čeprav za derivate tudi ne tako, kot bi pričakoval od pregovorno točnih, pridnih ter oh in sploh Holandcev.

Kučiæi po ulicama kaku... :p

Da bi se preselil tja - ni govora, grem raje v Španijo, vsaj vem pri čem sem in ne gledajo me, kot da sem kakšen untermenš.

Nazadnje urejeno: