Primerjava letne:zimske - test?

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Evo 175/65/14 Michelin Alpin A4 za 60€ in Dunlop Sp Winter Response za 57,59€ Verjetno bo kar Michelinka ker ma daleč najmanjšo obrabo

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Obstaja precej pnevmatik, ki imajo oznako M+S, nimajo pa hribov in snežinke, ker ne ustrezajo poostrenim standardom obnašanja v zimskih razmerah.

Torej pnevmatika ki nosi oznako m+s nima poostrenih standardov za sneg, iz tega je sklepati da m+s je celoletna pnevmatika ne super za sneg in vrjetno ne super za dez, saj tudi je hibrid.

Torej nasplosno pnevamtike ki nosijo oznako m+s so celoletne. Sam sem do sedaj mislil da je S3 strikno zimski kramp

Nazadnje urejeno:

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.156
4.136
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Obstaja precej pnevmatik, ki imajo oznako M+S, nimajo pa hribov in snežinke, ker ne ustrezajo poostrenim standardom obnašanja v zimskih razmerah.

Torej pnevmatika ki nosi oznako m+s nima poostrenih standardov za sneg, iz tega je sklepati da m+s je celoletna pnevmatika ne super za sneg in vrjetno ne super za dez, saj tudi je hibrid.

Torej nasplosno pnevamtike ki nosijo oznako m+s so celoletne. Sam sem do sedaj mislil da je S3 strikno zimski kramp

Ne S3 je zimska guma, ima tudi snežinko.

Tudi celoletne gume imajo (ponavadi) snežinko ker je pač nekje zakonsko določeno da je to zimska oprema.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Kot ti je napisal Utiševalec. M+S velikokrat ne pomeni nič. Kot sem ti že prej napisal, imaš letne gume s to oznako in imaš res zimske kramparice, ki imajo poleg te oznake še snežinko. Za zimo je pomembna snežinka. Na žalost je naš zakonodajalec za zimo predpisal oznako M+S in ne snežinke, zato se je povsem legalno pozimi voziti tudi s popolnim crapom od kitajskih pnevmatik, ki še poleti za na suho cesto niso dobre.

S3 ima snežinko in je zato prava zimska kramparica, nikakor pa ni mišljena kot celoletna pnevmatika, ker ima precej preveč lamel in mehko zmes, ki se poleti uniči, pa se v toplem vremenu ima zanič vozne lastnosti.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.935
6.012
113
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
KSz

Ali mi lahko kdo pojasni ali je sava S3 celoletn apnevmatika ali ne? Na savini strani je to zimska guma, razni prodajalci trdijo da na s3 pnevmatiki pise m+s wtf?
Vsaka zimska je lahko tudi celoletna
evil.gif
.