Primerjava letne:zimske - test?

dore1962

Zelenc'
13. sep 2011
10
0
1
KK
Pa kje so ravno najboljše gume našli?
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

GoUp

Pripravnik
1. feb 2010
162
0
16
Ko smo mel tiste testne vožnje na Vranskem, so ženske z zimskimi imele krajše zavorne poti, kot sedelavci z letnimi gumami ... In to generalno, razen jst pa še en sodelavc z zimskimi sva imela krajšo pot od vseh.
Podlage so bile pa kot sem rekel, suha, mokra in imitacija snega.
Je pa tud menda pomembno da imaš 4 gume ista starosti in istega tipa, z vsaj štirimi mm profila in max 4 leta stara. To kar se tiče starosti, bo verjetno tud držalo, ker en naš je mel 6 leta stare gume s 6mm profila in je imel vedno najdaljšo zavorno pot.
Zdj ne verjamem no, da bi oni imeli neke specialne podlage, ki bi lažirale stanje na regularnih cestah. In da bi te podlage favorizirale zimske gume, pa starejše gume ...

Me pa zanima kakšne gume imate pozimi tisti, ki vozite tudi otroke - zimske ali letne?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
Zaradi manjse teze ima avto manj oprijema....
Bom dopolnil vprasanje
kaj pa tisti ki imate otroke. Ali poleti vozite z letnimi, ali iamet celoleto zimske?
Skratka bull shit.
Veliko bolj nevarno se mi zdi biti celo leto na zimskih, kot pa celo leto na letnih. Sploh ce se lahko voznji v snegu izognes(bus, taxi, odlozis pot....)

GoUp

Pripravnik
1. feb 2010
162
0
16
Tist k majo otroke so že malo bolj pametni
smile-1.gif

Kako naj pozimi recimo preložim pot, če otrok zboli? In če je sneg, potem itak ni druge opcije kot zimske.

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
hehe...to pac ni uposteval, ker avta ocitno ne potrebuje za vsakodnevne opravke. nekdo ki se 50km vozi vsak dan v sluzbo se verjetno tudi ne more strinjati s tem :D

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Čudno, da niso ob bok Alpin A4 dali 6 let staro Energy in potem tulili, da že pri 15 stopinjah zimska dosti bolje drži kot letna.
hysterical-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.196
9.834
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Ni mi jasno kak je lahko zimska boljša v ovinkih, pri bremzanju pa je boljša letna
confused-1.gif
To tudi meni ne gre skupaj.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
V prispevku lepo pove, da je podlaga v ovinkih z oprijemo nekje kot led ...

SIcer pa: meni video, v katerem na začetku kot fakt prodajo tisto zlajnano zlagano ugodbo o 7 stopinjah celzija, ni ravno merodajen.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
KSz

Ali mi lahko kdo pojasni ali je sava S3 celoletn apnevmatika ali ne? Na savini strani je to zimska guma, razni prodajalci trdijo da na s3 pnevmatiki pise m+s wtf?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.138
11.010
113
kod Džej-Zija
Od kod ti ideja, da oznaka M+S pomeni celoletna pnevmatika? S3 je klasična zimska pnevmatika.

Še o oznaki M+S. Nekoč, pred davnimi časi, so se proizvajalci pnevmatik in agencije, ki nadzirajo ustreznost pnevmatik, dogovorili, da bo pnevmatika, primerna za zimske razmere, nosila oznako M+S. Specifikacije niso bile preveč stroge, bilo je le nekaj omejitev glede dezena. To so začeli izkoriščati predvsem kitajski nizkocenovni proizvajalci plastičnih pnevmatik, ki so navadnim zanič letnim gumam lepili oznako M+S.
Na vse to dogajanje so kvalitetni proizvajalci in agencije odgovorili z novo oznako, hribi in snežinko. Tukaj so dodatne omejitve, da se poleg omenjenih omejitev glede dezena pnevmatike tudi stestira, njihov performance pa mora biti znotraj predpisanih standardov. Zato ima vsaka pnevmatika, ki ima hribe in snežinko, lahko tudi oznako M+S, ne velja pa obratno. Obstaja precej pnevmatik, ki imajo oznako M+S, nimajo pa hribov in snežinke, ker ne ustrezajo poostrenim standardom obnašanja v zimskih razmerah.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Zmašnjavo so v resnici povzročili ameri, ki so začeli na avte natikat vseletne (torej v vseh razmerah zanič) gume - te pa imajo tudi oznako m+s, logično, ker so zakonsko OK za pozimi. In potem je kar naenkrat vsaka guma, ki ni čisto letna, ratala M+S.
Recimo že v SLO oziroma EU zakonodaji bi morali pozabit na M+S in pozimi dovolit le gume s piktogramom gore in snežinke (torej prav ezimske) kot zmiske gume.