Prijava škode - popravilo

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:
V 3 dneh je treba škodo prijavit ja. Kdaj se pa odločiš da boš udrtine popravil, je pa tvoja izbira.

Aja, pa za točo ni odbitne franšize ali izgube PR pri Zav. MB
zmaga.gif

Jaz jo imam. In tudi izgubo PR.
bonk.gif

POMOTA!

Ni izgube PR in ni odbitne franšize! To fašem le, če je moja krivda! Teli moji lizingodajalci so pa res kekci. Nimajo pojma, pa oni so mi dali polico.
bonk.gif
Imam zapisnik in pooblastilo. Popravilo pa šele, ko bo letos konec nevarnosti za točo.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Tudi jaz sem bil na ZM vseeno kar danes... vseskupaj je trajalo točno 17 minut
cheer.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Cist mimogrede...kdo pa odloci na kakšen način se toča popravlja?

Baravnje ali pa "vakum" ?

Namreč,način popravila vdrtine na potisk je po eni strani OK,ampak po drugi pa tudi lak oz. barva rada napoka.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Cenilci ocenijo na podlagi globine/velikosti udrtine.

Recimo ravno osebi pred mano je cenilec predlagal ličenje cene strehe z barvanjem in vsem - čeprav bi se udrtine dalo tudi lepo izvleči tega cenilec ni priporočal (kljub namigovanju oškodovanca), pri meni kjer pa so udrtine res neznatne pa je isti cenilec predlagal izvlek kot daleč najbolj optimalno rešitev, ob kateri bi bilo škoda razmišljati o čemerkoli drugem.

manjše udrtine = izvlek
večje, z ostrimi robovi = včasih boljši ličarski postopek

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
kaj pa menjava strehe? udrtin se na suho ne da izvlečt, dalo pa bi se zadevo kitat in barvat..nam seveda to ni preveč po všeči- torej, kako dosežeš pri zavarovalnici, da odobrijo menjavo strehe? in ali je to dobra rešitev (pač glede na sam postopek menjave strehe in kakovost njene vgradnje)?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Včeraj sem bil priča cenitvi pasija (novega), ki je bil pred mano. Točo je skasiral v Ilirski Bistrici, kar lepo... Cenilec je popisal vso škodo, predlagal popravilo (kitanje in ličanje) ampak v isti sapi svetoval stranki, naj ga zapelje na servis (Porsche Verovškova), kjer bodo VW kleparski in ličarski mojstri natančno pregledali zadevo in določili način popravila, seveda ob predhodnem obvestilu cenilca. Če bo treba menjati se bo pa menjalo.
Meni je glede relativno majhne luknje svetoval hladen postopek...

Mike

Zelenc'
6. sep 2007
12
3
3
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Ksz

Kot že rečeno pri triglavu je toča brez odbitne franšize in izgube bonusa. Tako v kombinacijah delnega kaska, kot tudi pri polnem kasku.
B.

Zakaj potem men piše na zavarovalni polici, da pri splošnem kasku, plačam 1% odbitne franšize od nabavne vrednosti novega vozila?

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Za določene nevarnosti se ne plača franšiza ali izgubi bonus in toča je že med njimi.

Za kaj več, pa preberi splošne pogoje zavarovanja kaska.

Mike

Zelenc'
6. sep 2007
12
3
3
Sej bi prebral, sam kaj če nikjer na netu ne najdem teh pogojev, jih Triglav očitno skriva....

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Na vsakem predstavništvu ali na mestih za podaljševanje registracije jih lahko dobiš, nenazadnje pa ti jih bodo poslali tudi po pošti če jim boš poslal e-mail ali pa pokliči svojega agenta.

romci

Pripravnik
21. sep 2007
143
0
16
Eno vprašanje:
V kolikšnem času po prijavi je potrebno it popravit avto, predvsem me zanima, ali lahko to storiš tudi po izteku police? Moj primer je nasl.: Spomladi sem iz naslova prakirišča šel prijavit podrsan odbijač in dobil odobreno popravilo, zapisnik imam. Sedaj pa imam 24.8. registracijo, pa ni nujno da bom ostal na isti zavarovalnici. Kako je z mojim popravilom, bom lahko to storil tudi po registraciji, kljubtemu da mogoče ne bom podaljšal police na isti zavarovalnici? Zav. je pa AS.
LP

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Načeloma težav ne bi smelo biti, saj si bil tedaj v jamstvu in je bil izdan zapisnik, ozko grlo pa lahko nastane, če bi ali so te opozorili, da v roku 30 dni dostavi račune o popravilu drugače bodo menili, da od prijave odstopah. Potem pa si pod tušem.
smile-1.gif

romci

Pripravnik
21. sep 2007
143
0
16
Nič ni bilo dogovorjeno ali kakorkoli drugače omenjeno, tudi o načinu popravila (poogodbeni servis ali svoja režija) ni bilo nobenega dogovora/pogoja. Tako da mislim da nebi smelo biti kakih penalov.
frown-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Spet sem fasal točo.
bonk.gif
Točno en teden po 8.8. me je na kmečkem turizmu v Prekmurju dobila toča, posledica je ena velika luknja na strehi (se vidi, da ni od zadnjič). Moram zdaj spet k cenilcu ali mi bodo zrihtali skupaj s prejšnjo rundo?

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Če so na starem nalogu specificirane poškodbe od toče in novih ni vmes, potem da, drugače bi pa šlo tudi s klicem tistega cenilca, ki ti je že ocenjeval prvo škodo, če lahko popravi zapisnik še za določeno število novih.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Kako ste pa s prijavo škode preko weba? A to kdo prakticira, zanima me za triglav.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Če so na starem nalogu specificirane poškodbe od toče in novih ni vmes, potem da, drugače bi pa šlo tudi s klicem tistega cenilca, ki ti je že ocenjeval prvo škodo, če lahko popravi zapisnik še za določeno število novih.

Stare poškodbe so bolj plitve in jih je mnogo. Nova je pa samo ena in globoka. Samo to je problem. Če je nastala še kakšna ob zadnjem neurju, se to ne vidi, saj se zlije z ostalimi.
smile-1.gif
Na nalogu piše samo npr. streha 3h, havba 2h etc. Nič ne piše koliko poškodb je, piše le še "brez lakiranja".

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Problemčič nastane, če je zadnja poškodba take sorte, da se ne da rešiti z hladnim postopkom...

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Problemčič nastane, če je zadnja poškodba take sorte, da se ne da rešiti z hladnim postopkom...

Saj zato pa danes letim še enkrat na zavrovalnico.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Kakšen paje hladni postopek. Meni je včeraj rekel, da se bo dalo verjetno na suho popravit brez ličanja. To pomeni kaj, da luknje 'ven' potegne?