Prijava škode - popravilo

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Ksz

Kot že rečeno pri triglavu je toča brez odbitne franšize in izgube bonusa. Tako v kombinacijah delnega kaska, kot tudi pri polnem kasku. Sem pa klical asistenčni center, gospa je dejala, da je potrebno današnjo točo prijavit "tekom tega meseca".

B.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
glih pršu z zavarovalnice triglav, čaku 1,5h na cenitev, tud že dogovorjen s servisom

kokr sm ostale gledu sm jz še najboljši bil med ostalimi, par mejnih lukn na strehi, eni celo z počenimi šipami...

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Pol ga sedaj verjetno ne boš vozil prej polirat?
rolleyes-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Eno vprašanje. Kaj pa, če se ti neki zgodi v petek, 3 dni je pa (s petkom vred) ravno nedelja? Se to vseeno šteje pod 3 dni, ali lahko v pondelk?

Še to (če se kdo spozna). V forumu Z vročega asfalta sem opisal svojo `nezgodo`. Policaj je sicer popisal predrto gumo, a zjutri sem opazil, da sem imel malo večjo nesrečo, ter spraskal celotni odbijač. Kako je s tem? Mi bodo priznali, ker ravno od 00.30, ko smo popisovali mojo škodo, tudi policaj ni videl nič drugega, pa je svetil z lučjo v odbijač. On je sicer rekel, da jih lahko terjam tudi za to škodo(ko sem ga vprašal, kaj, če se zjutri pokažejo večje poškodbe na avtu kot samo tista guma, ki je bila že od daleč vidna), samo da mi nebodo na zavarovalnici rekli, da je to že od prej... Kaj narediti? Se odpeljati na PP (Grosuplje je najbljižja), pa tam pogledat pa povedat, al nebo komplikacij?

Še kdo ve, bi se priporočil za info...

Hvala
wink-1.gif

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
ni toča...
rolleyes-1.gif

Bolj prometna, kjer nisem bil neposredno udeležen (pred mano je šu avto na streho, jaz pa zapeljal čez njegov odbijač-predru gumo+počil in spraskal svoj odbijač)..
mogoče sem se prej narobe izrazu...
redface-1.gif

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Eh, mene to še čaka, vendar na ZM.
smile-1.gif

Avta pa vsaj letos mogoče sploh ne bom dal popravljat. Glede na vse dogodke in pričakovanja se mi zdi to čedalje manj smiselno. Še posebej, če ni nujno.

P.S.: Pa itak bi bilo zdajle, ko bo velik naval in gneča povsod, zelo verjetno marsikaj šlampasto narejeno (pišem iz izkušenj!). Kar je sicer v pričakovanju zavarovalnic in v namenu raznih servisov ...

Nazadnje urejeno:

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
Na ZM naj bi se škoda prijavljala v roku 8 dni (pravi njihov FAQ)

Glede na to da pri ZM še nisem prijavljal škode in glede na slabe izkušnje s čemerkoli povezanim z AM, kjer naj bi škode ocenjevali bo verjetno treba kar dopust vzet.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Georgie pravi:
Eh, mene to še čaka, vendar na ZM.
smile-1.gif

Avta pa vsaj letos mogoče sploh ne bom dal popravljat. Glede na vse dogodke in pričakovanja se mi zdi to čedalje manj smiselno. Še posebej, če ni nujno.

Jaz tudi ne vem če bom dal popravljat. Morda preden se izteče zavarovanje. Prijavil pa vsekakor bom.

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Na Triglavu danes prijavil skodo, cakal dobro urco. Poprvljal bom pa potem po koncu poletja, ko se umiri prvi naval. Mislim, pa da bo v pon. in torek norisnica na vseh zavarovalnicah

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.450
3.766
113
danes?
Triglav dela bo nedeljah?

Jaz bom počakal do konca tedna, vmes je lahko še 2x toča
bonk.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Tle smo mel tok ostro točo, da mi je na kakšnem mestu odbilo barvo stran ( vdrtinca pol milimetra ali pa milimeter) .

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Kako je s popravilom avtomobilov, ki so (zaenkrat) last leasing hiše? Se lahko sam odločim popravljati (ali ne) ali to ni moja odločitev? V polici sem namreč našel nekaj, kar mi ni všeč - na postavki "prometna nesreča, delovanje naravnih sil, požar, poškodovanje vozila" imam namreč dodatek "Odbitna franšiza: 200 €".
jezen.gif
Ker če je odločitev moja, ob popravilu pa bi moral plačati 200€, se raje vozim s takim avtom, drugo leto pa zamenjam zavarovalnico (ker sem bil nategnjen).

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Po moje boš drugo leto menjal zavarovalnico...
evil.gif

Sam sem preveril in nimam niti odbitne franšize niti izgube bonusa... Pri konkurenci...

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Zakaj si pa vzel tako zavarovanje, in brez odkupa prve škode?

Avto je last leasing hiše in skupaj se morata odločiti kaj in kako.
In pazi, če si že podal prijavo je to enako kot, da si popravljal, kar se prenosa bonusa k konkurenci tiče.
Podaš pisno izjavo (verificirano s strani leasingodajalca), da odstopaš od prijavljene škode, da ne boš imel sitnosti ob prehodu.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik 01481 pravi:
Zakaj si pa vzel tako zavarovanje, in brez odkupa prve škode?

Avto je last leasing hiše in skupaj se morata odločiti kaj in kako.
In pazi, če si že podal prijavo je to enako kot, da si popravljal, kar se prenosa bonusa k konkurenci tiče.
Podaš pisno izjavo (verificirano s strani leasingodajalca), da odstopaš od prijavljene škode, da ne boš imel sitnosti ob prehodu.

Saj najbrž ni vse tako črno. Še nisem uspel dobiti agenta, da bi povprašal. Zato pa sprašujem PRED prijavo.
smile-1.gif

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
...
Glede na to da pri ZM še nisem prijavljal škode in glede na slabe izkušnje s čemerkoli povezanim z AM, kjer naj bi škode ocenjevali bo verjetno treba kar dopust vzet.

Oj, ni panike!
smile-1.gif

Sem bil okoli poldneva na cenilnem mestu Zavarovalnice Maribor v Šiški in sem opravil v dobri urci. Zelo tekoče je šlo skozi, sem pričakoval dosti večjo gnečo, so pa res stalno uletavale nove stranke. Striček cenilec mi je pa na zapisnik dopisal kar vse udrtine in udrtinice, celo kakšno staro na vratih, ki ni imela veze s petkovo točo.
zmaga.gif

S popravilom pa bom seveda še malce počakal (predvidoma do srede letošnjega oktobra). Veljavnost zahtevka je sicer 3 leta.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:
V 3 dneh je treba škodo prijavit ja. Kdaj se pa odločiš da boš udrtine popravil, je pa tvoja izbira.

Aja, pa za točo ni odbitne franšize ali izgube PR pri Zav. MB
zmaga.gif

Jaz jo imam. In tudi izgubo PR.
bonk.gif