Pri Razdrtem: trčilo od 30 do 40 vozil

INKVIZITOR

Archbishop
3. apr 2009
3.516
5
38
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Pa kaj bo slepcem znak, ce jih ne znajo gledat. Primer: Na ulci prepovejo parkiranje, kjer se je dalo prej leta parkirat....oznacijo z vec tablami, prekrijejo parkomate z vrecami....prebarvajo bele crte s crno, sicer se se vedno vidijo obrisi, ....nalepijo rumene crte, da razvrstijo po novem pasove......pa se se zmeraj najde cel kup bedakov, ki parkirajo sedaj na "sredi ceste". Pa table majo na polno.....ni pomoci, jebiga. Tko da, lahko svetijo tam table za karkoli, doloceni ne bojo tega sploh dojel.

Ti rajši povej, zakaj se tm zdej ne sme parkirat? Ker se je enmu [cenzura] dvignu, pa je treba zdej jebat, al je kakšen tehten razlog in sled tega, tudi pariranje kje drugje omogočeno?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
UC Browser na WP8 mi to naredi
frown-1.gif
. Sem iskal rešitev, pa je nisem našel.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.618
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Ob bremzanju na polno običajno crkne motor.

Glede lera in leve noge na bremzi - naj ti SJTV1 razloži koliko cajta rabi za v ler dati. Jaz sem desničar in samo teorijo teram.
tongue-1.gif

Aja - pa ko žlajfaš na polno to običajno ni samo nekaj mili sekund, če pa je, je pa itak vseeno ali si dal v ler. Ali ne rabiš več žlajfati, ali pa si že ustavil pod kakim šleparjem.

Zaviranje z levo? Ja ful kul res. Si mogoče Loeb? Grem stavit da tud Loeb ko vozi civilen avto z normalno sklopko lepo zavira z desno in se ne kurči z nekimi dirkaškimi tehnikami po navadni cesti. Pri zaviranju v sili, kar je razlika od zaviranja na polno bi ti dajal še v ler. Čestitke res. takrat je mesto desne roke na volanu, ne pa na šaltkeblu.

Od kod imaš, da jaz zaviram z levo?
confused-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
PopizdiĚĄ
shocked-1.gif
Pa niti ne. Ko nisem naĚĄel reĚĄitve, sem se nehal sekirat glede tega.
grin1.gif

Sem pa sedaj prestavil jezik na če̡čino, pa da vidimo kaj bo. Tako da je to testni post.

Edit:eek:čitno ne bo sreče.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.003
-1.289
113
Tile kitajski znaki. Verjetno je bila megla na avtocesti označena s takimi znaki.
smile-1.gif

tony

Guru
23. jul 2007
9.664
1.482
113
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Jaz sem, ko sem imel še ročni menjalnik, ob kakem "kritičnem" zaviranju vedno užgal hkrati po zavori in sklopki. A je to narobe?

To je absolutno pravilno in tako učijo v vsaki šoli varne vožnje
zmaga.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Jaz sem, ko sem imel še ročni menjalnik, ob kakem "kritičnem" zaviranju vedno užgal hkrati po zavori in sklopki. A je to narobe?

Tako je treba.

Če samo skočiš na bremzo in blokiraš kolesa blokiraš seveda tudi motor. Da abs ne odigra svoje funkcije kot je treba tudi ni treba povdarjat.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.328
9.560
113
EU
Zakaj ABS nebi delal če motor ugasne? Kluč je še vedno v poziciji dva, ko so vsi agregati pod napajanjem in lučka ABS-ja ne sveti.. Pumpo ABS-ja poganja elektromotor in ne jermenica prek motorja.
Ajde, električni servo ugasne če motor izklopim s ključem, ker ga dejansko resetiram. Nisem preizkusil, ko motor ugasne pri nerodnem speljevanju pred Lidlom.
hysterical-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Dela absolutno...a ne tako kot bi moral - vsako kolo zase.

Poskusi na cesti kjer bo ena stran (npr leva) spolzka, druga ne...izvedi zaviranje na polno. Enkrat brez pritisnjene sklopke, drugič z njo. In sporoči rezultat
grims-1.gif

Abs se bo v obeh primerih vklopil...logično.

(Na tak način se je zakantala ženina sodelavka na ac...zaviranje na polno z izvedeno pirueto. Sem ji samo rekel naj vpraša če je pritisnila sklopko...)

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
http://4d.rtvslo.si/arhiv/tarca/174386658

Tarča ta teden glede te nesreče.
Kok je ta voditeljica tupa ej!! Šit ej, ta je res tupa.
Tipica misli da lohk v enem dnevu narediš čudeže. Tabla za MEGLO/VETER je pred izvozom za Senožeče, ki je par km pred tem. Če jih folk ne vidi pomeni da ali so vozili prehitro, ali niso bili pozorni ali pa je preprosto ne vidijo, torej je jasno da je megla in nimajo kaj vozit ne vem kako hitro....

Oni bi pa samo nabijali čim več policije, čim več vsega, a da bi pa kaj rekli o voznikih, da naj pametno vozijo to pa ne ane? Vozniki niso ničesar krivi, samo upravljalec cest je kriv....itak...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.663
6.705
113
pri taščici
Tole je zagotovo. Nekako razumem da se ne opazi pas megle ponoči, ampak da je podnevi ne vidis se je pa zamislit nad našimi sposobnostmi. 50km dalec (od kp do vrh klanca pred nesreco) vidis nanos pred sabo, potem pa kar naenkrat nic vec in ti ne potegne da nisi padel v meglo.
Me prav zanima kaksna je rešitev, ki bi obšla vse naše vozniske neumnosti. Tudi moje da ne bo pomote. Ker tudi sam dvomim da bi usttrezno odreagiral v taki situaciji. Ce gres prehitro (ali pa nisi popolnoma pozoren na cesto) se nekomu nalimas na rit, ce gres prepočasi se oa tebi nekdo nalima. Ce bi se (pa se se dolgo ne bomo) v takih primerih striktno drzali omejitev, potem bi do nesrec prislo bistveno tezje. Tako pa ob vidljivosti nekaj 10m ne mores varno kompezirati hitrostne razlike 100kmh.
Pa lahko meglo nahecamo da v blizini cest sama postavi znake za meglo. Ce megle nismo opazili, kako bomo sele tisti pol metrski znak.
Cakamo znake za dež? (ceprav ponekod ceste ob dezju res postanejo drsališče, ponekod pa skoraj ne opaziš razlike od suhe ceste in potem tezko določiš še varno hitrost)

mr_

Guru
20. sep 2007
9.356
2.730
113
Seveda je tudi pcoja, da se sprijaznimo, da bo na par let ali vsako letlo ob megli počlo konkretno. Tudi v Londonu so se navadli zivet s teroristicnimi napadi IRE desetletja nazaj.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Tole je zagotovo. Nekako razumem da se ne opazi pas megle ponoči, ampak da je podnevi ne vidis se je pa zamislit nad našimi sposobnostmi. 50km dalec (od kp do vrh klanca pred nesreco) vidis nanos pred sabo, potem pa kar naenkrat nic vec in ti ne potegne da nisi padel v meglo.
Me prav zanima kaksna je rešitev, ki bi obšla vse naše vozniske neumnosti. Tudi moje da ne bo pomote. Ker tudi sam dvomim da bi usttrezno odreagiral v taki situaciji. Ce gres prehitro (ali pa nisi popolnoma pozoren na cesto) se nekomu nalimas na rit, ce gres prepočasi se oa tebi nekdo nalima. Ce bi se (pa se se dolgo ne bomo) v takih primerih striktno drzali omejitev, potem bi do nesrec prislo bistveno tezje. Tako pa ob vidljivosti nekaj 10m ne mores varno kompezirati hitrostne razlike 100kmh.
Pa lahko meglo nahecamo da v blizini cest sama postavi znake za meglo. Ce megle nismo opazili, kako bomo sele tisti pol metrski znak.
Cakamo znake za dež? (ceprav ponekod ceste ob dezju res postanejo drsališče, ponekod pa skoraj ne opaziš razlike od suhe ceste in potem tezko določiš še varno hitrost)

V veliiiiiki večini primerov gre za neznanej/neizkušenost, ne za neumnost. Stvari, ki jih nikoli nisi vedel/dživel, težko prepoznaš in še težje prav odreagiraš.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik INKVIZITOR pravi:
Citat:
Uporabnik ThaShizznitt pravi:
Pa kaj bo slepcem znak, ce jih ne znajo gledat. Primer: Na ulci prepovejo parkiranje, kjer se je dalo prej leta parkirat....oznacijo z vec tablami, prekrijejo parkomate z vrecami....prebarvajo bele crte s crno, sicer se se vedno vidijo obrisi, ....nalepijo rumene crte, da razvrstijo po novem pasove......pa se se zmeraj najde cel kup bedakov, ki parkirajo sedaj na "sredi ceste". Pa table majo na polno.....ni pomoci, jebiga. Tko da, lahko svetijo tam table za karkoli, doloceni ne bojo tega sploh dojel.

Ti rajši povej, zakaj se tm zdej ne sme parkirat? Ker se je enmu [cenzura] dvignu, pa je treba zdej jebat, al je kakšen tehten razlog in sled tega, tudi pariranje kje drugje omogočeno?

Ker po novem vozi bus mestnega prometa in je ob parkiranju na levi in desni premalo prostora.....

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Tenforest pravi:
A smo imel že ta video?
<iframe width="420" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/4dHo8blskI8" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pri prvem se dobro vidi (s kamere po drikolico), koliko previsoko je odbijač kamiona. Za 10, morda slabih 15 cm gre nad prednjo prečno ojačitvijo avta, ki se zato zmečka mnogo več, kot je treba. Točno za toliko bi moral bit nižji. Kasneje v videu pri Hyundaijevem se vodi, da je lahko toliko nižji in se avto mnogo manj in bolj nadzirano mečka (kar pomeni, da bi bilo bolje tudi pri višjih hitrostih).