Pri kateri zavarovalnici imate zavarovan avto

Pri kateri zavarovalnici imate zavarovan avto

Rezultati so vidni samo po glasovanju.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Kaj sedaj je Generali zavarovalnica OK ali ni.

Pri Generali me pride zavarovanje ceneje za od 40-50 evrov, kar je nekje 1 1/2 tanka.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Lej
skalkuliraj in natančno primerjaj, preberi natančno pogoje in drobni tisk. Že iz vsakodnevne prakse bi lahko vedel da poceni nakup ni nujno dober nakup. Saj ponaš tisti pregovor: Nisem dovolj bogat, da bi kupoval poceni...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.825
113
ko bi ti vedel koliko ljudi je totalno razočaranih nad triglavom zaradi arogance, slabega (počasnega) reševanja škodnih primerov (np.r od tistega neurja lani) pa še in še bi lahko našteval, to poslušam popolnoma vsak dan.... me prav zanima kje je več nezadovoljnih strank, sploh glede na to koliko ljudi k nam prehaja s triglava in pri nas ostaja on daily basis.... zgleda da res dobr nategujemo folk a ne
priden.gif

je pa definitivno res, da poceni nakup ni nujno dober nakup. lahko pa je, zato je pa treba malce preverjati stvari
smile-1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.825
113
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Kaj sedaj je Generali zavarovalnica OK ali ni.

Pri Generali me pride zavarovanje ceneje za od 40-50 evrov, kar je nekje 1 1/2 tanka.

ali je OK ali ne se boš moral sam odločit... drgač pa ko si že omenil bencin, v trenutni akciji ga lahko dobiš zastonj še 80 litrov
smile-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa dej ne nabiji no...
Škodo zaradi toče na avtu sem prijavil v roku. Ja, rešeno imam pa danes, ker sem ga dal popravljati na svoj servis, ker je avto v garanciji, čakalna vrsta pa dolga. Danes sem dobil domov da naj podpišem poravnavo, avto imam popravljen 1 teden. Torej počasi ali hitro?
Škodo na objektu sem dobil povrnjeno do zadnjega centa (po računih), vse v nekaj dneh po dostavi računov. Poleg tega sem dobil tudi avans. Septembra sem imel vso škodo sanirano in poravnano s strani zavarovalnice. Počasi?
Ja, sem pa slišal da je bilo po Štajerskem pizdarija, ko so agentje negore forsirali podzavarovanje, da se premija ni povečala in da niso izgubili stranke... Samo o tem so potem (o podzavarovanju) pozabili obvestiti zavarovance....
In again; vse škode, če niso sumljive (mutni posli) so zelo hitro obdelane in izplačane.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Meni so na mojem servisu škodo od toče sanirali v dveh tednih od vložene zahteve po popravilu (sredi oktobra). Triglav mi je dal še nadomestni avto za čas popravila čeprav nisem imel vplačanega nadomestila za nadomestni avto
smile-1.gif
sem bil prijetno presenečen.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.825
113
ja super, pač imaš srečo oz. je niso imeli tisti, ki se sedaj pritožujejo.... sicer pa so debate v to smer brezvezne, saj ti lahko pripeljem 100 ljudi, ki so totalno nezadovoljni s triglavom, ti mi jih pa pripelješ 101, ki so zadovoljni z njim oz. niso zadovoljni z generalijem. in potem jaz spet naberem 200 folka, ki... ...............

štekaš?

lahko nehamo v to smer. in ne nabijam, opisujem samo izkušnje s terena. ti pa to vzemi kakorkoli hočeš, s tem se ne obremenjujem.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Mislim, da zavarovalnica zahteva vgradnjo neoriginalnih delov... Sem mislil, da počno to samo popoldanci.
Še en razlog več, zakaj mi je pri Gori všeč (dobim popust če se odpovem vgradnji originalne šipe, ne pa da mi dajo kaze to...).
Zanimivo, pred 4 leti mi pri Triglavu za Ford Fiesto l.1993 sploh niso dali možnosti vgradnje originalnega stekla.
uf-1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
vse kaže na to da bom zamenjal zavarovalnico in odšel na mariborsko! Najbolj ugodna zame bom naredil kaj narobe kake izkušnje?

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Zavarovalnica Maribor ima glede obeh, ki se sedaj omenjata v sporočilih prednost v tem, da pri zlonamernem dejanju ne izgubiš bonusa.

Kar se tega tiče, sta Generali in Triglav identični. Ne vem pa, katera je od katere prepisala splošne pogoje.
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Zanimivo, pred 4 leti mi pri Triglavu za Ford Fiesto l.1993 sploh niso dali možnosti vgradnje originalnega stekla.
uf-1.gif

Zanimivo je tudi to, da si prepustil način popravila in izvajalca storitve zavarovalnici in zato tudi dobil ustrezen popust (20%?) na plačilo premije.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.334
303
83
39
Ljubljana
KSZ eno vprašanje...

kako je recimo v primeru, če si sam zamenjal kakšen del na avtu? Krije to zavarovalnica v primeru nesreče al ti priznajo original, tako kot je bilo prej?

Upoštevajo to kar imaš homologirano?

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Zavarovalnica Maribor ima glede obeh, ki se sedaj omenjata v sporočilih prednost v tem, da pri zlonamernem dejanju ne izgubiš bonusa.

Kar se tega tiče, sta Generali in Triglav identični. Ne vem pa, katera je od katere prepisala splošne pogoje.
smile-1.gif
Se pravi pri Generaliju lahko koristis parkirisce recimo 10x letno?
Pa stekla tudi 10x?

Ne pisati da sta identični...ker sta zelo daleč od tega.

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
ksz.
izkusnje druzine
ZM - 2x slabe izkušnje , 0 dobrih
Slovenica - 1x slaba izkusnja, 0 dobrih
3G - velika vecina dobrih izkusenj(ko je bila slaba izkusnja pri zgoraj omenjenih zavarovalnicah, se je uveljavljal kasko pri 3G - odlicne izkusnje) , pri 1 sem pa skoraj zivce izgubil

ne menjam tudi ce bi bila premija 50 eur visja.

Patsy

Pripravnik
24. jul 2007
650
0
16
Celje
Jaz sem pri ZM, ravno iz že omenjenega razloga, ker pri Gori niso krili vandalizma.

Izkušnje pa take: s triglavom sem bila zelo zadovoljna kar se avto. zavarovanj tiče - vse kar so reševali v LJ, enkrat sem bila pa v PO total razočarana (počasni, birokratski).
ZM - samo ena izkušnja z njimi v LJ - postopek opravljen hitro in korektno.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No še moje izkušnje, vsako leto zavarovanih od 5-6 avtomobilov pri hiši tako da verjetno vem o čem govorim...

Pri Zavarovalnici Maribor smo doživeli neprijetno izkušnjo ko smo zamenjavi vetrobransko steklo. Dostavili smo originalne račune od našega največjega pooblaščenca in ko je bil štirinajsti dan za nakazilo škode dobimo domov pismo da naj pripeljemo avto pokazat, v smislu da se prepričajo če je RES popravljen. wtf? Po tistem več nismo tam zavarovali avta. Res je da nimamo na nobenem avtomobilu kaska in zato me vandalizem in neizguba razredov ne zanima.

Pri Zavarovalnici Grawe smo bili zelo zadovoljni. Nekaj avtomobilov je še vedno tam. Moj sicer ni ampak že en čas ni bilo škode pri njih. Ko pa so bile škode in teh je bilo kar nekaj pa so Grawe še imeli enako cenilno službo kot Generalli. Torej avtomobile sem hodil cenit na Generalli. Sicer nevem kakšna je praksa pri Generalliju ampak zdelo se mi je kot da se cenilcem Generallija j***. Morda se jim je fučkalo samo za Grawe. Izpolnil sem obrazec, cenilec je takoj prišel, brez besed je poslikal, rekel da naj popravljam kjer hočem in jim dostavim račune ter če je še kakšna druga škoda, v tem smislu da če je že ravno dol šel slikat da še to zrihtamo. Bil sem prijetno presenečen. Sem pa na dveh avtomobilih šel stran od njih zato, saj so določene premije za delni kasko lani dvignili za celo 100% ali več in niso mi hotli dati popusta za en drug avtomobil na katerem sploh ni bilo škode. Razlog? Ker je imel zopet en drug moj avtomobil nesrečo. Takrat so me razjezili ja.. in sem šel stran... Sedaj imajo lastno cenilno službo in nevem kako je kaj!

Adriatic in kasneje AdriaticSlovenica => hvala lepa. Z njimi smo sklenili koliko smo mislili. Pri cenitvi škod so bile VEDNO težave. Cenilec mi je vedno vsiljeval neoriginalne rezervne dele, mi ven nosil raznorazne certifikate češ da je to enako kot original itd. itd... Vrh vsega pa mi niso hoteli plačati original tovarniško vgrajene xenon luči, so mi krili samo navadn halogenski žaromet. Me ne vidijo več, po mojem mnenju najslabša zavarovalnica!

Na triglavu sta trenutno 2 avtomobila. Moj osebni ter eden kombi. Bilo je že nekaj škod, vse kar lahko rečem => korektno, hitro, brez vprašanj in ZELO ZELO ugodno! Na svoje A6 imam AO, AO+, kombinacije za: divjad, stekla, svetlobna telesa, toča, neurja, ogenj, skratka vse razen kaska in mi ta zavarovalnica lahko ponudi najcenejšo premijo od VSEH, tudi od Generallija, saj menda nimam še dovolj dolgo izpita.. Skratka najbrž bom ostal še naslednja leta pri Triglavu! Edini minus triglava je da mi ne nudijo odkupa prve škode, to je samo pri kasku! Iz tega vidika mi je Grawe interesanten, saj dobil pri njih PR0 in če naredim škodo sem zopet na PR4.

Nekaj malega smo tudi imeli Na Tiliji, s škodami in izplačilom ni bilo nikakšnih težav. Vse korektno. Nevem zakaj nimamo tam nobenega vozila... Z Ostalimi zavarovalnicami pa nimam izkušenj kar se zavarovanja vozil tiče! Upam da sem pomagal komu!

Lp
Matej

talean

Pripravnik
6. mar 2008
333
0
16
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Se pravi pri Generaliju lahko koristis parkirisce recimo 10x letno?
Pa stekla tudi 10x?

Ne pisati da sta identični...ker sta zelo daleč od tega.

Se pravi Generali komplicira na parkiriščih ipd?

Baje da so zelo zateženi tudi pri AS.

Jaz sem pri Triglavu še vedno dobil vse povrnjeno za škode na parkiriščih brez zapisnika policije in brez komplikacije.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.769
15.825
113
kar se mojih izkušenj tiče (oziroma izkušenj mojih strank), se s parkingom ne komplicira.. se pa verjetno najdejo kje tudi izjeme (ki pa potrjujejo pravilo
tongue-1.gif
)...

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
O težavah z uveljavljanjem škod znajo največ povedati zastopniki drugih zavarovalnic. Žal pa ne vem, od kod jim te informacije, glede na to da mi od 20 obnov ena odide drugam, hkrati pa v tem obdobju naredim zavarovanje 20-im novim pribežnikom iz drugih zavarovalnic.