Prevrtavanje km na števcu

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
cene za zbijanje km so tam od 30-50 eur. Zbijajo vse, tudi traktorjem delovne ure. Poznam pa kr enih par. Si ne bi mislo, da je servis za montažo kljuk pa zbijajo km.... :D

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
360 je mogoče res pretiravanje, je pa pogosto v igri vsaj faktor 2.
Sam sem imel izkušnjo z lancio, kupljena z mislim da okrog 127kkm, kmalu po nakupu sem pomenjal "obvezni" jermen in ostale zadeve ki so bile za porihtat vključno z rednim servisom. Takrat sem imel možnost, da sem bil prisoten, ko je mehanik (pooblaščeni) priklopil računalnik in je bila izpisana napaka egr ventila, zraven pa tudi kilometri... če me spomin ne vara je bilo 245kkm.
Nekaj časa sem imel slab občutek, pač v smislu da so me praktično na suho nategnili itd... Potem sem se vozil, sproti rihtal kar je bilo za rihtat in na koncu obupal, ko mi je mehanik rekel (ko mi je avto enkrat brutalno crknil in smo ob priklopu na tester izvedeli da ga serje en injektor) naj se pač vozim, dokler se ne ponovi. Bemusunac, v časovni bombi pa se mi res ni za vozit, tako da sem avto prodal nazaj tja, kjer sem ga kupil. Zraven seveda spušil kar nekaj €, vendar sem raje požrl izgubo kot pričakovano/nepričakovano okvaro motorja bogu za hrbtom.
Tudi z naslednjim avtom sem imel nekaj jebad, ko sem kupil jeepa pa sem brskal povsem neobremenjen s kilometrino. Do sedaj sem imel kar srečo z njim, upam da bo tako tudi naprej (knock on the wood).

Je pa res slab feeling ko ugotoviš miškulance s kilometrino. Ker težko verjamem, da je že prodajalec dobil avto z zbitimi kilometri, sploh če ni servisne knjige - pa tudi če je, če kupuješ avto iz uvoza preko dealerja je praktično enako kot če bi kupil meglo. Vsaj po mojih izkušnjah.

B81

22. jul 2007
37.659
10.952
113
Prodal si ga istemu in nisi nič omenil kilometrov?
smile-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Tako je. Šlo je za avtohišo (avtosvet, tam na masarykovi, zdaj mislim da je že zaprto vse skupaj). Se mi ni dalo ukvarjat še s tem, samo avta sem se želel losat in to je bil takrat najhitrejši način (čeprav sem -kot sem omenil- vedel, da bom izgubil nekaj denarja).

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Čestitke, upam da boš imel srečo tudi v prihodnje. Jaz takrat nisem imel dovolj denarja za skeširat avto, zato sem vzel na leasing in zato sem tudi šel preko avtohiše. Sicer sem za oba avta ki sem jih imel na leasingu naredil predčasni odkup. Dejansko do zdajšnjega ni bil noben avto name pisan več kot kak mesec
smile-1.gif

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Tako je. Šlo je za avtohišo (avtosvet, tam na masarykovi, zdaj mislim da je že zaprto vse skupaj). Se mi ni dalo ukvarjat še s tem, samo avta sem se želel losat in to je bil takrat najhitrejši način (čeprav sem -kot sem omenil- vedel, da bom izgubil nekaj denarja).

Zakaj pa jim nisi še ti zbil kilometrov.

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Resnično se mi ni dalo ukvarjati še s tem. Sem želel samo čimprej zaključit. V bistvu sta bila tako nakup kot prodaja nekako impulzivna, ampak kaj češ.

redTDI

Pripravnik
25. apr 2008
126
0
16
OK, hvala za vsa predavanja o zbijanju kilometrov in sreči (oz. nesreči) ob nakupu rabljenega vozila..
omenil sem, da me zanima obratna dejavnost, torej da na prikazovalniku kažejo realni kilometri.
to pa zato, ker je vozilo last pravne osebe in v računovodstvu obračunavajo potne naloge, ampak ker nekaj časa števc ni delal se tudi stanje na potnih nalogih in na prikazovalniku ne ujema več...!
uffff....

torej..: se obrnem na "avtoelektroniko"...???

redTDI

Pripravnik
25. apr 2008
126
0
16
točno tako, od oka...
bistvo je blo pripeljati blago iz točke A v točko B.
koneckoncev pa ja ne moreš osleparit, in pisat da je bila prevožena pot iz kopra v jesenice in nazaj dolga 1000km

Alijen

Fizikalc
25. jan 2009
1.343
5
38
V goricah
Po moji logiki, če ne rabiš nekega hardwera menjat in se gre samo za vrtenje kilometrov potem bi to po moje načeloma šlo tako gor kot dol. Torej tisti ki zna kilometre spravit dol še jih lahko nabije. Najboljše vprašat v neki avtohiši ali na kakšnem avtoservisu omenjenega modela.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
majster te tam vpraša koliko km bi rad mel. In to je to. Poveš mu številko in ti nastavi to na števec. Gre nastavit katerokoli številko, tudi nič. RedTDI s katerega konca si?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
No ja, ni čisto tako črno-belo. Pri nekaterih vozilih je nastavitev števca na 0 precej težavno in drago opravilo, ampak tega itaq nihče ne počne. Spet je pa pri novejših vozilih (recimo BMW/Mercedes/PSA skupina) zaradi določenih varnostnih mehanizmov lažje in ceneje "zavrteti" števec naprej, kot nazaj.

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
ja res je, pri vozilih visokega ranga je to bolj težavno. Za povprečen avto pa mislim, da ni večjih težav.

dvdegrt

Zelenc'
29. avg 2011
1
0
1
Hehe pri vecini ni nekaj posebnih tezav nastavit stevec na 0
razen bmw in mercedez ki naj bi bila najnizja vrednost vsaj 32km
pri ostalih pa 0 ni nek problem kakor tudi ne popravljanje motornih racunalnikov
in ostale elektronike tako da tudi to novo podjetje po vecini ne najde nic razen pri bmw
in mercedez ki se res ne da vse popravit oziroma da ampak je res prevec dela.
In se to bolj pri teh novejsih modelih od 2004 nekje navzgor.
Sam se ukvarjam s tem in po vecini zgleda tako
80 procentov avtov primer 22000km-185000km,192000km-158000km,148000km-121000km se pravi do 50000km dol
15 procentov 290000km-185000km nekje do 120000km dol
5procentov extremi 460000km na 46000km vendar pri teh zadnjih mislim da vsak s povprecno pametjo ve da km
niso realni vendar se najde tudi kak biser ki temu verjame.
Ukvarjam se tudi s preverjanjem elektronike in obcasno najdem tudi kje nerealne km oz dejansko stanje vendar tu
je ponavadi tako kdo zamenja samo stevec ali nekdo s kako pocen kitajsko zadevo samo to popravi.
Tako da to preverjanje pri tej novi firmi se splaca samo pri bmw,mercedez od 2004naprej in pri novih vozilih
V.A.G se pravi seat,skoda,audi,volksvagen od letnika 2008 naprej vse ostalo boste samo placali 120 evrov
seveda lahko preverijo tudi lotanje po dolocenih komponentah itd vendar tu nikoli ne ves ali zaradi popravila
dolocene komponente ali zaradi popravila km.
Ce kdo rabi kako preverjanje okoli lj naj poslje mail dvdegrt@yahoo.com cena cca 20eur
vendar bolj vozila Seat,Skoda,Volksvagen,Audi,Bmw,Citroen,Peugeot,Renault z original testerjem
Honda,Ford,Mazda,Nissan,Toyota ce kdo rabi vam dam stevilko od prijatelja v Kranju ki ima
dolocene original testerje.

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Citat:
Uporabnik trigga pravi:

So zaprli ime firme ter spraznil prostor, sedaj poslujejo pod novim imenom in naprej nategujejo, avtohiša se nahaja sedaj na Tržaški tam okol pralnice/rumene stavbe oz. malo stran gre podvoz.

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik dvdegrt pravi:
Hehe pri vecini ni nekaj posebnih tezav nastavit stevec na 0
razen bmw in mercedez ki naj bi bila najnizja vrednost vsaj 32km
pri ostalih pa 0 ni nek problem kakor tudi ne popravljanje motornih racunalnikov
in ostale elektronike tako da tudi to novo podjetje po vecini ne najde nic razen pri bmw
in mercedez ki se res ne da vse popravit oziroma da ampak je res prevec dela.

Nisem rekel, da je pri večini problem. Pa tudi ni res, da je to problem samo pri Mercedesu in BMWju.
grims-1.gif