Prevelika hitrost - čudna slika radarja

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Torej - dobil položnico + 3 kazenske točke zaradi prehitre vožnje.
Čudno pa se mi zdi, da je na sliki (priložena) avto slikan od zadaj, z majhne razdalje in pod velikim kotom glede na smer vožnje.
Ne vem sicer za ta radar (Multanova 6F), ampak nekje sem bral, da je napaka meritev tem večja, čim večji je ta kot.
Imam kaj možnosti s pritožbo
confused-1.gif

Da npr. utemeljim, da hitrost ni bila izmerjena pravilno (premajhna razdalja?, prevelik kot?) oz. če je že bila, da mi niso poslali prave slike?
758442-q.jpg

Priponke

• 758442-q.jpg
    758442-q.jpg
    195,9 KB · Ogledi: 672

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.742
113
kvečjemu ti je manj nameril, torej... divjal si v naselju, hiše so v neposredni bližini. plačaj pa mirna bosna

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
plačaj, za točke pa reci, da nisi bil ti, da je bil družinski član. po zakonodaji pa ti ni treba povedat kdo.

plačat pa mislim, d aje res treba.

btw
kok je zdej teh radarjev, ker osebki, ki ste bili pozitivni rastete kot gobe po dežju. a je to boj z recesijo, nakup patrii, al kaj..

Leska

Pripravnik
8. sep 2007
268
0
16
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
kvečjemu ti je manj nameril, torej... divjal si v naselju, hiše so v neposredni bližini. plačaj pa mirna bosna

OK, tudi če bi bilo res 69 km, to sredi belega dneva na ravni, suhi cesti z dovoljenim prehitevanjem (prekinjena črta) ni ravno divjanje, ampak neka povprečna hitrost. Sicer pa vozim 25 let, doslej nisem imel nobene nesreče, tudi nikogar ne ogrožam, za hitrost pa sem plačal cca. 5X. Ampak zanima me tole: od kje veš, da si mi "manj namerili". Ali ne gre za to, ali so merili korektno ali ne - če je meritev prevelika ali premajhna je pri napačni meritvi nepomembna (?).

Citat:
Uporabnik softi pravi:
plačaj, za točke pa reci, da nisi bil ti, da je bil družinski član. po zakonodaji pa ti ni treba povedat kdo.

plačat pa mislim, d aje res treba...
Če prav razumem - predlagaš, da plačam in se KLJUB TEMU pritožim - samo za kazenske točke?
In ali torej zadostuje, da se v pritožbi napiše zgolj to ("Izjavljam, da nisem bil jaz, ampak družinski član"?) - in da mi pred sodnikom ne bo potrebno izjaviti, kateri (kandidata z vozniškim sta dva).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
Predlagam odvetnika, drugače bo to podobno don kihotu (boj z mlini ?).

Če se vzame odvetnik so realne šanse, da pritožba uspe, a bodo stroški višji.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Leska pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

OK, tudi če bi bilo res 69 km, to sredi belega dneva na ravni, suhi cesti z dovoljenim prehitevanjem (prekinjena črta) ni ravno divjanje, ampak neka povprečna hitrost. Sicer pa vozim 25 let, doslej nisem imel nobene nesreče, tudi nikogar ne ogrožam, za hitrost pa sem plačal cca. 5X. Ampak zanima me tole: od kje veš, da si mi "manj namerili". Ali ne gre za to, ali so merili korektno ali ne - če je meritev prevelika ali premajhna je pri napačni meritvi nepomembna (?).
Če je omejitev 50, je omejitev 50 in pika. Koliko je po tvoje, moje in še kakšnem mnenju varna hitrost ni pomembno.

Namerili so ti pa manj, ravno zaradi sorazmerno velikega kota.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Citat:
Uporabnik Leska pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

Citat:
Uporabnik softi pravi:

plačat pa mislim, d aje res treba...
Če prav razumem - predlagaš, da plačam in se KLJUB TEMU pritožim - samo za kazenske točke?
In ali torej zadostuje, da se v pritožbi napiše zgolj to ("Izjavljam, da nisem bil jaz, ampak družinski član"?) - in da mi pred sodnikom ne bo potrebno izjaviti, kateri (kandidata z vozniškim sta dva).

69 v naselju je prevelika hitrost. Omejitev je 50km/h. Glede na to, da si peljal mimo hiš; kaj če ti priteče na cesto otrok? Kaj, če se kdo vključuje in pogleda levo/desno in te vidi še daleč, vendar ker misli, da voziš po omejitvi, spelje, ti si pa prehiter zanj in pok!

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
točno to.

sam preveri v zakonu, a moraš plačt. a je to avtomatično za lastnika avta ali ne. lahko pa ti to preverim jaz pri prijatelju, k je to speljal v preteklih mesecih.

in ja. po zakonu ti je dovoljeno ne pričati v škodo bližnjim sorodnikom. tudi pri umoru, ne pri CPP prekršku.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
69 v naselju je prevelika hitrost. Omejitev je 50km/h. Glede na to, da si peljal mimo hiš; kaj če ti priteče na cesto otrok? Kaj, če se kdo vključuje in pogleda levo/desno in te vidi še daleč, vendar ker misli, da voziš po omejitvi, spelje, ti si pa prehiter zanj in pok!

Točno tako.
Jaz imam to nesrečo, da ko grem iz službe, moram zapeljati na glavno cesto, kjer je hitrost sicer omejena na 50km/h, vendar se je noben bedak ne drži. Izvoz iz koder zapeljem je na ovinku, tako da vidim v eno smer 20, v drugo pa 30m.

Ljudje dirjajo po tej cesti tudi do 100 km/h, tako da se vedno z grenkim priokusom odpravim iz šihta in upam, da ne bom naletel na kakšno kamikazo, ki se bo zabila vame. Se je že večkrat zgodilo da je šlo za las.

To pa zaradi tako neumnega razmišljanja, kot ga imate nekateri. "Saj je pregledna cesta, zakaj bi vozil 50, če pa ni treba, polek tega pa tak nobenga ne ogrožam."

Ko pa pokne, pa pokne fajn...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.522
10.742
113
ja, ampak pri 50 lahko še kaj rešiš pri 70 pa se verjetnost reševanja zelo zmanjša, in to je glavni problem... sploh internet racerjev.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.941
6.984
113
mogoče je pa tisti z 70kmh bolj pozoren in opazuje okolico, tisti z 50kmh pa vozi "zaspano"...

zato se nekje rešuje zadevo tako, da se montira ležeče policija in znižuje hitrost na 30kmh...tam pa se "skoraj" nič ne more zgodit, četudi pride do česa.

namesto tega radarja tu, bi lepo lahko občina postavila ležeči policaj, če je že tako kritično območje, da ga je potrebno nadzirati, pa bi naredili več koristi, kot s tem radarjem.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
hahaha... kaj si nor??? najprej morajo zaslužit za tist kubični meter asfalta, pol ga pa šele postavijo...

Sajkek; sej tud če se pelješ 50 in ti 3m pred avtom otrok skoči na cesto, tud ni več dost pomoči, a ne???

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
mogoče je pa tisti z 70kmh bolj pozoren in opazuje okolico, tisti z 50kmh pa vozi "zaspano"...

zato se nekje rešuje zadevo tako, da se montira ležeče policija in znižuje hitrost na 30kmh...tam pa se "skoraj" nič ne more zgodit, četudi pride do česa.

namesto tega radarja tu, bi lepo lahko občina postavila ležeči policaj, če je že tako kritično območje, da ga je potrebno nadzirati, pa bi naredili več koristi, kot s tem radarjem.

Glede na to da toliko zagovarjaš preveliko hitrost mi povej naslednje.
Za koliko se podaljša ustavljalna pot če voziš 70km/h namesto 50km/h, da vidim junaka...

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

balkanec potem boš pa spet jodlal, da se ti avto uničuje...
stupid-1.gif

Za uvodnega pa, če si imel jajca za prehitro vožnjo, zdaj še po moško drek požri!
priden.gif

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Meni bolj ustreza radar. Nič ne ruka in trese ko grem lepo po omejitvah mimo, kar pa za ležečega policaja nebi mogu rečt.

In ja zavorna pot pri 30 kmh je 4m, pri 50 kmh je 16m, pri 100 pa cca 50m (brez reakcije). Če prišteješ še to so pa podatki še bolj v prid vožnji po omejitvah.