Jaz sem trenutno ravno v tem 'zosu'... S punco si urejava mansardo (okoli 140-150m2). Streho smo spremenili v zračno, ter seveda pokrili nazaj s staro kritino, ki je še dokaj v redu. Po celi strehi pa sem dal še Termotop za izolacijo, kar sicer ni bilo poceni a investicija se bo že povrnila. Streho smo s kolegi udarniško napadli in je bila narejena v 5 dneh (od jutra do večera, včasih tudi ob reflektorjih), vendar tega ne priporočam nikomur, ker je šlo preveč živcev. Notri bom dal še izolacijo med špirovce in potem lepo knauf čez. Računam nekje na 40cm izolacije... Notranje stene mi je delal en zidar na fuš, jaz pa sem mu ves čas asistiral, da je bil čim prej gotov. Elektriko mi bo zrihtal tast (električar), edino za centralaša bo šel zajeten kupček denarja. Še dobro, da imam kolega, ki ima firmo, ki se ukvarja s tlaki in talnimi oblogami, tako da bomo ponovno sami poštimali vse skupaj + položili parket.
Kot vidiš, naredim večino zadev sam, tako da več ali manj plačujem samo za material, pa vseeno računam, da me bo celotna zaveda (brez opreme) osiromašila za 40-50k€.
Če pa imaš še kakšno vprašanje, pa kar na plan z njim...