Preureditev podstrešja v stanovanje - stroški

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zanima me kolikšni so približno stroški pri preureditvi podstrešja v mansardno stanovanje - izgradila bi se nova streha, dvig ni dovoljen ker je hiša spomeniško zaščitena, velikost je pribl. 120 m2.

Iščem pa ceno za celotno izgradnjo, torej z vsemi instalacijami, tlemi, okni...

Vem, da je razpon cen ogromen, zanima me od koliko naprej stane kaj takega.

Hvala!

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
Tole pa dvomim, da ti bo znal kdo povedati okvirno ceno izgradnje, kajti veliko faktorjev nisi navedel.
Število oken, kakšna okna, število vrat, kakšna vrata..itd...
Lahko prideš čez z 30k € lahko bo pa 100k € premalo..vse je odvisno od tvojih zahtev
smirk-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Vem, da je težko povedat cifro, ker je veliko faktorjev. V glavnem nebi bilo nekega luksuza, pač običajno stanovanje, po tleh laminat in izgradnja centralnega ogrevanja (brez peči), okni sta 2 in kolikor bi lahko bilo strešnih (glede na to, da je stavba zaščitena verjetno samo enih par).

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.129
1.079
113
Če je spomeniško zaščitena, a lahko sploh zunanjost spreminjaš
(strešna okna montiraš)?

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
kot si že sam ugotovil...razpon je tako hud da približne ocene bolje da se ne podaje!

ob dejstvu da ti bojo delali drugi.....se sploh ne bi pogovarjal o kaki zadevi če ne bi imel v žepu vsaj 35.000 EUR.

že dejsvto...izgradila bis e nov streha...je lahko enormni znesek (spet odvisno od želja in potreb)...ker če že delaš je potrebno zdaj narediti sekundarno rkitino, potem nova kritina, vprašanje kako je z lesom....pa bo šlo 15.000 EUR....pa še niti začel nisi s prenovo!

tako da...raje delaj po etapah..najprej ugotvi kaj bi rad (čim bolj se pozanimaj...na kakem forumu primernem za take 'štose') ter temu začni prilagajat obnovo..nepjre streho potem pa gremo...inšatalcije, stene, tlaki....izolacija, knauf,...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hja, dali bi najraje delat vse skupaj eni firmi, ki bi nardila vse od strehe do vtičnic. Cena bo sigurno višja, ampak bo pa vredno živcev.

Tisti, ki ste delali kaj takega mi napišite cene prosim
write.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.286
812
113
pa sploh ni nujno da je cena zaradi tega višja. mogoče plačaš dodatno projektno dokumentacijo, ki pa je pri bolj obsežnih stvareh itak potrebna. če ti vse dela eno podjetje vsaj veš kje si, saj oni vse psamezne faze dajo na ppair in se rokov tudi držijo. v nasprotnem primeru so penali. če pa delaš sam oz. sam organiziraš majstre se boš pa z vsakim posebej pogajala za ceno in ko nekaj ne bo narejeno v roku, se ti bodo stvari za naprej spet porušile.

lp

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
To je ravno tisto, že pri prenavljanju kuhinje in dnevne sobe predlani v pritličju sem skoraj živčni zlom dobil - neprestano klicanje, usklajevanje... Pa kuhinja, ki jo je treba zrihtat čim hitreje (dunajski s pomfrijem v sosednji restavraciji so nam šli že preko glave
grin1.gif
)

Za mansardo ni tak hudo, se lahko dela počasi, samo da ne mislim nonstop na to, koga bo treba poklicat, ali je treba nabavit kak material, so prejšnji že končali...

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Kolega je dal za skoraj finiš (manjka samo nekaj opreme) ok. bivših 8 mio SIT. Za kompleten finiš, z uporabo boljših materialov, pa računaj na enih 40.000€
crazy1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Če je hiša spomeniško zaščitena je verjetno stara in so tla lesena?

Verjetno te bo vse skupaj prišlo dražje kot pa da greš zidat novo.
rolleyes-1.gif

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Tla je treba nova naredit ja. Preko desk je tanka plast estriha.

Sem vprašal teto, ki si je tudi prerihtala podstrešje in jo je prišlo enako kot kvadratni meter novega stanovanja v MB. Zdaj pa ali se splača ali ne...

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Gradbena dela za 180m2 podstrešja me stanejo cca 23k€.
Zajete so predelne stene iz gipsa(2gips na obeh straneh), strop iz gipsa(ognje odporen) + 25cm izolacije, elektrika, vodovov + centralna.
Potem še je leseni pod cca 3k€ + plus vrata(9kom)+ keramika in ostala stanovanjska oprema.

Skupaj računam na cca 40k€

Estrihi, novi rušt in okna, je porihtala tašča pred 3 leti.

Lp

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.446
2.394
113
Pomurje
Malo sem slabo razdelil besedilo.

23k€ so gradbena dela, kot je navedeno.

+ stroški poda, ki so po novem 4.5k€(gotov hrastov parket za 150m2)
+ vrata
+ keramika(polaganje je že zajeto v gradbena dela)
+ oprema za kopalnico
+ vsa ostala pohištvena oprema(kuhinja, jedilnica, sedežna) spalnica bo ostala stara .
Se pravi, da računam še najmanj 20k€ teh stroškov.

Estrihov, oken in rušta ni v ceni, ker je to vse prenovila tašča, zato tudi tega stroška ne poznam.

Ja, pa še na računaj na to, da nisem doma v mestu, kjer so drugačne(višje) tarife obrtnikov.

Lp

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
Ce bi lahko kaj sam naredil, bi veliko prisparal, ker pa bos dal delat eni firmi, pa tudi nadzor nad stroški in delovnimi urami ne bos imel.
ko sem sam adaptiral podobno stvar, me je prislo tako smešno poceni, da ko nekomu povem znesek ne more verjet...
Samo sem pa res delal vse sam z manjso pomocjo brata.oce je naredil vodovod,kanalizacijo in centralno, jaz pa strom, omete in knauf, keramiko, vgradil vsa vrata polozil parket. dejansko sem imel samo stroške materiala, ki pa je proti končni ceni vrednosti stanovanja smešna.
.....sreca pa je, da mi ni bilo treba obnovit strehe...

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Hja, problem je v tem, da ni noben pri hiši neki mojster, še pri menjavanju žarnice so problemi
grin1.gif

Edini uporaben na tem področju je dedek, ki je elektroinženir in bi lahko naredil elektriko, to pa je tudi vse.