Prestigio Geo Vision 5500 BTFMHD

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Zdravo Janch, ja zares upam da bom iz servisa dobil kvaliteten nadomestek nosilca.Na tebe sem se skliceval ker zelo dobro poznaš navigacije in tudi kaj je kvaliteten in stabilen nosilec kar pa pri Prestigio ta nosilec dvomim da je in bo, zato se mi zdi ta je ta tričlenasti nosilec nestabilen naspram tistemu prvemu na sliki ki je originalen iz prejšnjih serij , takega ima tudi Wayteq in takega si bom tudi poskusil nabaviti.Kljub vsemu močno upam da mi bodo poslali nosilec ki me ne bo razočaral in bo za uporabo navigacije dovolj stabilen kot je to primer pri večina navigacij, to da nekaj ni dobro in bo lahko boljše je predpogoj za zadovoljstvo pri uporabi.

Pa samo ta en nosilec je pokvaril mojo dobro voljo in to po večmesečnem razmišljanju o nakupu navigacije.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Danes sem dobil iz servisa nov in to originalen nosilec navigacije ki je klasa za sebe, zakaj take ne priložijo k navigaciji pa je že drugo vprašanje , z tem je tema o nosilcu zaključena .Zakaj?

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
V tej embalaži je prispel novi nosilec.
1477574-004.jpg

Priponke

• 1477574-004.jpg
    1477574-004.jpg
    50,1 KB · Ogledi: 222
Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Danes po malo daljši poti oz. prevoženi relaciji skozi tri kraje ,sem opazil da je po nadgranji zemljevidov nekaj nejasnosti glede opozoril in sicer pred tem ko sem imel Primo ki je bil naložen in po nadgranji na nove zemljevide katere sem prenesel iz uradne strani Prestigo, sedaj se pojavljajo opozorila o dovoljeni hitrosti skoraj 200 metrov v notranjost mesta ali 200 metrov iz mesta tudi v manjših krajih je tako, s staro različico ki je bila nameščena se je to vidno opozorilo prikazalo skoraj sočasno z prometnim znakom vstopa v mesto ali vas.Zakaj tako.?izpuščena so opozorila pri šolah in parkiriščih tako vidna kot govorna.Enkrat te opozori da si prekoračil dovoljeno hitrost potem zopet ne.resetiral sem aparat in satelite vendar je situacija ista. Torej nekaj za kar bi prosil nasvet.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Očitno nima nihče podobnih težav, pa nič zato. Zanima me pa nekaj :kakšna je razlika med Atlas IV, ter Atlas V , torej čipi ki so v teh navigacijah.V nekem najdenem članku na spletu sem zasledil da sta si Wayteq 960 BT in Prestigio moje znamke na las podobna, ve kdo to obrazložiti, v čem?

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Po daljši poti na Madžarsko so se zopet pojavili netočni podatki in sicer v opozorilih in zemljevidu, čeprav je omejitev na hitri cesti ker je pač hitra in ne avto cesta je 110 km na uro, od Murske pa do Lentija na Madžarskem je ta hitrost nekajkrat bila omejena na 110 nekateri deli 130 km na uro vmes pa je poseglo tudi govorno opozarjanje ki je totalno zmešano ne glede na hitrost in omejitve, ko sem peljal 40 kmh me je opozarjalo na prekoračitev , ko 100 kmh ponovno opozorilo čeprav je bila vidna omejitev na 130 namesto 110 km h, ostalih opozoril ne daje in ne opozarja , zasledil sem pa tudi da pri odcepih iz avto ceste puščica ne kaže levo ali desno zavoj to je tabla z rumenim opozorilom kaže isto ravno puščico kot ostalo zeleno nadaljevalno traso.Ne vem več na čem sem in upam da bom to z vašo pomočjo nekako uredil , če ne dobi navigacija status zgrešenega nakupa.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Ok, da se še tukaj malo razpišem..
smile-1.gif

Spraševal si kakšna je razlika med Sirf Altas IV in V. Razlika za uporabnika je v praksi skorajda neopazna. Atlas V je novejši in hkrati podpira tudi novejše različice RAM-a, flasha, itd.. torej je na papirju dejansko res hitrejši. Je pa res, da vidnejši performance moč opaziti samo v primerih, ko se poklopijo vse komponente, ki skupaj dosegajo max performance, a to žal v večini nizkocenovnih PNA napravah ni tako! Zakaj? Enostavno zato, ker vendor po navadi itegrira samo eno izmed teh komponent, zato da na papirju dosega "najvišji razred" in je zato seveda bolj konkurenčen..torej praksi pomeni le nekje do 5-10% boljši performance. Prav tako se zadnje čase na tujih forumih ugotavlja tudi to, da prodajalci navajajo tudi napačne - zavajajoče podatke o čipsetu, saj v 99,9% primerov kupec ne bo šel odpirat naprave in gledat serijske št. čipovja in s tem ugotavljat dejansko verzijo čipa. To so po navadi kitajske - no name naprave, ki jih najdemo npr na dealextremu ipd..

glede prekoračitev hitrosti in opozarjanja je odvisno od natančnosti podatkov na karti. Kot pa vemo imamo za iGO navigacije več različnih map providerjev ki se po teh podatkih in natančnosti tudi razlikujejo. Ker nisi navedel katere zemljevide imaš trenutno na napravi je težko diskutirat. Enako velja za barvne table na AC, čeprav tukaj nebi smelo biti problema. Kadar se ti prikažejo te table, je enostavno zelo jasno - tista, ki ti kaže smer tvoje vožnje je osvetljena. Sicer pa je to zgolj lepotni dodatek, ki po mojem mnenju nima neke teže pri sami navigaciji.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Hvala Janch,zemljevide bom jutri pogledal in bom napisal kaj več, sicer pa me je vodila danes pot proti Ptuju in sem vozil po nastavljeni poti, ki jo je izrbala navigacija, moram povedati da pa je ta pot dala skoraj 80 % točne podatke tako da le ni vse tako slabo z to navigacijo. Je pa res da so nekatera opozorila izpuščena in pomanjkliva .

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
@retro

glede opozoril, ti zavoljo mirnejših živcev in prijetnejše atmosfere v avtomobilu, toplo priporočam, da si izklopiš zvočna opozorila o prekoračitvah hitrosti, tudi če spadaš med "nedeljske" voznike, ki vozijo pod oz po predpisanih hitrostih. Razlog za to so seveda dokaj pomanjklivi oz netočni podatki na zamljevidih, zato se na te podatke ni dobro zanašat, kaj šele da bi po teh navodilih celo vozil. Res je, da so na nakaterih delih zelo točni a ponekod so čisto mimo. Pač vemo v kakšnem stanju so naše ceste in temu primerno se spreminjajo tudi omejitve, ki jih zaradi takšnih ali drugačnih razlogov naši cestarji konstantno spreminjajo. Pričakovati, da bodo vse spremembe potem upoštevane s strani razvijalcev zemljevidov, bi bilo seveda utopično.

Moj primer - frekventno se vozim na relaciji Ce-Ptuj in prav smešno je, kako se vsake toliko na določenih odsekih spreminjajo omejitve hitrosti na relaciji od izvoza za Pragersko pa tja do Ptuja (relacija cca 25 km)
bonk.gif

Kakorkoli, jaz imam nastavljena samo vizualna sporočila za omejitve, pa še to zgolj zato, da tu in tam malo iz firbca čekiram. Da pa mi bi ta obvestila predstavljala pomembnejši aspekt same navigacije, pa seveda ne pride v poštev, sicer bi lahko delal samo še za policaje oz bi vozil za traktorji.
smile-1.gif

popotnik

GPS presidente
25. feb 2010
13.226
9
38
Maribor
popotnik-gps.blogspot.com
Opozorila so na nekaterih mestih res popolnoma mimo.
Včeraj šel na pohod na Pohorje in kolega imel v žepu IGO za android nastavljeno na pešca in sredi vzpona (na gozdni poti),ko sem še komaj hodil se sliši opozorilo "prekoračili ste omejitev hitrosti",no vsaj nasmejalo me je.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Zato pa obstaja možnost popravljanja omejitev hitrosti in vnašanje novih hitrosti. Ko se tega nekaj nabere, se pa pošlje na Garmin / Navteq / na jug, itd..Tak jaz delam. Prav zanima me, kdaj bodo dodali omejitev hitrosti čez Pragersko, kjer zdaj manjka.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Hvala za vaša mnenja, z navigacijami nimam izkušenj to moram priznati, ta prestigio mi je sedaj druga v enem letu in prfejšnja Route 66 ki sem jo imel me je z programom Igo amigo bolj zadovoljila kot tale Prestigio z tem Igo primo 1.1, Route 66 sem prodal samo zaradi tega ker mi ni šla nadgraditi čeprav me je prijatej Janch vzpodbujal in pomagal z tehnične plati vendar je bil route 66 procesno podhranjen, čeprav mi je svetoval naj kupim nekaj iz serije Wayteq sem se nekako raje odločil da kupim Prestigio ki je že z vsemi kartami.Sedaj mi je dejansko žal da ga nisem poslušal -Jancha- in vzel Wayteq ker bi vseeno dobil odprt aparat in vnesel program ki bi me zadovoljil.Tako pa se sedaj ubadam z nečim kar je zaklenjeno in vezano na ta Igo primo 1.1 kateri se mi dejansko ne dopade in je tudi nedosleden , kaj sedaj ne vem , kako bi lahko izboljšal delovanje same navigacije tudi ne ker koliko sedaj berem vaše poste je pač z tem tako kot je , nedodelano in pomanjklivo.Seveda Janch in drugi imate več izkušenj z navigacijo in že veste kako in kaj storiti, morda se bo našla rešitev tudi za to navigacijo v kar trdno upam in vsem že vnaprej hvala
Zemljevidi na navigaciji, piše tako , osnovni zemljevid 2009.09 NIMA VMAPO(091215)

Slovenija in vsi ostali 2006-2011 Tom Tom .Allrighst reserved (111230)

PrestigioNavigation
8.5.11.174710
jan.12 2011

NNxxNN

Pripravnik
30. jun 2011
39
0
6
Vsekakor pa lahko vedno 'nadgradiš' tudi Prestigia, prav tako kot Wayteq-a z igo Primo 1.2 ali 2.0. Je pa res, da mi tole z zemljevidi kot si napisal ni povsem jasno. Praviš, da si napravo nadgradil z novimi mapami, tako da ne bi smel imeti gor 2009.09. Če se ti da poglej pod nastavitve,pomoč, vsebina, zemljevidi (mislim da gre tako nekako - na pamet, GPS mam v avtu...) katere mape točno imaš naložene gor, recimo za Slovenijo in Nemčijo npr...

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Tisto zgoraj kar sem napisal za mape je v pomoči kot si sti navedel da pogledam, tole pa piše v sami navigaciji oz v programu ki sem ga odprl,
Slovenija datoteka FBL-13,731 KB

Estern europea -asy -hnr , datoteka HNR

Europe .dem ,17.3.2011 Datoteka DEM

Spedkam- PRAZNO !-zakaj ne vem.

NNxxNN

Pripravnik
30. jun 2011
39
0
6
Slovenija, ki jo imaš ti gor se mi po velikosti sodeč zdi, da gre za TeleAtlasovo verzijo mape. Ali si dejansko nadgradil mape, kot si napisal v enem od prejšnjih postov? To se mi zdi res čudno...Nekako se mi zdi, da z update-i nekaj ni v redu v tem primeru. Predlagam, da napravo pošlješ na servis...druga varianta pa je, da namestiš nov sfw...?

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Mah, z napravo samo ni nič narobe..Edini "problem" je v tem, da ima nameščene Teleatlasove zemljevide, ki so v nekaterih detajlih precej slabši. Prej je bil navajen na slovensko Monolitko, ki je že po velikosti 1x večja in seveda vsebuje več podatkov. Sicer pa tudi Teleatlasova karta ni slaba in kot smo že večkrat ugotovili, ima celo boljšo kategorizacijo cest (posledično bolj logično vodenje).

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
monolitka je vseeno prava in ta bi tudi morala biti gor očitno jo je povozil z updatom... vendar se da tudi to urediti