Prestigio Geo Vision 5500 BTFMHD

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Če sem ustrelil kozla? z nakupom te navigacije ne vem, vsekakor so prvi vtisi zelo pozitivni, nisem jo še izprobal v praksi vendar upam da bom vsaj 50 % zadovoljen z njo, sicer gre v prodajo.Zakaj prav to navigacijo, morda me je Primo tako navdušil da je njegova preprostost še vedno sprejemljiva napake v Slovenskem vodenju --zapustite križišče v --izvozu , je še vedno moteča ostalo pa bom še videl in vsekakor sporočil svoje ugotovitve o navigaciji sami do takrat pa naj počiva na polici.
priden.gif

1465329-Zajetaslika.PNG

Priponke

• 1465329-Zajetaslika.PNG
    1465329-Zajetaslika.PNG
    142,2 KB · Ogledi: 336
Nazadnje urejeno:

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Dokler je na napravi Primo oz katera koli iGO navigacija, nisi ustrelil kozla. Sem pa že večkrat ravno to mislil vprašat - in sicer vse uporabnike URADNO kupljenih navigacij, na katerih teče iGO Primo, ali je napaka pri izgovorjavi izvozov iz krožišč prisotna tudi na uradnih verzijah Prima? Če da, potem se očitno nihče ne zaveda te napake in ne bo nikoli odpravljena, dokler se ne obvesti uradni tehnični podpori (če sploh obstaja)

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Ja na žalost sem do te ugotovitve da je ta napaka tudi na uradni verziji spoznal šele ob poslušanja demo posnetka nastavljenih predstavitev v navigaciji, škoda ker je sicer to tako mala napaka ki je res moteča ker je teh krožišč kar precej, pa vredu kaj storiti kot opozoriti ne moreš, koga pa je res vprašanje.Zadnja verzija je 8.5 11 174710 Januar 12-2011, ki pa bom jo poskusil posodobiti, če mi bo uspelo, se mi zdi da je zadje od februarja.Res sem dolgo časa premleval kakšno navigacijo naj kupim , tudi tvoj nasvet Janch sem do neke mere upošteval, ostal sem na Windovs, in upam da bom po potrebi lahko deležen tvojih in vaših uporabniških nasvetov za nadgradnjo sistema v Prestigio, zaenkrat toliko.

Lepe in mirne velikonočne praznike vam in vašim bližnjim želim .

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Uspelo mi je nekaj malega ta Prestigio tudi stestirati, to so prve ugotovitve,
po začetnem nastavljanju aparata ki je obsegal nastavitve svetlobe katero sem dal na najmočnejšo in odkljukal avtomatsko ker je bila slaba vidljivost sem šel v nastavitev zamljevidov in to sheme oz. predloge ki jih je kar deset med temi sem izrbal eno ki je najbolj močna in zadovoljiva.Pa vendarle v primerjavo stare navigacije ki je imela boljšo sliko bolj kontrastno je Prestigio še vedno slabši, presodite po slikah.
1466150-010.JPG

Priponke

• 1466150-010.JPG
    1466150-010.JPG
    107,6 KB · Ogledi: 296
Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Slika 2.
Kar se tičej vidljivosti na soncu je še kar vendar bi bil zaželel senčnik displeja, to mu vsekakor manjka, Vodenje je hitro in precej natančno, mešajo se edino sporočila o prekoračitvi hitrosti, ali jih izpusti ali prhitro omeni , morda bom to popravil z posodobitvijo menija in namestitvijo Prima 1,2.Več inf. bo sledilo v kratkem.
1466160-007.JPG

Priponke

• 1466160-007.JPG
    1466160-007.JPG
    88,9 KB · Ogledi: 348
Nazadnje urejeno:

kvizko

Zelenc'
13. nov 2010
29
0
1
Sam sem kupil navigacijo Prestigio 5150 in ima karte Mireo via GPS 3.0! Sedaj imam vprašanje glede posodabljanja kart. Ker mi prodajalci niso znali razložit kako to storim, uradni servis mi ni odgovoril, sem sam poiskal po netu in našel nekaj updatov za Mireo, ki so zazipani vendar sedaj ne vem točno kako to prenesti na navigacijo (v navodilih za uporabo ni nič napisano). Zato prosim za nasvet, kako to storiti?
Drugače pa sem jo preizkusil malo po mestu (MB) in kar vredu deluje edino na določenih delih mesta se zmanjša signal satelitov!
Lp

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Po nekajkratni uporabi lahko zapišem da sem z navigacijo zadovoljen , posebej moram omeniti glasnost same naprave ki je zelo dobra 1w -ni zvočnik opravi svoje delo dobro, kar se tič evodenja je tako da na nekaterih mestiih malo zaostaja na nekaterih pa prehiteva tudi z opozorili o prekoračitvi hitrosti je zmeda , včasih prej ali sploh ne ali pa kakor mu je volja. ¸Ob povečavi map nastane problem da se izničuje ostrina izrisa map oz motnost same mape, zakaj tako je vzrok verjetno v visoki resoluciji.Mape so sicer barvno slabe kar me moti sicer se mape prilagajajo terenu kar je pozitivno in tudi 3D prikaz je še kar, nasplošno je ta 1.1 verzija primo za mene delno všečna vseeno sem prej pri Amigo -tu bil z barvno in jasno oz. bolj kontrastno mapo bolj zadovoljen.Glasbeni predvajalnik je dober vendar rad zašteka , dvd predvajalnik pa je odličen pa vseeno pri Hd filmu nastaja kockasta struktura kar pri navadnem filmu ni opaziti.

Je pa v totalno nulo samo vpetje oz. nosilec navigacije tu so zgrešili takšno napako da resno premišljujem o nadomestnem nosilcu, sam aparat je vpet v nekakšno ploščico in v tem delu je mlahav gor in dal naprej in nazaj tako da aparat ne moreš upravljati če ga ne držiš, to bom sicer tudi reklamiral na samem servisu čeprav ne vem kaj se da storiti. toliko za enkrat.

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
nosilec ki ga imaš se da zategniti saj imaš v samem okvirju podnožja vstavljen mali inbus... ko se dokopljem do slik ti pokažem... potem nosilecc trden samo zategniti je treba

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
To da se zatisne z imbusom je storjeno vendar ni govora o tem marveč o stiku prilepljene ploščice in samega nosilca , ko natakneš aparat z tisto nalepljeno ploščico v ležišče na nosilcu / slika v belem obroču/ potem je ta nevšečnost z samo stabilnostjo aparata , prav isto je z druge strani v nožnem delu . Kje bi dobil potem ta kompakten okvir ki je prikazan pa je vprašanje, morda bi odgovarjal z kakega drugega GPS-a .
1474324-Zajetaslika.jpg

Priponke

• 1474324-Zajetaslika.jpg
    1474324-Zajetaslika.jpg
    62,6 KB · Ogledi: 298
Nazadnje urejeno:

NNxxNN

Pripravnik
30. jun 2011
39
0
6
Pri meni osebno (5700BT) je ta stik izredno trden. Morda pa ni kaj v redu z nosilcem, po moje bo najbolje iti preveriti na servis...
Glede kompaktnega okvirja pa bi rekel, da bi v poštev morda prišel kakšen univerzalni nosilec, ki jih je kar precej v ponudbi na trgu?

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
To nevšečnost že odpravljam z servisom Asbis, prijazen gospod zadolžen za Prestigo mi je svetoval da pošllem ta nosilec na servis kar sem tudi danes storil, tako da bo.
Hvala vsem za nasvete.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Na enem posnetku v Yu tube sem našel tale nosilec za Presttigio, morda kdo ve kje ga dobiti pri nas?. Sicer sem pa napravo danes posodobil in izgleda da je slika bolj kontrastna tudi svetloba se da narihtati tako da je zadeva dosti boljša , žre me edino ta nosilec ki je na servisu in pričakujem kaj boljšega sicer pa je odprtliov na tale nosilec Pričakujem vašo pomoč
confused-1.gif

1476128-Zajetaslika.PNG

Priponke

• 1476128-Zajetaslika.PNG
    1476128-Zajetaslika.PNG
    101,8 KB · Ogledi: 336
Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Izgleda da je ta nasilec od Wayteq-a na las podoben , samo ne vem če je tudi del za vpenjanje navigacije podoben in b bil morda celo dober za mojega,Janch, te prosim za mnenje.
1476155-Zajetaslika.PNG

Priponke

• 1476155-Zajetaslika.PNG
    1476155-Zajetaslika.PNG
    85,3 KB · Ogledi: 339
Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Najbolj pa je zanimiv tale nosilec za vpedje navigacije , ta 5 " , to bo še za preštudirat.seveda od WaYteq-a,
1476159-Zajetaslika.PNG

Priponke

• 1476159-Zajetaslika.PNG
    1476159-Zajetaslika.PNG
    101,4 KB · Ogledi: 353
Nazadnje urejeno:

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Ne bo slo, ker ima prestigio cisto ravne robove, pa tudi dokaj ostre

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Izgleda da je ta nasilec od Wayteq-a na las podoben , samo ne vem če je tudi del za vpenjanje navigacije podoben in b bil morda celo dober za mojega,Janch, te prosim za mnenje.

retro v čemu je problem?
smile-1.gif

@NNxxNN je povedal, da je original nosilec povsem kvaliteten! Kot berem, je s tvojim bilo očitno nekaj narobe, normalno si ga reklamiral zato verjamem, da boš dobil novega, ki bo tak kot mora bit. End of story, problem rešen, ne vem zakaj bi sploh improviziral..
sprasujem se.gif