Preprodajalci osebnih vozil

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Povprečen slovenski kupec avtomobila je itak beden mix hohštaplerstva in nizkega IQja.

Ti dam primer:

Imaš avto z webasto, avtomatskim menjalnikom, parkirnimi senzorji in ksenonom, nima pa nič iz spodnje vrstice
Imaš avto brez zgoraj naštetega, ima pa potovalni računalnik, štiri električna stekla, fancy avtoradio, komande na volanu.

Kaj bo kupil povprečni Slovenec? Avto pod točko 2.
Kaj bo kupil/naročil povprečni Nemec? Avto pod točko 1.

Zakaj? Ker so pod točko 1 stvari, ki so res koristne. Ksenonke, da fino vidiš cesto (manj stresna vožnja, manj tveganja da koga zgaziš). Avtomatski menjalnik ker je preprosto neprimerno lažji za vožnjo kot stalno drkanje prestavne ročice. Webasto ker se je fino usesti zjutraj v topel in odtaljen avto, sosed pa raje drka šipo in preklinja. PDC ker ti olajša parkiranje in prihrani kakšno poškodbo odbijača ter manjšo bonifikacijo pri zavrovanju.

Takle mamo. Fancy nepomembne stvari na račun koristnih. Lepo je imeti vse našteto, a če moraš izbirati se bo vsak odločil drugače, približno tako kot sem napisal.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.555
1.084
113
Titograd
Avto iz točke 2 je tudi cenejši
smile-1.gif

Sicer pa kaj se čudiš, še včeraj je pol naroda guzilo stoenke in fičke.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
ksz

Kolega je lani prodajal Xsaro s 342.000km, avto delal kot urca, nobenih problemov, sklopka še original. (avto kar ok, tudi na pogled ohranjen)

Kupec je zbijal ceno in se cenkal za nekaj sto €, da ima avto preveč kilometrov, pa to ... na koncu je šla za ugodno ceno...

Čez en teden dni, se je ta avto prodajal na avto.netu z samo 142.000km pa 1000€ višjo ceno...

Nisem mogu verjet, da lahko švercer za 200.000km zbije kilometre ...

LP

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.345
765
113
Citat:
Uporabnik Gox pravi:

LP
Kilometre lahko da na 000, samo vprašanje je, kdo bi mu verjel. Bi pa avto lahko drago prodal, ker vsi gledajo samo na kilometre...
bonk.gif

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Je pa nekaj zelo zanimiv, ko sem še kupovala vto sem šel v eno avtohišo rekel prodajalcu, da bi si rad pogledal mal bolj podrobno avto pa ga vprašam, če ej bil avto, kaj farban in mi reče, d ane pa mu pokažem da je bil od tistega trenutka naprej ga je čist dol zbil, ker je njemu neprijetno zaradi laži.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Gox pravi:

LP
Kilometre lahko da na 000, samo vprašanje je, kdo bi mu verjel. Bi pa avto lahko drago prodal, ker vsi gledajo samo na kilometre...
bonk.gif

potem pa ga ne bo noben kupil, zaradi malih kilometrov.

joco32

Zelenc'
17. jan 2009
12
0
1
Rabim en nasvet. Prodal sem avto nekomu za katerega sem kasneje zvedel da je preprodajalec. Naredila sma kupoprodajno pogodbo, dal mi je dnar in odpeljal avto s prometno, jaz sem zadržal zavarovalno polico. Rekel mi je da bo ostalo on zrihtal v domačem kraju in da mi po pošti pošle prepis avta in fotokopija svojega zavarovanja oz registracije avta. Od tega je sedaj 2 dni, medtem pa sem videl da se že na avto netu prodaja ta isti avto z drugimi tablicami. Na policiji sem se pozanimal, ali so moje tablice odjavljene, vendar mi reče da še niso in da sem še vedno jaz lastnik. Mi lahko na podlagi tega poveste kaj naj naredim oz kako naj naredim da ne bom več jaz lastnik? Avtu poteče registracija čez 3 mesece. Hvala za nasvete!

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik joco32 pravi:
Rabim en nasvet. Prodal sem avto nekomu za katerega sem kasneje zvedel da je preprodajalec. Naredila sma kupoprodajno pogodbo, dal mi je dnar in odpeljal avto s prometno, jaz sem zadržal zavarovalno polico. Rekel mi je da bo ostalo on zrihtal v domačem kraju in da mi po pošti pošle prepis avta in fotokopija svojega zavarovanja oz registracije avta. Od tega je sedaj 2 dni, medtem pa sem videl da se že na avto netu prodaja ta isti avto z drugimi tablicami. Na policiji sem se pozanimal, ali so moje tablice odjavljene, vendar mi reče da še niso in da sem še vedno jaz lastnik. Mi lahko na podlagi tega poveste kaj naj naredim oz kako naj naredim da ne bom več jaz lastnik? Avtu poteče registracija čez 3 mesece. Hvala za nasvete!

Tako ti bom rekel.

ZAJ*BAL si že na začetku, ko nisi vse paprije zrihtal s švercarjem. NIKOLI se ne naredi nekaj na pol, ampak VSE na licu mesta.....Zavarovanje bi dobil še za tri mesece nazaj zdaj ga ne boš dobil. Edino novi kupec potem lahko oz.probaj na zavarovalnici dobit duplikat od novga lastnika.
Čimprej ga pokliči in se dogovri, da naj napiše na ase avto...po zakonu ga mora v 15 dneh prijavit pod svojim imenom.....me zanima kakšno pogodbo sta sestavla tisto pri trgovcu ali tisto napisano na roko...kaj pa overitev.

Dej tisti link, da vidimo za kateri avto se gre

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Gox pravi:

Nemški taksiji, passati sploh, 400k km, privlečejo dol, komplet od mašinske politure do profesionalnega globinskega čiščenja,
malenkostni povpravki, pranje motorja, 200k km dol in avto se proda za 3 jurje več, skupnih stroškov niti 500€.

Če mas srečo niso pobrali ven airbagov in jih prodali za par 100€ na avtonetu,...

Nazadnje urejeno:

joco32

Zelenc'
17. jan 2009
12
0
1
Kupoprodajna pogodba je vredu narejena in overjena. Za te 3 mesece sem se pozanimal dobil bi minimalno ven, tko da tu ni frke. Glede linka ga še ne bi dal, dokler nimam papirje urejene, ker lahk da ta človk to bere in me še lahk bolj jebe pol....

splash

Fizikalc
1. sep 2007
438
49
28
43
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Povprečen slovenski kupec avtomobila je itak beden mix hohštaplerstva in nizkega IQja.

Ti dam primer:

Imaš avto z webasto, avtomatskim menjalnikom, parkirnimi senzorji in ksenonom, nima pa nič iz spodnje vrstice
Imaš avto brez zgoraj naštetega, ima pa potovalni računalnik, štiri električna stekla, fancy avtoradio, komande na volanu.

Kaj bo kupil povprečni Slovenec? Avto pod točko 2.
Kaj bo kupil/naročil povprečni Nemec? Avto pod točko 1.

Zakaj? Ker so pod točko 1 stvari, ki so res koristne. Ksenonke, da fino vidiš cesto (manj stresna vožnja, manj tveganja da koga zgaziš). Avtomatski menjalnik ker je preprosto neprimerno lažji za vožnjo kot stalno drkanje prestavne ročice. Webasto ker se je fino usesti zjutraj v topel in odtaljen avto, sosed pa raje drka šipo in preklinja. PDC ker ti olajša parkiranje in prihrani kakšno poškodbo odbijača ter manjšo bonifikacijo pri zavrovanju.

Takle mamo. Fancy nepomembne stvari na račun koristnih. Lepo je imeti vse našteto, a če moraš izbirati se bo vsak odločil drugače, približno tako kot sem napisal.

To je pa čist kr neki, kar si napisal.
In nima nobene veze z Slovenci ali Nemci. Pač pa je to stvar vsakega posameznika.

Pa tudi primerjavo si dal kr neki, kje si že videl avto pod točko 1.brez el.šip.

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik joco32 pravi:
Kupoprodajna pogodba je vredu narejena in overjena. Za te 3 mesece sem se pozanimal dobil bi minimalno ven, tko da tu ni frke. Glede linka ga še ne bi dal, dokler nimam papirje urejene, ker lahk da ta človk to bere in me še lahk bolj jebe pol....

Dobro, da si vsaj to naredil. Eni še tega ne naredijo. Mislim, da te lahko skrbi samo zavarovanje.
Če se slučajno zgodi, da ta švercar naredi prometno nesrečo imaš POGODBO in zato jo skrbno shrani.
Samo se pa še vseeno vozi na tvoje zavarovanje...ne vem, kako reagira zavarovalnica, če bi se slučajno švercar zaletel, ampak nisi več ti lastnik avta.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:

Ti dam primer:

LOL, kaka primerjava
uf-1.gif

recimo kaj mi bo webasto, ko mam pa garazo

joco32

Zelenc'
17. jan 2009
12
0
1
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:
Uporabnik joco32 pravi:

Tako ti bom rekel.

ZAJ*BAL si že na začetku, ko nisi vse paprije zrihtal s švercarjem. NIKOLI se ne naredi nekaj na pol, ampak VSE na licu mesta.....Zavarovanje bi dobil še za tri mesece nazaj zdaj ga ne boš dobil. Edino novi kupec potem lahko oz.probaj na zavarovalnici dobit duplikat od novga lastnika.
Čimprej ga pokliči in se dogovri, da naj napiše na ase avto...po zakonu ga mora v 15 dneh prijavit pod svojim imenom.....me zanima kakšno pogodbo sta sestavla tisto pri trgovcu ali tisto napisano na roko...kaj pa overitev.

Dej tisti link, da vidimo za kateri avto se gre
Zajebal sem se prvič in zadnjič, za drugič vem!

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Dokler avto ni prepisan na novega lastnika gredo kupončki iz tvoje police in ti nič ne pomaga polica s kupončki. ki jo imaš doma.
Sem ga lansko leto jaz tudi tako usral pri prodaji avta. Kupec pride v nedeljo domov ti plača za avto, napišeš pogodbo, obdržiš polico in se zmeniš, da ostalo narediš med tednom. Sem klical v ponedeljek zavarovalnico in izvedel, da sem v primeru nesreče ob kuponček.
"Sem ful zašvicu", ampak se je na srečo vse dobro izšlo.
cheer.gif

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
tale je pa v enem tednu prevozu 100.000 km "rikverc"

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2546182

pred enim tednom ista svetlo modra Impreza šla iz polzele za nekje jurja pa pol evrov s 330.000 km, zdej 2200 in 230.000km. tipična preprodaja in poskus prevare s kilometri. pa nej peter dolenec počas upa, da se bo z dursom tut za kak gotovinski popust zmenu
smile-1.gif

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:
tale je pa v enem tednu prevozu 100.000 km "rikverc"

http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2546182

pred enim tednom ista svetlo modra Impreza šla iz polzele za nekje jurja pa pol evrov s 330.000 km, zdej 2200 in 230.000km. tipična preprodaja in poskus prevare s kilometri. pa nej peter dolenec počas upa, da se bo z dursom tut za kak gotovinski popust zmenu
smile-1.gif

Ampak ne bo dobil toliko, ker je prestar in se da dobit Suzuki-ja na vse 4 za isto ceno samo, d aje 5 let mlajši.
Ni problema, če jih ima avto 300.000 km ali 400.000 km vse je odvisno od trenutnega stanja vozila.
Pri nas ima Škoda Fabia 70000km pa je imela že, kar nekaj težav najhujša je bila ta, da je šla vsa elektrika ven. Potem ej bilo nekaj časa mir sedaj ap spet nagaja. Sem videl vw polo-ta l.99 na števcu 210000km realnih pa je imel sigurno med 400.000-500.000 km, Audi a4 po števcu samo 210000km, če bi imel relane bi bil motor suh ko poper in avto bi bil kot nov, ampak realne je imel okrog 400.000km. Ai ap vw golf 2 z 400.000km sicer drug motor, ampak sama karoserija odlična. Imel sem tudi golf z 330.000km že bolj slab motor in vw golf 2 z 230000km z odličnim motorjem. Me prav zanima, če so bili realni.

Nazadnje urejeno:

Shipman

Fizikalc
18. okt 2007
1.561
0
36
to da ma impreza 330.000 km mene ne moti, k bi jo za ta dnar (1500 evrov) kmal kupil. avto ma lohka pol milijona, milijon pa je še zmeri v redu nakup. to v bistvu sploh ni bil moj point. point je, da je tale kurček tej ijmprezi zavrtel kilometre nazaj za 100.000 in zdaj zaradi tega isti (!) avto prodaja za 700 evrov več. to pa je goljufija oz. poskus le-te. pa tokrat bo tut davčna nardila en obisk, ker kdor kup avto za preprodajo mora met dejavnost, sicer je v prekršku. isto je z unim tvojem čefurjem iz veleja in njegovo ibizo.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.574
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Shipman pravi:ker kdor kup avto za preprodajo mora met dejavnost, sicer je v prekršku. isto je z unim tvojem čefurjem iz veleja in njegovo ibizo.
Eno vprašanje: kako pa veš, da kupi za preprodajo? Razen, če je že x avtov prodal v tem letu oz. če pač noče prepisat nase, kar kaže na preprodajo. Recimo, da jaz kupim avto, ga prepišem nase, ugotovim, da to pa ni to in ga čez 1 teden prodajam (z istimi km), a potem tuid jaz dobim inšpekcijo domov?