Prenosnik pc ali mac?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Afna je čisto na standardnem mestu. Shift + 2 je na angleški tipkovnici. Če imaš nastavljeno slovensko tipkovnico dobiš isti znak kot je na angleški tako, da še zraven stisneš alt. Se pravi, da je afna alt + shift +2. Na windowsih moraš za to stisniti alt + shift, da zamenja tipkovnico. potem pa še enkrat, da ti vrne slovensko. S tem da nikoli ne veš katera je trenutno nastavljena.

Ce imas vkljucen Language Bar, vidis pri angleski tipkovnici v tistem kvadratku spodaj desno EN, pri slovenski pa mislim da SL ali SI (jaz imam izkljuceno, pa se mi ne ljubi preveriti). V glavnem, zakaj ne bi mogel videti kaj imas izbrano ?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Ja vidiš, samo je fora, da moraš gledatti. Jaz konkretno imam nastavljeno, da se mi task bar avtomatsko skriva. Se pravi da moram iti z miško dol, poiskati tisto ikonco, po možnosti zamenjati tipkovnico in šele na to lahko nadaljujem z delom. Poleg tega si še ponavadi za vsako okno zapomni staro vrednost. se pravi, ko grem z alt + tab v drugo okno, se zamenja tudi tipkovnica, pa spet ne vem katera je prava.

Kaj je torej lažje? Da stisneš dodatno tipko, ki ti itak pride v podzavest, ali gornja procedura?

Yurex

Pripravnik
20. apr 2009
148
0
16
Maribor
Iz lastnih izkušenj ti povem da sem bil celi del svojega živlenja na Windowsih... Sem pa pred kratkim preklopil na MAC os in s tem na MAcBook Pro 13"... Zadeva je super enkratna in toplo priporočam! ... 13" ekran je dovolj pregleden in natančn, da ni problemov z preglednostjo.. če pa se karkoli dela ko rabim več, pa se zadeva preklopi na zunanji ekran 24" Samsung.

Ne ne bom pluval po Windowsih, še jih vednpo uporabljam (služba+dom), ampak vseeno je MAC OS "WooW"
smile-1.gif

Tako da kr pograbi po MACu..
smile-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
KSZ
Če imaš za doma ali v službi na mizi velik monitor, potem bi jaz za jurja pa pol vzel Apple Macbook Air. Je super prenosen in lahek, za doma ali v službi, pa še vedno lahko nakačiš gor 30 colski monitor ter tipkovnico in miško. Slednje lahko tudi Bluetooth al pa žično preko USB hub-a.
Če imaš možnost vzet verzijo z SSD drajvom, še bolje. Meni je to ratalo konec lanskega poletja. Macbook Air z SSD diskom, slovenska tipkovnica, dodatna garancija 3 leta in je prišlo jurja pa pol.

Ogo

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Air je kul ampak je že kar malo podhranjen, sploh če ga primerjamo z cenovno enakim Pro modelom.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Aha, jaz nimam skrivanja. Ce bi ga imel in bi bil lahko zaradi tega v dvomih, bi nastavil direktni kombinaciji, od katerih bi prva vkljucila US, druga pa SI layout, torej da ne bi vec preklapljal med njima. Tako lahko vedno eksplicitno izberes en layout tipkovnice, ko se ga navelicas, pa izberes drugega.

Kakor ti pase, jaz sem predstavil tudi druge moznosti
smile-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zakaj pa je potrebno layout preklapljat, da @ natipkaš? Ali je to že druga debata?

dbest

Pripravnik
24. sep 2007
254
0
16
windowse sem uporabljal od njihove izdaje. ko sem nazadnje kupil prenosnik thinkpad 61s z naloženo visto mi je p prekipelo. v glavnem sem gledal not responding. Zato sem poleg winsov naložil še ubuntu in se začel zanimai za mac. pa so mi šli (in mi še grejo) apple fanatiki na nerve in se prav zaradi njihovega hvalisanja nisem odločil za maca. potem sem ugotovil da je na moj mali mlinček lenovo s10e možno brez težav namestiti OSX. po dveh mesecih uporabe sem kupil macbook pro 13". preko paralellsov maš naložene sicer tudi winse ampak izključno zaradi proklika. vse ostale programe iz winsov sem našel tudi za os x. windowsi so zame zgodovina.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Zakaj pa je potrebno layout preklapljat, da @ natipkaš? Ali je to že druga debata?

Je druga, tukaj je slo za to, da naj na PC (Windows) ne bi bilo mogoce videti/vedeti kateri layout tipkovnice je trenutno aktiven (ce bi npr. zelel napisati tekst, ki vsebuje jugoslovanske znake, sicer pa uporabljas US layout). Jaz sem razcistil to nejasnost in omenil se alternativo, ce nekdo res ne zeli gledati language bara v nobeni pojavni obliki.

@ je prisotna (sicer na drugem mestu) tako v US kot SI layoutu v Windows.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Ksz...

Za mail, net, filme ipd. obicajno delo je cisto vseen drek kaj vzames. Sicer pa ne vem kaj imate vsi toliko problemov. Sem na winsih in se ne spomnim kdaj sem nazadnje fasal virus (se mi zdi da v casu aktualnosti 98-tke), priblizno na leto in pol podrem sistem, da je frisen (se mi vmes ne da zezat z raznimi cleanerji ipd.) in to je to. Med delovanjem pa prakticno nikoli nobenih tezav. Aja, pa nisem win fan, bi sel oz. enkrat zagotovo grem na jabuk, samo me moti par drugih stvari, denimo lack of dock. Ne da se mi vtikat 5 kablov znova in znova. Pa 13-tka bi bila lahko malo lazja.
tongue-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Za dock je super alternativa LDE Cinema Display, samo malo drag je
frown-1.gif
(mi je pa kul ideja, da prineseš laptopa domov, in na enkrat priklopiš gor monitor, polnilec in usb, ki gre naprej na hub, brez da bi mogel iskat kablovje)

Lp

dbest

Pripravnik
24. sep 2007
254
0
16
Kaj hudiča pa imate tolk za enih stvari priklopljenih gor. Jaz vtaknem samo dva kabla. Napajlnega in hdmi za monitor - miška in tipkovnica sta BT, tiskalnik-skener je priklopljen na router .....

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
hmmm razmislimo: napajalni, za monitor, miška, tipkovnica ker nimamo vsi bt, tiskalnik, skener, ker nimamo vsi routerjev z temi priklopi. pa da nisi to mogel sam pogruntat?

dbest

Pripravnik
24. sep 2007
254
0
16
Hotu sem samo vprašat kako da niste tisti brez vsega tega že prej pogruntal da bi bilo to fino imet
smile-1.gif

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Word ima na Macu arhaičen izgled, Applova varianta (ali Open Office) pa mi ni všeč.

Tale writer ima kar vredu izgled, ampak je bolj slab po funkcijah (tipično mekovski)

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Ommwriter? Ne se hecat
smile-1.gif
. Useless. Saj ne rabim DTP programa, ampak kaj več kot osnovne tipografije bi pa rad včasih izbral.

To je tako kot da bi za alternativo Photoshopu predlagal Picaso.

julicnik

Zelenc'
11. nov 2009
25
0
1
Citat:
Uporabnik bokyto pravi:
Definitvno mac sam odmisli Corel kdo sploh uporablja še to? Adobe paket zadostuje za vse.

Once you go black, youll never go back....

once you go MAC, you will never go back !!!!
cheer.gif