Prenos vinjete iz starega na nov avto....drži?

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Baje če ščoham dol vinjeto, in nesem z odrezkom od vinjete in računom na dars, da dobim novo vinjeto. To drži? Ker avto ki ima vinjeto A, se prodaja, avto ki NIMA vinjete B pa se kupuje. Torej lahko baje prenesem dejansko iz A na B.

Kje to zrihtam in kako to u bistvu izvedem? Ker celo vinjeto ni šanse dol ščoham, a samo da se vidi serijska da je ista kot na odrezku? al kako? Kaj če se strga?

Hvala za info.

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
če imaš zavarovano vrži kamen v stklo pa daj zamenjati steklo in je..

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Baje če ščoham dol vinjeto, in nesem z odrezkom od vinjete in računom na dars, da dobim novo vinjeto. To drži?
Ne.

22. jul 2007
13.591
1.772
113
124
če ti jo uspe lepo odstranit jo samo nalepi na drug avto in nič ne sprašuj dars, ker bo odgovor
ne-ne-1.gif
, ali pa naredi tako kot ti je ambroz svetoval

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.417
5.653
113
Da! ČLe se stari avto vmes ne registrira maš 15 dni časa da urediš

Predlagam da greš direktno na CUC!!!! In urejaš na licu mesta ker po pošti nategujejo oz traja!

http://www.dars.si/Dokumenti/Cestninski_uporabniski_center_%28CUC%29_40.aspx

Rabiš odstranjeno vinjeto......pildek....in izjavo o lokaciji starega avta

Ampak stari avto se NE sme registrirat med tem 15 dnevnim časom!!!!

Še boljše je pa če se z avtohišo zmeniš da prodaš avto za 595eur namesto za 500

Al pa da ti kak avtoličar staro pogreje pa previdno da dol

Jaz sem urejal po pošti.....in vmes se je avto registriral....prošnja za nadomestno zavrnjena ....k*** jih gleda za novo jim ne dam.....sem jo lepo "zlikal" pa nazaj nalepu....je rahlo zmečkana ampak z daljnogledom dvomim da bo dojel
smile-1.gif

Sem imel pa srečo da se zaščita (poškodovana) ni sprožila

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
100x premleto.

nadomestno vinjeto se lahko dobi z odjavljeno prometno in avto mora bit po sistemu tudi odjavljen iz prometa. torej če ga prodaš in ga novi kupec takoj registrira lahko pozabiš na vinjeto, 15 dni časa.

druga opcija je menjava stekla, original račun, 15 dni časa.

kamelči, avtoličar pogreje
hysterical-1.gif
, tudi sam lahko to vsak naredi s potrpežljivostjo in pravimi pripomočki

Kamele0N

23. jul 2008
42.417
5.653
113
Muci pa kje si ti men
cheer.gif

Lej jst mam živce za tebe "pogret".......nimam pa jst živcev da bi grel vinjeto pa si grizu nohte pa jo dol vleku
wink-1.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Torej če grem jutri avto odjavit, prodal ga bom avtohiši, torej lahko ga prodajo v enem lahko pa v 30 dneh. Sepravi jutri avto odjavit, da preluknjajo prometno, ter takoj isti dan šibat na CUC tja na Brdo, ter rečt kakšna je situacija. A to lahko potem takoj tam zrihtam al bo trajalo? Kaj če recimo avtohiša proda avto deseti dan, jaz pa dobim vinjeto recimo že takoj jutri ali pojutrišnjem? Al oni to počakajo 15 dni in nato dobiš vinjeto?

Se opravičujem ker sem pozabil v prvem postu napisat da bo prometna uničena.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Prometna uničena gor ali dol, oni v sistemu pogledajo, če je avto prijavljen ali odjavljen iz prometa.

Vinjeto vzemi dol, kakor jo pač boš, ni nujno da je cela in da je lepa, najbolje da jo nalimaš na kakšno prozorno mapco, greš na dars z odjavljeno prometno (oz. lastnik vozila), izpolniš zahtevek za nadomestno vinjeto, počakaš nekaj minut in odideš z novo.

Dobro zrihtaj pa srečno vožnjo!

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Ne boš, ker ta vinjeta gre lepo dol, pa tudi če bi jo prinesel v takšnem stanju.

LP

Kamele0N

23. jul 2008
42.417
5.653
113
Pa pazi na CUC je men reku da delajo samo do 15h ubistvu pa do 18-19h ne morm zdej pogledat linka...

mr_

Guru
20. sep 2007
9.417
2.770
113
Ce zelis vinjeto dati dol v enem kosu pogrej s fenom, ampak iz zunanje strani. Torej grejes sipo nad vinjeto...

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Par dni nazaj se je uredba spremenila in odjavljena prometna več ni dovolj za menjavo vinjete. Potrebno je dati avto v razgradnjo.

Banda DARSova.