Premikanje časa naprej in nazaj

koliko

Guru
21. avg 2007
4.407
2.478
113
SV SLO
Sam da se ti Evropski posranci nimajo s čim drugim ukvarjat kot z časom, katerega sistem brezhibno deluje že par desetletij. Zdaj maš 8:00 sredi dneva in eno uro pozneje je že tema. To je stres. Pa stres je da moraš 24 ur delat za te "glupe bedake" tam v Bruslju. Stres je marsikaj drugega ne pa zimski in poletni čas. Zimski in poletni čas sta ena izmed redkih dobrih zadev, ki so jih pred leti pogruntali.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Jap,še mal pa penzija.
cheer.gif

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
Pred 40 leti je bil delež energije porabljene za razsvetljavo občutno večji kot danes. Tako da, z vidika prihranka energije, je stvar takrat imela smisel, danes pač ne. Je pa vseeno fajn met zvečer uro več dnevne svetlobe, zato upam, da ostanemo na "poletnem" času vse leto, kot so to naredili na Islandiji.
Če ostanemo na poletnem času, boš pa pozimi jamral, da je dopoldan do devetih še tema, pa bi raje dan.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.089
-8.774
113
Ko si na šihtu je večini vseeno, a je tisto urco zjutraj svetlo ali temno.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
697
113
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:
Pred 40 leti je bil delež energije porabljene za razsvetljavo občutno večji kot danes. Tako da, z vidika prihranka energije, je stvar takrat imela smisel, danes pač ne. Je pa vseeno fajn met zvečer uro več dnevne svetlobe, zato upam, da ostanemo na "poletnem" času vse leto, kot so to naredili na Islandiji.
Če ostanemo na poletnem času, boš pa pozimi jamral, da je dopoldan do devetih še tema, pa bi raje dan.

Točno tako.

Na poletni / zimski čas ne smemo gledati zgolj kot na nekaj, kar prihrani energijo (ker tega prihranka itak več ni in vprašanje če je sploh kdaj bil).

Na premikanje ure je treba gledati kot nek luksuz s katerim dosežemo bolj optimalen razpored sončne svetlobe.

Permanentni poletni čas je problematičen pozimi, saj se zjutraj težje zbudiš (ker je tema). Permanentni zimski čas pa je problematičen poleti, saj nobenemu ne koristi, da sonce vzide že ob 04:00.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Gatto pravi:
Danes se spet premakne čas za uro nazaj..a še komu gre to na živce?

Govori se, da naj bi v EU parlamentu to početje ukinili, samo, kdaj bo to? glede na njihovo hitrost delovanja bržkone ob sv.nikoli.
frown-1.gif
ko se bodo dogovorili na katerem času bodo vse skupaj pustili

I

Izbrisan uporabnik #9334

Zimski je edini taprav. Sonce je ob poldne v zenitu. Vse ostalo je navadna goljufija in to plozamo že od samega začetka pri nas, mislim da je bilo to 83. leta.

V vsaki bajti bo luč gorela, pa naj bo ob 6h ali pa 9h zjutraj
rolleyes-1.gif

Čista goljufija in nateg. To je točno tako, kot moja draga ženka, ki si da uro na nahtkaseljnu 10 minut naprej, pa misli kako je fino, ko lahko zjutraj še deset minut potegne ...
cheer.gif

luciano

Guru
3. okt 2011
1.858
886
113
MB
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
To je točno tako, kot moja draga ženka, ki si da uro na nahtkaseljnu 10 minut naprej, pa misli kako je fino, ko lahko zjutraj še deset minut potegne ...
cheer.gif

zmaga.gif

13. jul 2011
2.677
626
113
Citat:
Uporabnik membrain pravi:
Citat:

Saj jaz sem itak za to, da premikamo še naprej. Če pa že ukinejo premikanje, ki je nekaterim očitno tako stresno, potem bi bilo fajn, da ostanemo vsaj na utc+2, čeprav v Franciji, Španiji in Beneluksu bi bil to kar problem, saj so te države, glede na geografsko lego, že sedaj eno uro naprej - utc+1(+2) namesto utc (+1).

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.640
4.373
113
Cela Kitajska ima en časovni pas,pa bi jih geografsko potrebovali 5.
To je še zajebano. UTC +8

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.105
6.941
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
pa misli kako je fino, ko lahko zjutraj še potegne ...
cheer.gif
Blago tebi, jaz sem jo kmalu na zacetku odvadil. Zdaj pa vidim da mi je lahko zal, ker bolj poredko potegne
wink-1.gif

Se spomnim najstniskih let. Ura mi ie zvonila eno.minuto. Preden je nehala zvonit, sem ga imel v rokah pred skoljko.
evil.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.975
6.216
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
cheer.gif
Blago tebi, jaz sem jo kmalu na zacetku odvadil. Zdaj pa vidim da mi je lahko zal, ker bolj poredko potegne
wink-1.gif

Se spomnim najstniskih let. Ura mi ie zvonila eno.minuto. Preden je nehala zvonit, sem ga imel v rokah pred skoljko.
evil.gif

bonk.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
No, to da je zdaj sonček, je že fajn. Ampak bodo kmalu sivi dnevi.

In, gremo v službo ali si boste vzeli fraj danes?
smile-1.gif

Runo

Guru
11. avg 2013
2.031
704
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
cheer.gif
wink-1.gif

evil.gif

bonk.gif

Modre besede. Praznjenje je zamenjeno reprodukciji, za višek pa bo Bog že poskbel, da se bo da se bo zadeva eventuelno spraznila med spanjem.
cheer.gif

Mesija,
je ob pol peti zjutraj danes petelin že zapel? Ali ste morebiti molili rožni venec celo noč?