Preklopni vojaški nož

dentex

Guru
20. sep 2007
2.764
663
113
Saj jaz ti pa pravim, da jih zvrcni, pa ko boš gor letu greva še na en pir al pa dva al pa tri
smile-1.gif

lp D

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ultimate survival knife (ni preklopni) je zame gerber LMF II infantry oz survival. Preizkušen tudi v Sloveniji. Preklopnik namesto olfa noža - vzame se najcenejši nož z 'evropsko' tanto konico. Če bi radi rezali z njim še vrvice oz plastične trakov oz vezice, naj bo polovica rezila nazobčana. Lahko tudi celo rezilo.

Nazadnje urejeno:

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Kupi pa preizkusi...jaz bi sicer raje vzel gerber prodigy, ki je recimo temu, malo manjša in cenejša verzija prej omenjenega LMF noža...nima pa kresila pa piščalke pa trnkov pa takih zadev, je samo nož. Če ostajamo kar pri gerberju, če ti paše v roko, mogoče tudi steadfast - za mojo roko nikakor ni primeren.

Teli gerber bear grylls izdelki so pa cenejši, ker je tudi material oz jeklo cenejši. Hitreje izgubi ostrino in se težje nabrusi. Ampak, pri nožih je tako: če ti ustreza, je pravi. Konec koncev, vprašanje, ali je vredno dati še enkrat toliko denarja za nož, ki ga mogoče potrebuješ nekaj dni, v tem času si pa ali rešen ali pa pokojni. In verjetno to ne bo odvisno od tega, iz kakšnega jekla je nož. Če pa ga imaš za nedeljske planinske izlete, da se malo igraš z njim, je pa odgovor jasen. Meni je drugače recimo od te B.G. serije zanimiva mačeta in bi jo rad enkrat preizkusil, kako se obnese proti grmovju in manjšim drevescem.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
KSZ

Kje pa rabite take nože?

Jaz jih ne, samo povem, kaj je po mojem mnenju vredno nakupa in imeti pri sebi, če slučajno padeš z letalom nekam sredi pragozda in preživiš padec...

17. dec 2010
1.174
0
36
125
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
KSZ

Kje pa rabite take nože?
Jaz sem si en tak nož, ki je odličnega materiala, kupil preko ebaya, imam pa ga, če kdaj kam greva v naravo ... na primer v gore pa na morju, ko kampirava ... prav pride, ko ga nujno rabiš, in ne trebaš iskati kuhinjskega noža.
wink-1.gif

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
Jaz sem tudi mislil, da sej pa rabim nek superduper nož za v gmajno... potem k osem ene tri zgubil/založil, ssem pristal na čist navadnem švicarju ( klikenzi ) brez vseh dodatkov. Cena OK. Srno spuca brez problemov. Mogoče 2× na leto pogrešam oni odpirač za buteljke, ampak ne preveč.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.521
5.702
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Lovski nož kalašnikov:

Ultimativni nož.........z njim lahko mažeš paštetko.....srni odstraniš čreva........pa še za užigalnike iz min vn pobirat je dober
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kako pa lahko imajo zbiralci bodala, ki so brušena z obeh strani?

Sicer pa bi bil ta nož za v vitrino in ne za uporabo; narejenih je bilo 24 komadov po naročilu Brežnjeva.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
a ve slučajno kdo, kakšen je status avtomatskih nožev v sloveniji....ali jih smeš kupiti, nositi?.....

hvala