Dokler ni pogodba podpisana je še vse v coni dogovorov.
Preveč ga gušiš, zato pa izsiljuje.
Preveč ga gušiš, zato pa izsiljuje.
Tudi to ne drži: če ni v pogodbi zapisano, je plačnik VEDNO prodajalec, saj tako določa zakon in tudi odločba je napisana na prodajalca. V pogodbi se lahko dogovoriš da DPN (davek na promet nepremičnin) plača kupec, praviloma pa se za davek od dobička ne bi smel dogovarjat, saj gre za osebni davek, ampak pač roka tako, roka tako.
So se vse zmenli - noben ne bo v zelje skakal, zdaj pa imajo sranje - je bila skušnjava prevelika.Prav razumeš.
In ja je v planu. Sicer vsi naokoli vedo ampak vseeno bom se osebno govoril z njimi
V Ameriki je bila pred kratkim dražba enega posestva...So se vse zmenli - noben ne bo v zelje skakal, zdaj pa imajo sranje - je bila skušnjava prevelika.
Klasični tip požrešnega kmeta, ki vidi samo eure. Ga bo prej ali slej udarilo nazaj. Ti pa kot si rekel, če je nepremičnina točno tisto kar iščeš, moraš požret. Drugače pa bi bilo najbolj pametno ga sterat nekam, če se ne drži dogovorov.S tipom karkoli se menit..
Bom požrl se par jurjev za ta en davek njegov. Pol ko bo moje pa nočem niti slišat za njega
A je to sploh možno na kmetijskih zemljiščih? Prodajati po deležih?Prodajalec naj najprej poda ponudbo da prodaja samo 1/100 parcele, to potem ti kupi, kasneje pa naj proda 99/100 parcele in bos imel ti absolutno prednost ker si delni lastnik.
Je če ni zaščitena kmetija, ampak tudi na UE niso sami bedaki zaposleni in točno vedo, da gre za špekulacijo. In ja sosed predkupnež bo take ponudbe še bolj vesel.A je to sploh možno na kmetijskih zemljiščih? Prodajati po deležih?
Ce nisi moj sosed potem komotDaj objavi link od e-uprave, da se prijavimo.
Vsak kmet ima prednost pred ne-kmetom, pa tudi klinčev d.o.o. z registracijo kmetijstva.Ce nisi moj sosed potem komot