Imam sledečo situacijo. Pri podjetju A sem sklenil pogodbo o zaposlitvi s pričetkom 1.2.2019. Nato sem dobil ponudbo pri podjetju B, ki mi dosti bolj ustreza (plača, bližina, narava dela) in seveda bi se sedaj raje zaposlil pri podjetju B. Kakšne so sedaj moje možnosti? Jaz vidim naslednje:
- Pri podjetju A se sporazumno dogovorimo za prekinitev pogodbe
- Nastopim delo pri podjetju A in prvi dan dam odpoved
- Nastopim delo pri podjetju A in se po koncu poskusne dobe ne odločim za nadaljnje sodelovanje.
Verjetno nisem prvi ki se mu je kaj takega naredilo. Kakšna je kaj praksa v takih primerih?
Edit: Imam tudi člen:
Če zaposleni brez upravičenih razlogov dejansko ne nastopi dela na dan iz prvega odstavka tega člena, se šteje, da je ta pogodba o zaposlitvi razveljavljena.
Tako da teoretično lahko podpišem pogodbo pri B in me prvi dan ni na šiht v A (seveda kaj tazga ne bi rad naredu)
- Pri podjetju A se sporazumno dogovorimo za prekinitev pogodbe
- Nastopim delo pri podjetju A in prvi dan dam odpoved
- Nastopim delo pri podjetju A in se po koncu poskusne dobe ne odločim za nadaljnje sodelovanje.
Verjetno nisem prvi ki se mu je kaj takega naredilo. Kakšna je kaj praksa v takih primerih?
Edit: Imam tudi člen:
Če zaposleni brez upravičenih razlogov dejansko ne nastopi dela na dan iz prvega odstavka tega člena, se šteje, da je ta pogodba o zaposlitvi razveljavljena.
Tako da teoretično lahko podpišem pogodbo pri B in me prvi dan ni na šiht v A (seveda kaj tazga ne bi rad naredu)
Nazadnje urejeno: