Prehod iz Amis na T2..ali kaj drugega?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.946
113
Zaradi hinavskega odnosa trenutnega ponudnika interneta ga bom zamenjal.

Najbolj mi je všečen T2, ni pa nujno, lahko kaj drugega, čeprav mislim da imam samo še SiOL. UPC trenutno odpade.

Kako poteka prehod? Gre se samo za internet, imamo pa še ISDN, kateri bo ostal. Torej se gleda razvezan dostop ali ? Glede na to, da gre za dve razlicni tehnologiji...ADSL vs VDSL, sta lahko obe hkrati? To pa zato, da ne bi bil slučajno predolgo brez interneta, rajši imam par dni oba, kot pa par dni brez... Ali vse uredi drugi operater, odjavo od AMISa, itd..ali moram to sam?

Rabim pa internet in TV, koliko gledam paketne ponudbe, imajo vsi neke trojčke..kar pa pri meni odpade...je kaj ugodnega tu? Programov ne rabim nekaj pretirano, ker se ne gleda dosti...klasika je čisto dovolj...se mogoče lahko pri T2 "spelje" TV kar preko portov in kakšnega VLC programa, ali se rabi STB?

Ted

Guru
8. sep 2007
1.712
588
113
Tudi mene zanima kaj misliš s hinavskim odnosom
smirk-1.gif
.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.946
113
Ne bi o tem javno...je pa nekaj, kar ravno ne doleti vsakega, tako da se ne bat
wink-1.gif

Nekaj mi ni jasno pri Tv, kaksna je razlika med osnovno in teleing shemo, teleing je samo za tiste, ki so prej imeli to?

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.946
113
Aha..no, saj to niti ni tako pomembno, tudi osnovni priključek bi bil menda dovolj, toliko da se poročila vidi...

Na "hardcore" vprašanja še ni nihče odgovoril:

- kako poteka prehod med operaterji, se zrihta vse na T2 ali moram odjavit sam amis? vem recimo da za odjavo od telekoma za vse poskrbi drug operater, samo nek dokument se podpiše...
- Lahko laufa ADSL in VDSL hkrati, ali bom nekaj dni brez interneta?

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
- Nič odjavljati sam, ker boš brez priključka ostal. Vse mora urediti novi operater.
- ADSL in VDSL hkrati NE MORETA delovati (tudi 2 ADSL pri različnih operaterjih ne). Praviloma je samo do 1-urni izpad pri preklopu.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.946
113
Superca..potem pa še samo tole..koliko so sedaj realni časi za priklope? Se še vedno čaka "tedne" dolgo ali je že kaj hitreje? Glede na to, da že imam ADSL vejretno ne bi bil problem iz strani telekoma s paricami, itd?

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Da, če imaš parico zazihrano, te ne bodo smeli zavrniti (razen če imaš Picikato dvojčka). Čaka se ene 3 delovne dni za poizvedbo in nato cirka še 12 delovnih dni za preklop operaterja (Telekom ima nekaj dela s tem). Preklop je praviloma isti dan.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.946
113
Nekaj me jebe tale online naročilnica...izberem željen paket za internet in mi da višjo ceno, torej s polnim razvezanim, čeprav tega ne želim in sem v naknadnem koraku izbral da je na naslovu še ISDN priklop?

Kaj delam narobe?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.946
113
Probaj še ti..idi izpolnit in že pri drugem koraku se da hitrost, potem pa imaš na desnem "košarico", kjer je cena..in cena je višja..torej enaka tisti za polno razvezan dostop. in se ne spremeno, četudi potem v enem 6. koraku izberem, da se obdrži ISDN.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Telefonija: vsi telefonski vmesniki morajo biti na 0 (NULA). (ISDN vmesnik je samo za uporabnike T-2 telefonije, ki hočejo imeti še naprej obstoječ ISDN telefon. To ni za tebe, ker ohranjaš obstoječo ISDN telefonijo pri Telekomu).

Želim ohraniti telefonski priključek pri nacionalnem operaterju: DA

Tukaj se potem pojavi 14 Evrov, kot je prav.

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.840
6.946
113
Uh..tole pa bi lahko imeli kje drugje, ker sploh nisem opazil, pa ne veljam za nekoga, ki ni vešč spletnih obrazcev
wink-1.gif

No..zdaj je šlo..upam da bo čimprej
wink-1.gif