Prehitevanja

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Prehiteva se lahko samo en avto naenkrat.

Enkrat sem prehiteval 2 avta in prvi avto je bil policijski, ki je "namerno" vozil prepočasi(cca 50 km/h) izven naselja. Ker ga oni za njim ni upal prehiteti, jaz pa nisem imel ravno časa na pretek sem se odločil da prehitim "kolono".

Potem ko sem prehitel oba avta pa sta policaja kar naeenkrat dobila voljo do hitrejše vožnje z vklopljenimi modrimi lučmi. No in za svoj pogum sem pokasiral kazen za prehitevanje kolone.

jaz sem danes prehiteval najprej policaja, potem avto pred njim, nato pa avto in tovornjak pred tistim avtom hkrati, pa ni bilo kakih plavih lučk, če se pa ti pustiš naplahtati in plačaš brez da preveriš zakone si si pa sam kriv:
23. člen

53. kolona vozil so tri ali več vozil, ki vozijo eno za drugim po istem prometnem pasu na takšni medsebojni razdalji vozila, da sta hitrost vožnje in ravnanje voznikov v medsebojni odvisnosti;

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Pa saj je prav tako. Ravno prejšnji teden smo vozili za enim tovornjakom tam od Zidanega mosta proti Radečam. Tam je cesta zelo ozka, potem pa se lepo razšiti v eno ravnino in na to ravnino smo zgleda vsi čakali. Ko pa smo prišli do ravnine, je tretji avto pospešil, začel prehitevati drugega in ravno takrat je dal tisti smernik za prehitevanje tovornjaka. Ko sem jaz to videl, sem raje zabremzal, ker sem bil prepričan, da bo onega zrinil dobesedno ob zid in da bo prišlo do prevračanja. K sreči je zadnji moment videl, da gre že nekdo mimo in ni zavil na nasprotni pas.
smirk-1.gif

Zato pa, če je že potrebno prehiteti kolono, poskušam vedno prej potrobiti ali poblendati z lučmi.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Prehiteva se lahko samo en avto naenkrat.

Enkrat sem prehiteval 2 avta in prvi avto je bil policijski, ki je "namerno" vozil prepočasi(cca 50 km/h) izven naselja. Ker ga oni za njim ni upal prehiteti, jaz pa nisem imel ravno časa na pretek sem se odločil da prehitim "kolono".

Potem ko sem prehitel oba avta pa sta policaja kar naeenkrat dobila voljo do hitrejše vožnje z vklopljenimi modrimi lučmi. No in za svoj pogum sem pokasiral kazen za prehitevanje kolone.
Sta te pač na suho od zadaj ...

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Pa se ti prepiraj s "pametnjakoviči". Kakšno koli pregovarjanje s temi "pametnjakoviči" star in zadevo samo poslabša.

brenco

Zelenc'
29. apr 2009
12
0
1
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Isto je tukaj na relaciji Mejni prehho Starod pa proti Kozini..........zjutraj ko grejo hrvati delat v italijo je popolna katastrofa...vidiš vsega.......in isto sranje je okrog 18h ko grejo nazaj domov.....tako da če grreš slučajno kontra ob tistih urah je fanj da imaš pred sabo enega šleparja tako malo za varnost............so pa začeli policisti redno postavljat belega fokusa (tisti ki slika).Ampak tukaj še ni konec......problem so italjani ki se najejo in napijejo na hrvaškem in potem se vozijo 50-60 kilomerov na uro in delajo za sabo kolone po 2-3 km in jim ni prav nič mar kaj se dogaja za njimi.In kaj je še zanimivo...da ko se jim da na potrebo se ti bedaki ustavijo na samem nepreglednm ovinku in skačejo okrog kot kure.

Kako sem že prej rekel....glede na to kako se vozi po cestah brez pameti.....je zelo malo prometnih nesreč.....lahko bi jih blo vsaj 3x več glede na vse skupaj.

Uf, živim na tej cesti in se vozim vsak dan po njej. Vsak dan se čudim prigodam na tej cesti, in čudežu, da ni več nesreč in mrtvih. Kamijoni vozijo pa tudi 70-90 km/h čez naselja. Ponedeljek zjutraj in petek popoldan je pa najhujše. Imam edino to "srečo" da se vozim v teh valih in ne nasproti....
Ena cvetka...V ponedeljek se vozimo trije za kamjonom, jaz zadnji, ravnica, preheteva prvi, počakam malo, drugi ne kaže volje do prehitevanja, zato prehitim njega in kamjon, glih ko se umaknem nazaj na svoj pas pripelje avto nasproti, pogledam v ogledalo, 3. avto prehiteva in je na 1/2 kamjona...faaak... opazujem, nasprotivozeči nekako pribremza, prehitevajoči pa z vso silo cukne pred kamjon in ga začne zanašati levo-desno... ene 4x... potem se le nekako ulovi...
13.gif
Seveda, RI tablice....

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik Nightcrawler pravi:
Sicer pa zvečer dolge > meglenke, tko da malo razmisli, da jih ne bo kdo po pomoti pustil prižgane, ko bo za tabo vozil.
crazy1.gif
Lahko poskusiva, ti na mojem zadnjem odbijaču, jaz z meglenko in ti z dolgimi lučmi... pa da vidim, če boš pravočasno opazil ''psa'', ki mi bo stekel čez cesto in zaradi katerega bom moral močno zavirati...
hysterical-1.gif

Če bi se že šel te otročje igrice, potem bi bil jaz raje recimo 20 metrov za tabo, ti pa z meglenkami. Ne vem, zakaj bi ti vozil za ritjo? Saj dolge nesejo par sto metrov. Sicer pa kot sem povedal. Jaz ne mislim nobenemu vozit za ritjo, še manj svetit z dolgimi, če vozi po omejitvah ali razmeram primerno. Hvala bogu je takih večino, pa tudi tisti, ki delajo gužvo pač vozijo stalno tako, in jih pač prehitiš in je to to. Se pa najde sem pa tja kakšen izjemen primer neinteligence, ki bi pač hkrati oviral promet in še dirkal. Tem se pač ne prilagajam
hysterical-1.gif
.

P.S. Seveda ne izključujem tega, da me imbecil označi za imbecila. Pomoje je to edina normalna reakcija. Ima tudi pravico do svojega mnenja. Kakšno to je, me pa še najmanj briga.
hysterical-1.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:

Zato pa, če je že potrebno prehiteti kolono, poskušam vedno prej potrobiti ali poblendati z lučmi.

A to zato, da zmedeš vse pred teboj vozeče???

Za prehitevanje, se uporabljajo samo in izključno smerniki.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Nazadnje sem tak stil prehitevanja videl v Vietnamu in Kambodži. Klošar ta napredni način prehitevanja uvaja tudi v Evropi.
hysterical-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik forgot pravi:
Ne, ne, se nismo razumeli.
To niso dedki in babice, ki so stari 70let+.
To so dedki in babice, ki vozijo 70 povsod, skozi naselja, po regionalkah in magistralkah in tudi po AC.
Pa veliiiiiiko jih je.

LP
Word.
Sem ravno mislil odpreti temo glede njih, pa sem tule našel.
Kaznovat vse. Enkrat za prehitro vožnjo v naselju, takoj za tem pa še za oviranje prometa.

Samo kaj, ko policaji rajši "umirjajo" promet (spijo) ali kasirajo sredi noči zraven vrtca, če kdo pelje 45 km/h...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Nightcrawler pravi:. Najprej se furaš 50% pod omejitvijo in nekaj glumiš po celi cesti, potem pa tiščat kolikor gre....
bonk.gif
Sorodni pacienti pa so oni, ki se ti na prehitevalnem pasu tiščijo v rit, ko se umakneš na desno, pa ti sledijo (torej te ne prehitijo). Tudi upočasnijo, če treba kar za 30 km/h. Kaj tem manjka, mi ni jasno.

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
Jaz tudi ne razumem tega. Preden so bile vinjete, sem ponoči na stari cesti nekoga prehitel, za mano pa je tega istega človeka dohitel tudi nek BMW. Na dolgi ravnini sem videl v retrovizorju, da mu BMW ves čas sledi z razdaljo 10 cm. Pa sem se ves čas spraševal kje je point, ker bi ga lahko 20x prehitel na tej razdalji.

@XXXL: Čestitam, iz konteksta si vzel del dveh povedi in ju sestavil v zelo smešno celoto. Sigurno si tako vesel, kot tale: https://www.youtube.com/watch?v=AMdB3m2i4p8

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Ej boljše, da jih prestrašiš ali zmedeš, kot pa da te kdo zrine s ceste, ker te je pač spregledal.
wink-1.gif