Citat:
Uporabnik Nightcrawler pravi:
ampak se iz principa nisem hotel podrejati takim imbecilom in sem zavil vanj, da je moral on zmanjšati.
Citat:
Pa sem lepo malo hitreje zbremzal na omejitev, da sem bedaka še toliko bolj razpizdil.
Citat:
V bistvu je problem v tem, da je folk prizadet in ne zna normalno furat.
Se spomnim enega bedaka, ki se je vozil 38 čez naselje. Pa itak nisem mel nekih možnosti, da bi ga prehitel zarad prometa. Pa sem mu vozil 2mm za ritjo 500 metrov,
Citat:
potem pa ko te ljudje prehitevajo imeti prizadet ego
Citat:
Se spomnim enega bedaka, ki se je vozil 38 čez naselje. Pa itak nisem mel nekih možnosti, da bi ga prehitel zarad prometa. Pa sem mu vozil 2mm za ritjo 500 metrov, potem je pa popizdil in se od tam naprej vozil 70.
Kje ti je to logika? Kolk morš bit to prizadet? Vozi 50 in to je to, ne bo nobenih problemov. Iz ene skrajnosti v drugo.
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Se spomnim enega bedaka, ki se je vozil 38 čez naselje. Pa itak nisem mel nekih možnosti, da bi ga prehitel zarad prometa. Pa sem mu vozil 2mm za ritjo 500 metrov, potem je pa popizdil in se od tam naprej vozil 70.
Kje ti je to logika? Kolk morš bit to prizadet? Vozi 50 in to je to, ne bo nobenih problemov. Iz ene skrajnosti v drugo.
takim samo meglenke prižgem in je mir, al pa tolk na bremzo, da se lučke prižgejo, pa ste že 30 metrov zadaj... boli te [censored] če vozi 38km/h saj jaz tud pizdim zadaj, pač počakaš in greš mimo - itak so še najdaljši kraji dolgi samo par kilometrov, to ti je 3 minute če vozi 40 na uro, pa greš pol mimo
Citat:
Uporabnik zajbel pravi:
Citat:
ampak se iz principa nisem hotel podrejati takim imbecilom in sem zavil vanj, da je moral on zmanjšati.
Citat:
Pa sem lepo malo hitreje zbremzal na omejitev, da sem bedaka še toliko bolj razpizdil.
Citat:
Se spomnim enega bedaka, ki se je vozil 38 čez naselje. Pa itak nisem mel nekih možnosti, da bi ga prehitel zarad prometa. Pa sem mu vozil 2mm za ritjo 500 metrov,
Citat:
potem pa ko te ljudje prehitevajo imeti prizadet ego
Se bojim, da tudi ti sodiš med take voznike, ki imajo pogosto prizadet svoj ego. In dokler bo tvoj ego pred prometno varnostjo, ne moreš biti dober voznik.
Lahko poskusiva, ti na mojem zadnjem odbijaču, jaz z meglenko in ti z dolgimi lučmi... pa da vidim, če boš pravočasno opazil ''psa'', ki mi bo stekel čez cesto in zaradi katerega bom moral močno zavirati...Citat:
Sicer pa zvečer dolge > meglenke, tko da malo razmisli, da jih ne bo kdo po pomoti pustil prižgane, ko bo za tabo vozil.
A ni kaznivo prehitevanje kolone? Kolona pa je opredeljena kot trije avtomobili?Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Pri teh prehitevanjih bi bilo treba še omeniti, da verjetno 99% ljudi sploh ne pogleda v levo ogledalo, preden zapelje na nasprotni pas. Kolega je imel nesrečo na tak način, da ga je ena kura dobesedno izrinila s sosednjega pasa, ker pač ni pogledala, če gre slučajno kdo mimo nje. Je pa res, da je šel prehitevat 2 avta, kar je pa kaznivo!
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Pri teh prehitevanjih bi bilo treba še omeniti, da verjetno 99% ljudi sploh ne pogleda v levo ogledalo, preden zapelje na nasprotni pas. Kolega je imel nesrečo na tak način, da ga je ena kura dobesedno izrinila s sosednjega pasa, ker pač ni pogledala, če gre slučajno kdo mimo nje. Je pa res, da je šel prehitevat 2 avta, kar je pa kaznivo!
Pri teh živčnežih na cesti nikoli ne veš, kdaj se bo kateri spravil prehitevat kolono, tako da je po moje res pomembno, da se pogleda v ogledalo pred prehitevanjem. Je pa res, da je teh manevrov kar veliko, če daš zraven še žmigavec in da je včasih na hitro težko vse skupaj izvesti tako kot treba.
Citat:
Po zakonu itak ni dovoljeno pospeševat, kot te nekdo prehiteva. Jaz tudi lahko predpostavljam, da se drugi držijo pravil.
To so zame sami imbecili.