Predor Šentvid

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Kaj je tako posebnega na tem k.... predoru, da mora bit vsake 14 dni zaprt?

Danes spet cela obvoznica in Celovška stoji, ker morajo konstantno nekaj delat v tem tunelu...

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Zvezde pravijo, da nekje leta 2050. Ni hudic, da ne bi do takrat docakali se stiripasovne Celovske do Medvod...

Ocitno se je dovolj pokradlo ob zadnji gradnji tunela, in bo nekaj casa trajalo, da posveceni ta denar zapravijo in si nato spet zazelijo novega :))

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.215
3.621
113
Sam mal, sam mal...
...kaj pa je s tistim protipožarnim ometom, ki je v galeriji začel odpadati par dni po odprtju predora???
Novega še vedno ni.

Torej, če je protipožarna zaščita stropa v galeriji potrebna, tunel nebi smel biti odprt za promet. Zapreti takoj in narediti ustrezno protipožarno zaščito.
Če pa protipožarna zaščita ni potrebna pa od projektanta, ki jo je predpisal, izterjati denar za njeno vgradnjo (in odstranjevanje).
Davkoplačevalci smo za tisti protipožarni omet plačali 5 mio € - če se prav spominjam je bila ta cifra v medijih.
.
Aja, smo v Sloveniji...

• Všeč mi je
Reactions: SeriousSam

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
če bi morali koga tožiti, bi bil to nek minister za promet, ki je zahteval, da se predor odpre predčasno pred poletno sezono, zaradi česar se je navkljub nasprotovanju nadzora požarna zaščita vgrajevala pri neprimernih pogojih, posledično je kasneje odpadel omet.
tako da ja, smo v sloveniji

matofill

Guru
18. sep 2008
3.690
759
113
Ta omet sploh ni potreben, pač nekdo je moral zaslužiti, pa zdrava pamet pove, če se začne hud požar v tunelu, se bodo otroci z igrišča zgoraj nad tunelom sigurno z lahkoto umaknili, preden bi se tunel porušil zato, ker ni tega ometa, ki podaljša ta čas....

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.767
6.159
113
blizu močvirne prestolnice
če bi morali koga tožiti, bi bil to nek minister za promet, ki je zahteval, da se predor odpre predčasno pred poletno sezono, zaradi česar se je navkljub nasprotovanju nadzora požarna zaščita vgrajevala pri neprimernih pogojih, posledično je kasneje odpadel omet.
tako da ja, smo v sloveniji
Imaš prav, res pa se je vse skupaj zavleklo za eno leto.

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
Ne vem točno v katero temo tole napopat.. se mi zdi da bo ta kar taprava.

V Nemčiji imajo tudi probleme z odpadanjem "ometa" :(
Vir: 9gag.com

germans.jpg

• Wow
Reactions: Matey

Mr_Wolf

Guru
8. jan 2008
3.215
3.621
113
Ne vem točno v katero temo tole napopat.. se mi zdi da bo ta kar taprava.

V Nemčiji imajo tudi probleme z odpadanjem "ometa" :(
Vir: 9gag.com

Poglej priponko 38568
Zanimivo.
Misliš, da jo bodo odgovorni, enako kot v Sloveniji, odnesli brez vsakih posledic.
P. S.
Vsaj jaz nisem zasledil, da b bil v Sloveniji kakšen proces proti odgovornim za odpadanje ometa. Niti, da so bili odgovorni sploh definirani. Izvajalec? Projektant?
Da o tem, da bi kdo dolžan povrniti 3 M€ stroškov odpadlega ometa v proračun, sploh ne govorimo.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40
Glede na to, da je bila tukaj smrtna žrtev, bo verjetno drugače tukaj. Kdo bi vedel. Vsaj odškodnina družini bi morala pasti.
Pri nas je bila na srečo "samo" škoda na avtomobilu. Se mi pa zdi, da je bil avto tuje registracije? Če ne prav Nemec?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.383
113

5 tonska betonska plošča, ki je bila del protihrupne ograje je padla na VW polo in pri tem ubila 23 letno voznico.
Trenutno sumijo da je bila napaka v napačni montaži. Preventivno pa so zaprli skrajni desni pas v obeh smereh pod mostom.

Nazadnje urejeno:

Jeri

Fizikalc
2. sep 2007
584
172
43
40

5 tonska betonska plošča, ki je bila del protihrupne ograje je padla na VW polo in pri tem ubila 23 letno voznico.
Trenutno sumijo da je bila napaka v napačni montaži. Preventivno pa so zaprli skrajni desni pas v obeh smereh pod mostom.

to pa nisem vedel, da so protihrupni paneli iz betona..
A pri nas so tud taki? Niso sendvič paneli?

Če imajo vso papirologijo, ki se jo zahteva ob takih projektih, bodo hitro ugotovil in našli krivca.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Zanimivo.
Misliš, da jo bodo odgovorni, enako kot v Sloveniji, odnesli brez vsakih posledic.
P. S.
Vsaj jaz nisem zasledil, da b bil v Sloveniji kakšen proces proti odgovornim za odpadanje ometa. Niti, da so bili odgovorni sploh definirani. Izvajalec? Projektant?
Da o tem, da bi kdo dolžan povrniti 3 M€ stroškov odpadlega ometa v proračun, sploh ne govorimo.
odgovorni niso bili nikoli definirani, ker je omet odpadal zaradi takratnjega ministra za infrastrukturo. ta je namreč dal komando, da mora biti predor odprt predčasno, pred pričetkom poletne turistične sezone. zato se je moral omet nanesti na neustrezno pripravljeno podlago, navkljub opozorilom izvajalca, projektanta in tudi gradbenega nadzora. prvi kosi ometa so začeli odpadati še pred otvoritvijo, kar so sproti posanirali, tako da je minister lahko slavnostno otvoril predor, potem pa so vsi upali, da bo zadeva ostala gor. no ko je omet še naprej odpadal, so potem potihem spremenili požarno zaščito, brez nekega iskanja krivca ali uveljavljana odgovornosti.