Predogled Garmin Nuvi 765T

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
smile-1.gif

sopfkreg

Zelenc'
25. maj 2008
25
0
1
Imam neka vprašanj:
Ali ima ta Garmin anteno, ki se odpre kot pri nekaterih drugih modelih?
Kako pa je kaj z nalaganjem dodatnih kart. Namreč pri prejšnjih modelih so imele vse enako ime in smo jih morali nato preimenotat točno na določena imena. Kako je rešeno tukaj.
Sam mislim kupiti preko spletne trgovine v Nemčiji. Kaj je treba pazit pri nakupu (ali so različne verzije tega modela glede na vsebino dodatkov ali same naprave; manj ali več spomina, okleščena ali polna karta Evrope)

Hvala
Franci

I

Izbrisan uporabnik #488

Nima zunanje antene.
Glede imena kart ne vem kaj misliš, verjetno na kaj banalnega kot v smislu ali je na zadnji strani naprave napis Garmin.
Dodatne karte so jasno vsaka zase ločen izdelek.
Pri nakupu je treba paziti na splošne zadeve.
Model 765 je samo en za Evropo.

sopfkreg

Zelenc'
25. maj 2008
25
0
1
Če hočemo imet CN2008NT, AR in TOPO smo morali pri prejšnjih kartah eno preimenovat GMAPSUPP.IMG. drugo GMAPPROM.IMG in tako naprej.
Koliko je garancijska doba če se naprava kupi preko spletne trgovine v Nemčiji?

Nazadnje urejeno:

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Jado še enkrat hvala.

765 sem danes preiskusil po Sloveniji. Evropska navigacija je dovolj dobra, všeč so mi oznake, ki prikazujejo omejitev in trenutno hitrost. Tudi fm oddajnik deluje povsem solidno, odlično kjer je radijski signal slab, npr. v Bohinju.

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Pri tem modelu me moti., ker varčujejo in ni torbice in ac polnilca. Sam imam sicer staro torbico od 660, nove zadeve pri Garminu (dodatne) pa niso ravno poceni.

765 naj bi podpiral SD kartice do 4 GB, tako da ga zlahka (v povezavi z fm) uporabljamo tudi kot avtoradio.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik sopfkreg pravi:
Če hočemo imet CN2008NT, AR in TOPO smo morali pri prejšnjih kartah eno preimenovat GMAPSUPP.IMG. drugo GMAPPROM.IMG in tako naprej.
Koliko je garancijska doba če se naprava kupi preko spletne trgovine v Nemčiji?

Zakaj pišeš bedarije?
CN 2008/2009 je prednaložena v napravo, AR in AT pa preprosto za mapsourcom skupaj naložiš v napravo in nič ne rabiš preimenovati.

Karte si nato preprosto izbiral v meniju, vklapljal ali izklaplja. Razen tega si pa še dodatne karte lahko nalagal tudi na SD kartico.

Garancija je 2leti. Zakaj spet sprašuješ bedarije, poglej si na internetu in ti tam piše koliko je garancija, po naših predpisih je garancija za tehnično blago najmanj 1 leto, če kdo da več, toliko bolje. Garmin ima 2 leti, lahko pa da kakšen trgovec tudi več (bigbang imaš npr. za doplačilo).

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, v cem je problem?
Ne rabim gledat, ker ti iz prve roke govorim. Folk pac ne zna in dela po svoje, kako je pravilno smo ti napisali.

btw. ali sploh imaš navigacijo ali brezveze nekaj pišeš?
smile-1.gif

Torej še enkrat.
Na modelu 765 je prednaloženega v interni pomnilnik karta City Navigator 2009NT.

Kar pomeni, da ko napravo vzameš iz škatle, vklopiš in navigiraš... nobenih bedarij s preimenovanju img datotek ali podobno...
zato ker se kart apo defaultu imenuje gmapprom...

Če hočeš dodatno AR in Atopo ju prvo kupiš, karti namestiš iz CDja na računalnik, nakar obe karti označiš in pošlješ v interni pomničnik Nuvija, ki ga ima še več kot dovolj za te karti... ponovno ne rabiš nobenih img datotek preimenovati.
zato ker so dodatno naložene karte imenujejo gmapsupp...

In še ti na voljo ostane SD kartico, če kupiš kakšno dodatno karto na SD kartici ali ti je zmanjkalo prostora na internem pomnilniku. In spet nobeno preimenovanje ni potrebno.

V čem je sedaj problem? povej točno in ti bomo takoj povedali z enim postom, ne pa da nabijaš neke linke, kjer debatirajo tudi o piratiziranju in združevanju img datotek.

Če ma misliš na tisto sliko iz menija, kjer Mapsource kompilacijo kart poimenuje avtomatsko (1,2,3,4...) pa si lahko zaradi preglednosti to v mapsourcu poljubno preimenuješ.

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Uspelo mi je združiti AR in AT na 765 tako da se vidijo stavbe. Najprej sem naložil povsem običajno AT na napravo. S spremenjeno TYP datoteko v TYP1 sem naložil AR na spominsko kartico. Ko je bila AR naložena sem ji s programon GmapTool dodal prosojnost.

Zadeva dela, tako z AR kot tudi CNE2009.

Lep pozdrav vsem in hvala ker svoje izkušnje delite z drugimi.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik srapos pravi:
Zadeva dela, tako z AR kot tudi CNE2009.

Hočeš povedati (napisati), da ti AdriaTOPO dela z AdriaROUTE in City Navigator Europe v 2009. Da bom bolj natančen: Na CNEUv2009 vidiš stavbe, ki jih prinese AT??
To nekako ni ....

Nazadnje urejeno:

Teddy

Pripravnik
10. jun 2008
568
0
16
Ljubljana
Mene pa zanima kako se kaj obnese navigacija, če obenem poslušaš MP3-je z Garmina. In kako se to prekriva(sliši). Je oboje enake glasnosti? Tukaj sem videl, da ma 765-ka mixer in se mi zdi, da se to lahko regulira. Ali se motim?