Predogled Garmin Nuvi 765T

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Glej. Najprej vklopi Bluethooth na tel. in šele nato prižgi Garmina. V kolikor najprej prižgeš Garmina in šele nato tel., potem nimaš imenika gori.
wink-1.gif

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Glej. Najprej vklopi Bluethooth na tel. in šele nato prižgi Garmina. V kolikor najprej prižgeš Garmina in šele nato tel., potem nimaš imenika gori.
wink-1.gif
Hmmm sem se prej prenaglil. Delam po navodilih pa nimam imenika
confused-1.gif
A je treba dolgo čakati da se imenik naloži al kaj?

Nazadnje urejeno:

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Imaš mogoče na GSMu nastavljeno, da ti izklopi BT po določenih minutah?

Tudi moj imenik iz X1 se precej časa prenaša na Nuvija. Imam zgleda preveč številk...
frown-1.gif

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
Jaz mam enop vprašanje. Danes sem dobil novo 765T. Gor je bila verzija 3.8. Navigacijo sem takoj nadgradil na verzjo 4.0 z webupdaterjem. Naložil adriaroute 3.1 in City Navigator EU 2011.10. (brez slo in cro)

Težava pa je z prometnimi informacijami (TMC) za slo. aktivacijo sem uspešno izvedel. Problem pa je ker ikone za ogled prometnih informacij ni. Imam samo tisto med Nastavitve/promet (kjer lahko gledam in dodajam tmc ponudnike).

v navodilih piše da bi se ikona morala pojaviti na zemljevidu levo zgoraj ko je nuvi priklopljen na napajanje in ko sprejema tmc podatke. Zadevo sem imel priklopljeno v avtu cca 40 min in ikone ni. Med nastavitvami za iskanje pa imam nastavljeno samodejno in TrafNav (€).
Spodnja lučka na kablu sveti konstanto, zgornja pa utripa, tudi v servisnem meniju vidim da je GTM 2.1 priklopljen

1151.jpg

1157.jpg

1163.jpg

Nazadnje urejeno:

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
hmm, meni še vedno noče sprejet Radio.Si na 102.8 Mhz v servisnem meniju vidim vse druge frekvence na katere se poveže (88.5, 96.9), ampak ikone še vedno ni. Je možno da sem naredil kako napako pri registraciji? registracijsko kodo sem vpisal z majhnimi črkami. Je možno kako odstraniti naročnino in še enkrat poizkusiti? Kaj naj pomeni tisti € v imenu ponudnika? Traf Nav (€)

Lp

I

Izbrisan uporabnik #488

V petek sem malo testiral novi FW in TMC, deluje brezhibno. V Nemčiji me je lepo "rešil" zastoja, ko sem prišel v Slovenijo pa je tudi dokaj hitro preklopil na naš tmc.

Se ja pa zgodilo v Avstriji, da par minut ni bilo signala (logično tam v tisti seriji predorov).

Skratka zdaj deluje kot mora.

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
To sem tudi že naredil, pa po koncu postopka javi da je bila naročnina uspešno aktivirana ni bilo nič drugače (z novim key gen 1.5) v servisnem menju sem tudi naredil /test in reset, pa naredil sem tudi reset naprave (ob zagonu držal desni spodnji kot in pobrisal user nastavitve).
Zanima pa me če obstaja možnost da čisto izbrišem to oz vse naročnine, ker če ne je potem še edina razlaga da je kaj narobe z GTM 21 sprejemnikom. Včeraj sem še poizkusil z firmware 3.6 in tudi ni prikazalo ikone za promet.

I

Izbrisan uporabnik #488

Izbris kod žal ni mogoč, ker se zapišejo v spomin sprejemnika (malo čudno, ampak tako je).

Odisej: si se kaj zapeljal z avtom okoli, ker mogoče živiš v kakšni vukojebini, kjer je slab signal? Mora ti lovit signal.
Če prav vidim, si tudi zgoraj na veselo "vpisoval" kode za ostale komercialne ponudnike TMCja v tujini, ki jih nikoli ne boš potreboval? (saj je kul)
smile-1.gif

Pa še topel nasvet.
Naloži si CN v celoti, tudi s Slovenijo in Hrvaško, tudi CN podpira TMC za Slovenijo, enako tudi AR.

Mogoče je v tem kakšna finta, da imaš obe karti vklopljeni, pa se tabeli (ene sploh ni) "tepeta" med sabo.

Skratka uporabljal vedno samo eno karto... jaz bi rekel da imaš ti obe odkljukani.

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
No v "vukojebini" v kateri se vozim je tudi relacija Maribor - Ptuj. V petek ni našlo, pa tudi danes sem bil ene 30 min v Ptuju pa spet ni nič našlo. Tudi CN sem izklopil pa je bil aktiven samo AR3.1

Sprejemnik je že imel vključene vse te naročnine, jaz sem samo dodal še za Slo
smirk-1.gif

Je kdo iz Mb pripravljen za par min posodit svoj sprejemnik da probam če mi najde z njegovim, (da lahko izključim napako na Nuviju)

Odyssey

Pripravnik
9. okt 2007
756
3
18
@Snecer! Problem sem rešil !! In sicer tako kot si omenil nisem imel FM tabele za slo (zato ker sem preko mapsourca naložil v nuvi City navigator 2011.10 ampak brez slo in brez cro) potem pa še adriaroute (ki nadomesti luknjo iz City nav.) sem mislil da so lahko potem obe karti aktivni. Zdaj sem obe izbrisal in naložil samo AR 3.1 in evo takoj dela!

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
893
28
28
Meni je tale TMC malo tako tako...Sem sem v soboto zjutraj peljal po AC od Slov. bistrice in potem proti Ptuju, kjer so bile na AC 10+ kilometrske kolone, Garmin oz. TMC mi je lepo javljal, da na moji poti ni prometa in me pripeljal direktno v to kolono
stupid-1.gif
Potem pa še zvečer v okolici Rogatca me pripelje direktno v kolono pred mejnim prehodom in veselo javlja, da na moji poti ni prometa?

Meni se ne zdi ravno učinkovita zadeva?

Ali pa ne znam uporabljati zadeve? A Garmin naj bi sam na podlagi teh podatkov o prometu spremenil pot in te peljal mimo zastojev, ali mu moraš vsakič sam določiti da greš po obvozu?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne govorim o ažurnosti v Sloveniji, o tem smo že veliko pisali
smile-1.gif
zunaj je zadeva ok.

Ko naleti na problem poleg ikone napiše tudi oddaljenost do zastoja, nakar klikneš in se odločiš za obvoz.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.313
19
38
MB
Pozdravljeni

Sem nov lastnik 765-ke zato se ne spoznam najbolje nanj. Prosim za pomoč (verjetno je že bilo takšno vprašanje, zato se opravičujem)
V Mapsourcu sem si naredil načrtovano pot. To pot sem prenesel v napravo, vendar je na napravi nikjer ne najdem??? Kje jo naj išem?? Ali 765-ka sploh podpira načrtovane poti iz Mapsourca?
Hvala