Gledam tudi tega Samsunga, pa je največji minus, da ne najdem tistega prejle omenjenega utišanja telefona pri zaklenjenem zaslonu. Očitno Samsung tega tudi nima?Vem, da se bo slišalo skoraj bogokletno, pred nekaj leti sigurno ne bi tega napisal. Pa vseeno - Samsung Galaxy A52 (ali noveja 5G različica). Fingerprint pod zaslonom, deluje hitro in dobro, utišanje z enim gumbom deluje, 6,5' AMOLED always-on display, Android One OS, baterija 4500mAh, napolni se zelo hitro, NFC ima, fotografije zelo lepe, tudi deluje zelo hitro. Za povrh pa še IP67, stereo zvočniki, tudi 3,5 mm vtiča za slušalke še niso odstranili. 5G varianta gre sicer čez tvoj budget, brez tega pa je pod 400 evri.
Uporabljam ga cca. pol leta, če ne bi imel gor napisa bi dal roko v ogenj, da to ni Samsung.
Jaz sem nabavil oneplus 7t proBom še tukaj vprašal. Iščem nov telefon, želje pa so naslednje:
- (hiter) fingerprint spredaj (lahko seveda na zaslonu)
- fizičen gumb (ali kombinacija gumbov) za utišanje, ko imaš telefon v torbici/žepu
- always on display in omogočanje prikaza obvestil, ko je telefon zaklenjen
- čim bolj čist operacijski sistem (čim bližje Googlovemu izvoru), ki ima še dovolj obljubljenih posodobitev
- dovoljšnja avtonomnost baterije, ki omogoča hitro polnjenje
- zaslon vsaj 6,4 cole
- NFC
- hitrost in solidna kamera sta definitivno plusa.
V hranilniku je dobrih 400 evrov.
Še najbližje izbiri je OnePlus Nord 2. OnePlus 5 imam trenutno in izkušnje so zelo dobre. Vseeno pa berem, da ima novi Nord 2 (še) nekaj hroščev (Bluetooth, povezljivost z Android Auto, slaba izkoriščenost senzorja fotoaparata ...).
Alterjevci boste zagotovo predlagali še kaj, kar ustreza zgornjim pogojem.
To ima Samsung od vekomaj.Gledam tudi tega Samsunga, pa je največji minus, da ne najdem tistega prejle omenjenega utišanja telefona pri zaklenjenem zaslonu. Očitno Samsung tega tudi nima?
Narobe si ga razumel, tako kot jaz.To ima Samsung od vekomaj.
No ja lahko potrdim, da ima od 4.4.2 (KitKat), TouchWiz UI naprej 100%
No ja, res sem ga narobe razumel. Res tega nima privzeto, toda se to da zaobit.Narobe si ga razumel, tako kot jaz.
Išče se funkcionalnost, da ima telefon fizičen gumb, s katerim ga preklopiš na tiho delovanje še preden se zgodi klic. Torej fizični gumb za preklop v tihi profil brez da to delaš preko zaslona.
Tega pomoje noben aktualen Samsungov telefon nima (ne glede na vrsto androida - TouchWiz/AndroidOne).
Ni nobenega odklepanja. Prepoznava obraza, dvig telefona... ti takoj odpre začetni zaslon in če tja nastaviš ikono za mute je to en klik.Najprej ga je treba odkleniti (četudi fingerprint), nato potegniti tisto zaveso dol, pa klikniti na gumb ... uf, odveč, če imaš še kaj v rokah ali mokre prste pa sploh sitno. Potem pa spet nazaj.
zato imam jaz pametno uro + app na telefonu.Verjemem, smo različni. Še drug primer - zbujam se kmalu in običajno s tipko utišam telefon, še preden ga postavim iz AIRPLANE načina. Da sploh ne zapiska (zaradi obvestil) in zbudi tiste, ki je noč preležala ob meni
Pa cel kup je takih primerov. Recimo, da vidim, da se bo začel nek pogovor na Messengerju. Zakaj bi to piskalo po pisarni, če se itak ne bom pogovarjal. Samo gumb potisnem na MUTE in ... uživamo v tišini.
Res, ko se na to navadiš, je zakon.
nisem kupil uro samo za to tako, da je ne moreš štet v isti buđet. imaš jih pa na bolhi verjetno od 20€ naprej...In koliko si dal še za uro?