Preboj stene za notranja vrata

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Na prah niti nisem posebej alergičen. Mislim, vem da bo prisoten. Sem že nekaj rezal s 125ko in vem kako se kadi. Če bi ti počel bi spraznil vse regale za tisto uro da porežem steno in nekaj kanalov za kable, pa je. Bi pa vseeno poskusil na strop in tla zalimat polivinil, imam nekaj primernega, samo ne vem če bo selotejp držal na stropu dovolj dobro.

Sosed je nek manjši gradbenik, ga bom vprašal če bi posodil 230ko. Vsaj na tej notranji strani na sliki hočem čimbolj oster rob, sploh ob ploščicah kjer ne smem nobene poškodovati saj zamenjav nimam. Če potem pri štemanju na strani bivše cisterne odbijem malo roba ga bom že sam naredil ko bom na novo ometal steno.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Navrtaj...potem pa uporabi oni bau bau malo štemarco (če imaš) in poštemaj dol. Če nimaš..2 kilska macola in lepo stolci.

sam bi na tvojem mestu odbil eno vrsto ploščic na levi strani (papir premakneš v desno, milik prestaviš na desno stran lijaka) ter malo povečal prehod. Vsaj do te mere, da boš šel čez brez da se boš umikal vratom.

P računaj, da ko narediš odprtino, jo boš moral obdelat..po vsej verjetnosti boš prilepil knauf, ter dal alu vogalnike. Kar ti bo svetlo mere zmanjšalo za cca. 4 cm po širini!

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Še to...po moje bo boljše da poštemaš dol do vrha (dos tropa) ker ti bo ostalo tako ali tako padlo dol. Potem pa..ali pustiš kot je ali pa na strop nalepiš stirodur, ter obdelaš kot ostalo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Je napisal da vrat ne bo delal.
Tudi jaz bi milnik in papir prestavil da bi dobil vsaj 70luknjo.. Dobi fleksarco in odzagaj z obeh strani. Nalepis vogalnik in pogipsas oziroma naneses neko izravnalno maso ali pa malo fasadnega/keramicarskega lepila ali podobno
Pravzapral bi objel skoraj s 125 sajbo. na sredini bi ti ostalo cca cm. Tisto pa kihnes v steno in bos podrl.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Na drugi strani umivalnika nažalost ni placa ker imam stenski nosilec za vrtno cev.

Sploh nisem razmišljal o knaufu do tega trenutka.... Samo vogalnike in direkt na steno omet in zgladil. Res čimbolj simpl za čimmanj denarja. Ampak mogoče pa to knauf plato da bo ravna stena. Kako se odrezano ploščo namontira na rob stene? V sredini je cegel.

Matic78

Pripravnik
19. jun 2011
231
1
18
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Na prah niti nisem posebej alergičen. Mislim, vem da bo prisoten. Sem že nekaj rezal s 125ko in vem kako se kadi. Če bi ti počel bi spraznil vse regale za tisto uro da porežem steno in nekaj kanalov za kable, pa je. Bi pa vseeno poskusil na strop in tla zalimat polivinil, imam nekaj primernega, samo ne vem če bo selotejp držal na stropu dovolj dobro.

Sosed je nek manjši gradbenik, ga bom vprašal če bi posodil 230ko. Vsaj na tej notranji strani na sliki hočem čimbolj oster rob, sploh ob ploščicah kjer ne smem nobene poškodovati saj zamenjav nimam. Če potem pri štemanju na strani bivše cisterne odbijem malo roba ga bom že sam naredil ko bom na novo ometal steno.

Jaz ko sem se loteval podobnega projekta sem rob pozidal s siporeksom, cez pa mrezico in lepilo in zgladil, na vrh pa sem dal ze kupljeno betonsko preklado

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Lahko na namensko lepilo za knauf, ali pa na purpen, . Ce bos na purpen, na knauf daj kos ploha (na obe strsni vrat) in razpri. Lahko pa se kak vijak z vlozkom prisravfas v steno.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Na drugi strani umivalnika nažalost ni placa ker imam stenski nosilec za vrtno cev.

. Kako se odrezano ploščo namontira na rob stene? V sredini je cegel.

purpena...drži kot pribito.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Ali ves tist prah ki se dviga kaj škodi kotni brusilki? Če se nabira tam v hladilnih režah. Imam eno OK pa je nočem za brezveze uničevat.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:

. Kako se odrezano ploščo namontira na rob stene? V sredini je cegel.

purpena...drži kot pribito.
Purpen naj bo tak za lepit in ne tisti, ki se napihne

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.536
72
48
Kranj
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Ali ves tist prah ki se dviga kaj škodi kotni brusilki? Če se nabira tam v hladilnih režah. Imam eno OK pa je nočem za brezveze uničevat.
Sem to delal z baubau brusilko in je bilo hitro konec z njo. Nato nadaljeval z DeWaltko in ni posledic, čeprav je oddelala 10x več kot baubau.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Modra Bosch fleksarca, bo verjetno vse ok z njo. Malo pomoči prosim pri purpeni, katero si imel v mislih? http://www.merkur.si/search/?q=POLIURETANSKA+

Odprtina je zacahnjena. Rezal bom z mojo 125ko. Nažalost pomeni da gre samo cirka 3,5cm v steno. Pomeni da bom komaj kaj zarezal v opeko ampak OK. Malo v pomoč pomoje bo. Z druge strani se verjetno ne bi zafrkaval iskati isto linijo. Najprej bom poštemal zgoraj da vstavim preklado. Imam doma eno dilco, masiven les debeline skoraj 2cm, 10cm bo segala v na vsaki strani v steno. Sem mislil poštemati do stropa pa mi bo lepše izgledal prehod če bo zgoraj preklada. Nato porežem s fleksarco obod prehoda da bo lep rob in manj nevarnosti da izbijem kakšno ploščico, potem pa začnem na roke štemat. Dokončam s purpeno in knaufom pa vogalnikom. Ometem in basta. Če se bo dalo pod 30eur.

Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Modra Bosch fleksarca, bo verjetno vse ok z njo. Malo pomoči prosim pri purpeni, katero si imel v mislih? http://www.merkur.si/search/?q=POLIURETANSKA+

Odprtina je zacahnjena. Rezal bom z mojo 125ko. Nažalost pomeni da gre samo cirka 3,5cm v steno. Pomeni da bom komaj kaj zarezal v opeko ampak OK. Malo v pomoč pomoje bo. Z druge strani se verjetno ne bi zafrkaval iskati isto linijo. Najprej bom poštemal zgoraj da vstavim preklado. Imam doma eno dilco, masiven les debeline skoraj 2cm, 10cm bo segala v na vsaki strani v steno. Sem mislil poštemati do stropa pa mi bo lepše izgledal prehod če bo zgoraj preklada. Nato porežem s fleksarco obod prehoda da bo lep rob in manj nevarnosti da izbijem kakšno ploščico, potem pa začnem na roke štemat. Dokončam s purpeno in knaufom pa vogalnikom. Ometem in basta. Če se bo dalo pod 30eur.

ko urežeš linijo poskusi z vrtalko par lukenj zvrtat in potem dleto p atamalo macolo pa boi moralo iti dol.....pa z vodo (vlaženjem) si mal pomagej, ker drgač boš ko u puščavi

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.716
68
48
Bom vlažil opeko med štemanjem. Preden zarežem z brusilko pa ne da ne bo kakšnih problemov.

Tale purpena... Našel ampak je samo doza za pištolo. Pištole so pa tako drage. Pa še cvikam da jo bom trajno usral po eni uporabi.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Nevem če je kdo napisal,ampak vseeno

- si prepričan da stena ni nosilna oziroma ne nosi ničesar?
- načrti ne štimajo vedno, vsaj pri starejši gradnji, govorim iz izkušenj
- preden delaš karkoli, obvezno podpri strop na obeh straneh, pa zgoraj/spodaj daš nek ploh oziroma bosanko
- dobro preveri da nimaš vode v tej steni,ali pa elektrike, slednjo bos sicer lažje premaknil kot prvo.
- preklado kupi betonsko ali pa jo kar "vlij" notri če se ti da

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.783
221
63
Citat:
Uporabnik Slycer pravi:
Bom vlažil opeko med štemanjem. Preden zarežem z brusilko pa ne da ne bo kakšnih problemov.

Tale purpena... Našel ampak je samo doza za pištolo. Pištole so pa tako drage. Pa še cvikam da jo bom trajno usral po eni uporabi.

ti si tak komplikator ...bolje, da pustis zadevo tako kot je. bo najmanj bolelo. za vsak nasvet ki ga dobis izpostavis 2 nova problema. sem najprej mislil da se zajebavas, ampak ocitno ne ...

odrezi ze enkrat ta p.o.f.u.k.a.n.a vrata, luknjo oz karkoli si si ze zamislil ...

ali pa jamraj se 2 tedna po forumu ...

luknja se sama od sebe ne bo naredila ....

pa brez zamere ...
cheer.gif

pazok

Pripravnik
10. apr 2008
580
10
18
Nabavi štemarco i gasa,ne kompliciraj.
Ko boš imel odprtino narejeno nabavi:
-gips ploščo 90x130cm(3,4€)
-lepilo za keramiko ali knauf(7-8€)
-thermoputz 1 vreča(7,7€)
-10 m alu vogalnikov(5€)
-5kg kita v prahu(knauf,vilaplan ali podobno)5€
Na špalete zalepi pasove gips plošče z lepilom v širini stene in vertikalno poravnaj
Luknje ob straneh zapolni z thermopucom ki ga zmešaš z vodo v poljubni gostoti
Naslednji dan zamešaj kit,namaži vogale in vtisni alu vogalnike ter zagladi.
Še enkrat pokitaj in ko bo suho pobrusi.Pobarvaj in spij pir ter reči kako si lepo naredil
nahrung002.gif

Ne rabiš nič več nasvetov ampak se loti zadeve
zmaga.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Prahu bo toliko da bo treba celo hišo počistit.

Prah gre načeloma vedno v fleksarco a vseeno ravno pretirano dobro ni zanjo.