Torej da opišem situacijo. Imel sem prometno nesrečo kjer sem bil oškodovanec. Iz police povzročitelja dobil četrtino ali mogoče slabo tretjino vrednosti avta ki je bil ocenjen kot totalka. Iz svojega AO+ sem prav tako dobil odškodnino, kar pa še vedno ni naneslo za enak avto. V roku 14 dni po nesreči sem dobil reklamni letak od ene od odškodninskih družb, sicer mi je bilo malo sumljivo ker ni prišlo z ostalo pošto, a sem jih vseeno poklical z mislijo, da če oblubljajo odškodnino in da ni potrebno nič plačat, ampak se oni izplačajo ko dobim odškodnino, sem mislil saj nimam kaj izgubit. Malo sem jih tudi preveril na internetu, a sem očitno slabo opravil domačo nalogo. Ko sem jim pred kratkim poslal še zadnjo dokumentacijo v zvezi z nesrečo pa šok. Takoj naslednji dan so me klicali, češ da so bili v kontaktu z zavarovalnico in da je bila referentka tam pretresena saj da češ da so me že izplačali. Po telefonu so mi dejali da me prijazno opozarjajo da je to lahko zavarovalniška goljufija in da naj pazim kaj počnem. Seveda sem bil v takem šoku da sem ostal brez besed saj so me obravnavali kot nekega kriminalca. Ko sem povedal da me sploh ni nihče vprašal če sem že dobil kakšno odškodnino mi je "prijazna" gospa povedala da o tem midva ne bova razpravljala itd... Povedala je da bo treba zahtevek umaknit in da mi bojo poslali račun za njihove storitve, saj češ da oni ne delajo zastonj in mi naštela po katerih zakonih se točkuje njihovo delo. Ker v tistem trenutku sploh nisem vedel kaj dejansko se dogaja je gospa imela še malo monologa in se poslovila.
Kasneje v istem dnevu me je spet klicala in povedala da jim moram do naslednjega dne poslati odstopno izjavo in da jim naj povem email naslov da mi napišejo da moram podat izjavo oziroma kako naj napišem. Ker zaradi narave mojega dela včasih ne uspem kaj naredit v istem dnevu je rekla da lahko napišem tudi na list papirja in slikam. Ko sem ji še enkrat povedal da me ni nihče povprašal o tem ali sem že dobil kakšno izplačilo pa se je začela smejati in dejala, češ da to je ravno tisto smešna saj da še niso imeli takega primera in cel čas govora smejala kot da se norčuje. Kot laik sem pričakoval da če so strokovnjaki, za kar se imajo, se pozanimajo o vsem kar takega primera tiče, to pa je za moje pojme amatersko delo. Gospa se je seveda spet na hitrco poslovila.
V naslednjem tednu sem dobil od zavarovalnice ponudbo poravnave, kjer so zajeti tudi stroški pravne službe. Ko sem klical to gospo je dejala da je referentka na zavarovalnici šele ko je poslala pošto ugotovila da je naredila napako in da naj to pošto ki sem jo dobil takoj uničim in zavržem, kar mi je ponovno vzbudilo sum nepravilnosti pri vsem skupaj.
Sedaj pa ne vem ali si jaz vse skupaj narobe predstavljam ali me je kdo po domače povedano potegnil za nos?
Kasneje v istem dnevu me je spet klicala in povedala da jim moram do naslednjega dne poslati odstopno izjavo in da jim naj povem email naslov da mi napišejo da moram podat izjavo oziroma kako naj napišem. Ker zaradi narave mojega dela včasih ne uspem kaj naredit v istem dnevu je rekla da lahko napišem tudi na list papirja in slikam. Ko sem ji še enkrat povedal da me ni nihče povprašal o tem ali sem že dobil kakšno izplačilo pa se je začela smejati in dejala, češ da to je ravno tisto smešna saj da še niso imeli takega primera in cel čas govora smejala kot da se norčuje. Kot laik sem pričakoval da če so strokovnjaki, za kar se imajo, se pozanimajo o vsem kar takega primera tiče, to pa je za moje pojme amatersko delo. Gospa se je seveda spet na hitrco poslovila.
V naslednjem tednu sem dobil od zavarovalnice ponudbo poravnave, kjer so zajeti tudi stroški pravne službe. Ko sem klical to gospo je dejala da je referentka na zavarovalnici šele ko je poslala pošto ugotovila da je naredila napako in da naj to pošto ki sem jo dobil takoj uničim in zavržem, kar mi je ponovno vzbudilo sum nepravilnosti pri vsem skupaj.
Sedaj pa ne vem ali si jaz vse skupaj narobe predstavljam ali me je kdo po domače povedano potegnil za nos?