''Pravilna'' odstranitev vinjete

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.573
8
38
Lani poleti sem prišel na Dars na Brdo v LJ menjat vinjeto zaradi zamenjave stekla,pa sem slišal pogovor med stranko in uslužbenko in šefom na enoti Darsa.
Bilo pa je nekako tako ,da so stranko iz MB poslali v LJ zaradi zamenjave vinjete "zgubane in slabo nalepljene vinjete".Na koncu Dars ni hotel zamenjati venjete ,pa je imela stranka ,drugi del vinjetein račun....v glavnem ne popustijo.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
majstri ki menjajo šipe?

Jap, so mi uredili eni v MB. Če bi še koga zanimalo naj pošlje na PM, javno jih ne bom izpostavljal.
zmaga.gif

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
Jaz sem včeraj, kaka budala sem, nalepil letno vinjeto v črni pas na vetrobranskem steklu. To sem opazil šele zvečer, ko sem dal avto v garažo. Ko sem lepil je sijalo sonce in od znotraj se sploh nisem zavzel, da jo lepim v črnem pasu.
Baje, da inšpektorji zaradi tega kaznujejo.

Je kakšna rešitev?

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Kaznujejo ne, te bojo pa vsakič ustavili in morili. Pojdi na Dars in ti bojo uredili..

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
To je iz drugega foruma :

Citat:
pozdravljeni 9.11.2012 sem nalepila novo celoletno vinjeto za leto 2013. Ker sem jo nalepila previsoko v že zatemnjeni del stekla je ta iz zunanje strani zelo slabo vidna. Pri sebi imam še odrezek in račun. Ali sem opravičena do nadomestne vinjete?

Odgovor (14.12.2012)
Uredba o cestninskih cestah in cestnini v drugem odstavku 12. člena določa, da je potrebno po odstranitvi zaščitne folije vinjeto nepoškodovano in z originalnim lepilom na njej namestiti na notranjem robu vetrobranskega stekla, tako da je jasno vidna od zunaj (ne sme se npr. namestiti na mesto, kjer je to steklo zatemnjeno). Pri nameščanju se upoštevajo tudi priporočila na hrbtni strani vinjete. Kot je razvidno iz omenjene določbe je nameščenje vinjete na zatemnjeni del vetrobranskega stekla izrecno prepovedano in je v naprotju s pravnimi pravili oziroma v nasprotju s predpisano namestitvijo, ki se ob nadzoru sankcionira z izrekom globe v postopku o prekršku.

Upravičenje do nadomestne vinjete je urejeno v 15. členu zgoraj navedene uredbe, pri čemer namestitev vinjete na zatemnjeni del vetrobranskega stekla ni navedena med razlogi, ki bi upravičevali zahtevo po nadomestni vinjeti.

Moral bi jo nekako odstranit in prelepit. Bi šlo s fenom za vroči zrak? Dela kdo to iz MBja? Mogoče oni, ki lepijo folije na avto ?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
zakaj jo moraš pa menjati? Oziroma kako naj bi bila prenosljiva, v naslednje leto??

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Zihr boš najdu tudi na Darsu kakšnega človeka, ki ti bo pomagal. Niso povsod samo birokratske pi.zde, vsaj upam no.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
pojdi do mojstrov, ki menjajo šipe;)
Meni so jo eni od teh mojstrov na žalost strgali in sem moral potem še na DARS po novo.
Jo je pa na mojem prejšnjem avtu kolega dobil dol v roku 10 minut s fenom, sem šel nato uspešno čez ene tri DARS kontrole, nihče nič opazil
smile-1.gif
.

I

Izbrisan uporabnik 17097

Da ne odpiram nove teme in berem če je kje že to napisano.
Ali je kakšna možnost prenosa celoletne vinjete iz avta,ki ga prodajam na avto,ki ga bom kupil?

Joshua

Fizikalc
8. mar 2008
1.071
0
36
Ob stezi
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Evo, še moja izkušnja (sveža) na to temo. En od uporabnikov zgoraj (če bo hotel, se bo že sam javil) mi je zadevo snel v manj kot 5-ih minutah in je sedaj že na novem avtu. Tako da, tisti kateri trdite, da to ni možno, bi bilo fajn, če se ugriznete v jezik.

Pa izkoriščam še to možnost, da se mu še enkrat zahvalim. Pir pa ob priložnosti.
nahrung002.gif

Poglej sporočila prosim

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.599
68
48
Fajn jo moras zagret, pa lepo dol vlect, z ziletko zacnes. Ko grejes sipo pazi, da nimas kje pocene, ker se bo razletela

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.833
2.106
113
Ob menjavi vetrobranskega stekla na domu mi je tip 2x brez sledi premaknil vinjeto. Z brenerjem na polno, je pa res, da šipa ni bila več montirana in je bila že poškodovana, tako, da se ni sekiral za morebitne poškodbe
smile-1.gif