''Pravilna'' odstranitev vinjete

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
1 teden nazaj sem prilepil vinjeto, sedaj bo pa avto šel od hiše
uf-1.gif
... Obstaja kakšen način, da hudiča spravim dol in jo prestavim na drugi avto? Baje nekateri v poslu menjave stekel to lepo naredijo brez težav s segrevanjem...

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Ravno zaradi zaščite vinjete varna odstranitev ni možna, enostavno ni načina da bi vinjeto snel da se ne bi pškodovala, strgala itd.Če prodajaš avto ga prodaj z vinjeto in ceno vinjete vračunaj v prodajno ceno avta, logično?.

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Če prodajaš avto ga prodaj z vinjeto in ceno vinjete vračunaj v prodajno ceno avta, logično?.
Avto ni vreden nič, tako da je tistih 100 EUR potem vrženih proč. Itak gre pa avto zelo verjetno na Jug...

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik elo pravi:
predlagam, da si poleg vinjete vzameš se zrak iz gum... pa kapice od ventilčkov.
Mah, to bom pustil, sem pa že pobral ven rezervno gumo, dvigalko, komplet radio in zvočnike, čaka me še zamenjava starih diskov in ploščic, razmišljam pa še, če bi še olje stankal ven in dal starega noter...
tongue-1.gif

Ajd, dejte malo resnosti pokazat. Bi mi fajn prišla prava rešitev... 100 EUr je pač 100 EUR.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
da se s segrevanjem stekla in primernim strgalom z res ostrim in svežim rezilom ter uporabo transfer ali maskirne folije, ki drži nalepko skupaj in omogoča, da vinjeto umikaš nožu tako, da se ne zalepi na nož..
z nožem se bo dala nalepka odstraniti le, če je vsaj v eni smeri nalepljena vsaj na tako ravni površini, da se lahko nož, ki je sicer dokaj tog, prilagodi tej ravnini...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Ravno zaradi zaščite vinjete varna odstranitev ni možna, enostavno ni načina da bi vinjeto snel da se ne bi pškodovala, strgala itd.Če prodajaš avto ga prodaj z vinjeto in ceno vinjete vračunaj v prodajno ceno avta, logično?.

Bulcrap, s fotrom sma se po .at vozla z eno vinjeto s tremi avti;

Kupiš vinjet. Odlimaš od plastike: a) posliniš in nalepiš b) 57x nalepiš na hlače, sedež, babi na majco (kje pri joški)
Ko še jedva da pikne, jo pikneš na šajbo, pa še to bolj tako tako, enkrat v zgornjem, enkrat v spodnjem eku. Volia, prenosna vinjeta je ready
smile-1.gif

Opcija c) (in meni najbolj priljubljena opcija); vinjeto (brez da babo za joške šlataš) napopaš na prozorno folijo (recimo tista
od zvezkov ipd) posliniš in pikneš gor. Meni je tako poslinjena nalimana (slovenska) držala dok je nisem snel, v bilokakem vremenu.

Tako da varna odstranitev je možna, sploh opcija C), lahko seliš na 94 avtomobilov pa še zgleda od zunaj popolnoma pravilno prilepljena.

Pivo bom pa drugič, hvala.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik elo pravi:
predlagam, da si poleg vinjete vzameš se zrak iz gum... pa kapice od ventilčkov.

Če je dobil 300€ za avto (kak 93 clio recimo), ga razumem zakaj toži po vinjeti, nakocu je le 200e zaslužil; tu zraven pa si mislim;
mudel; 4. jan. smo, a res nisi vedel da ga boš prodal?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Ja, pa še do konca meseca velja stara. Jaz zaradi letečega kamenja v tem času ne dam stare dol do konca meseca.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Pivo bom pa drugič, hvala.
On ma nalimano vinjeto brez vseh teh magičnih postopkov.
wink-1.gif

Dal bo za pivo, če mu kdo pove, kako odstraniti pravilno nalepljeno vinjeto. Žal bo pivo spil sam, ker ne gre.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Gre... Ker so mi prestavili SLO in A vinjeto ter nalepko za parking. Ko so mi menjali šipo. Pa se ne vidi poškodb na vinjetah.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.056
5.661
113
Ne gre več! Samo če prineseš dokazilo o tem da je bil avto al sprešan al pa zaleten do totalke

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
V primeru, da cestninski zavezanec na podlagi predpisanega potrdila o uničenju odjavi vozilo v Sloveniji se nadomestno vinjeto cestninskemu zavezancu izda šele, ko DARS po uradni dolžnosti pridobi podatek iz uradnih evidenc.

A bo avtor teme čakal toliko časa? Se mi zdi, da hoče vinjeto takoj... Bo avtor teme sploh opravil prodajo vozila na ta način? ČE ga bo kupec IZVOZIL v Srbijo, avtor ne bo dobil potrdila o uničenju, torej nekako to odpade...
Če gre avto za dele v Srbijo, bi se na ta način še kaj dalo zmutiti, če ga kupec misli registrirati oz. legalno uvoziti pa pozabi na uničenje...

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Gre... Ker so mi prestavili SLO in A vinjeto ter nalepko za parking. Ko so mi menjali šipo. Pa se ne vidi poškodb na vinjetah.
Kje so ti to naredili?

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Kako je z novo vinjeto ne vem, ali gre lepo dol ali ne..

Skratka avto v garažo, vinjeto res zelo zelo segret, najbolje šipo iz zunanje strani, potem pa zelo previdno in potrpežljivo odstranjevati, tako ti lahko uspe, razen če si pač nenatančen in nepotrpežljiv, potem jo pa ne bo imel nihče.