Pranje avta brez vode. Kriza pa to.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Zaradi starosti (50 let) avto ne tesni več dobro in pri pranju voda teče v notranjost vrat in v prtljažni prostor, kjer je potem zadevo težko sušiti in pride do rjavenja. Sanacija je stvar kompletne obnove karoserije, kar bo počakalo na boljše čase, kljub temu, pa bi rad imel lepo opran avto. na splošno je to avto, ki se voži le v suhem vremenu in je tako le prašen, nikoli blaten in podobno. Potrebno je tudi paziti pri brisanju, saj je lahk slab, se lušči na kakem koncu...

Zato sem bil izredno vedel nad novostjo, ko z nekim sprejem avto prešpricajo in obrišejo, kar pomeni, da nič ne teče v notranjost. Sem sprobal stvar 1x doma in je bilo kar ok, samo nisem delal ne vem kako prav in so bile malo lise, skratka prav hudo profi ni izgledalo.

Sedaj pa iščem kje v Kranju imajo tako pralnico, če kdo pozna? Oz. še bolje, bral sem, da pridejo tudi na dom in ti spucajo tam, samo sem klical že enega, pa je mirno rekel, da se mu ne splača hodit 20km daleč
confused-1.gif
Torej njegov biznis je, da puca avte kjerkoli (mobilno), vendar samo, če mu ga pripelješ pred nos? V glavnem, brezveze. Pozna skratka kdo pralnico v Kr ali okolici, ki na tak način pere avte oz. pozna "mobilca", ki pride spucat na dom v službo (tudi Kranj)?

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
confused-1.gif

Napisal sem, da pranje z vodo odpade, ker teče v notranjost avta na par koncih in se vode ne da spravit ven (rjavenje).

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
124
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
Citat:
Avto bo tako čist, v čistilu pa se nahajajo snovi, ki zaščitijo lak in mu dajo visok sijaj. Površina vozila bo tako tudi gladkejša, kar se pozna tudi na porabi vozila.

koliko manj pa porabi vaš golf?

LOL, tole je res najboljša izjava.

Aha, zdaj mi je jasno, zakaj proizvajalci navajajo tako majhno porabo goriva (vsaj 1 liter manj, kot je potem dejanska poraba) !
evil.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
V te variante pranja brez vode preprosto ne verjamem! Mogoče se dobro obnesejo,če je avto malo umazan,v ostalih primerih (blato na blatnikih,naprimer) pa je nemogoče da s tem dobro očistiš avto...

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Malo imam že poln kufer večnih težakov, da ne verjamejo v pranje s tem, ker zadeva ne more spucat tone dreka z avta. Realno kolikokrat imaš blato na avtu ali svinjskega do vrha antene?

Zdrava pamet verjetno pove, da zadeva zna spucat prašen avto in kakšne madeže, to je pa to. In to je čisto dovolj za večino avtomobilov. In tudi za mojo starino, ki je vedno pod streho in je ponavadi le prašna. Tudi jaz bi mojega raje pucal z vodo kot s tem sprejem, ampak se pač zaradi zamakanja ne da in takšno čistilo mi je dar z neba. Sprobal sem ga že. Deluje, ni pa neka čudežna zadeva, ker ima težave s trdovratnimi madeži, mušicami in podobno. POleg tega je tečno pucat avto s tako malo tekočine, vsaj meni.

Sem povabil že predstavnika takega pranja, da mi ga pride spucat, da tudi v živo vidim kako dela (plačam), pa žal ni zanimanja, se jim ne splača hodit. Ja prav, potem pa nič. Če kdo od teh tukaj bere, naj se pa javi.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.508
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik sumica pravi:
confused-1.gif

Napisal sem, da pranje z vodo odpade, ker teče v notranjost avta na par koncih in se vode ne da spravit ven (rjavenje).
Ma dej ne seri s temi forami! Avto lahko z vodo opereš pri odprtih vratih, hudiča, saj ga ni treba špricat s šlaufom do nezavesti.
shocked-1.gif

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Nevednim je težko razlagat, saj vem. Da, zamaka pri strehi oz. stikih s steklom in teče v prtljažnik in tudi dele, kjer pač ni dostopa. Sanacija bo izvedena ob ličanju celotnega avta enkrat.