Pralni stroj

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Kr se tiče pralnega stroja, danes ne kupi niti enega od te znamke več... Pred4 leti kupili Gorenjev pralni stroj, dvakrat programator, enkrat ležaj, izven garancije potem spet programator...

za kozlat, odnos serviserjev pa je pod kritko, drugi programator so komaj zamenjali, skor je prišlo do tožbe (njihov izgovor, da je to serijska napaka, ter da se bo to ponovilo ponovno), kar se dejansko je.....

še enkrat za kozlat....

dobovsek

Fizikalc
27. nov 2008
1.121
1
36
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
FIno bi bilo če bi vsaj napisal koliko si pripravljen dati za stroj.

Potem ti pa napišem par predlogov.

lp
Zdravo!

Če se loh vrinem....sva tudi v fazi nakupa drugega, dve leti star Candy nama bo požrl živce.
Recimo do nekje 600 €.

Hvala za nasvet

origin

Pripravnik
7. nov 2010
116
0
16
Med gospodinjskimi aparati, med pralnimi stroji se posebej, je dalec najbolj kvaliteten Miele, to vam bo povedal vsak znalec.
Cene so temu primerne, njihov najcenejsi model se pricne s ceno okoli 700€, ki pa je po mojem mnenju se vedno vsaj razred visji od drazjih modelov ostalih znamk.
Se splaca pogledati za kaksnimi akcijami ali razstavnimi eksponati.
Drugace tudi s kaksnim Boschem nimas kaj zgresiti, od Gorenja pa samo roke stran.
wink-1.gif

Jaz imam tole in sem vec kot zadovoljen:

http://www.miele.si/index.php?page=product&id=5359

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.966
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik dobovsek pravi:
Citat:
Uporabnik sevlje pravi:
FIno bi bilo če bi vsaj napisal koliko si pripravljen dati za stroj.

Potem ti pa napišem par predlogov.

lp
Zdravo!

Če se loh vrinem....sva tudi v fazi nakupa drugega, dve leti star Candy nama bo požrl živce.
Recimo do nekje 600 €.

Hvala za nasvet
Jaz bi vzel tistega aeg s prejšnje strani. Ssmo poskušal bi dobiti še kakšno mnenje... in gasa.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Jaz sem pri nakupu gledala, da ima stroj:

- vsaj 7kg in tehtanje perila (torej da lahko operem tudi samo 1kg perila in bo temu tudi prilagodil porabo vsega)
- velika vrata oz. odprtina (kadar perem večje stvari, je to zelo dobrodošlo - kovtri, povštri...)
- kratki program (za stvari ki so samo za preprat ali majčke, ki so oblečene kratek čas)
- zamik vklopa (da imam zjutraj ko vstanem sveže oprano, drugače se čez noč pomečka)
- 1400 obratov (da je hitro suho oz. da je v sušilcu kar nekaj 10 minut manj)
- dostopen filter (ker imam slabo izkušnjo s prejšnjim strojem, kjer je bil filter skoz zabasan in ga je bilo treba čistiti vsaka 3 pranja
bonk.gif
)

... kupila sva Samsunga z vsem zgoraj naštetim, za katerega sem slišala kar nekaj pohval, je bil pa v Mercator tehniki, pred tremi tedni z Mercator pika kartico znižan iz 570€ na 370€.

Kako pa sem zadovoljna pa bom vedela, ko ga bova začela uporabljati.

Nazadnje urejeno:

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
hmmm čudna zadeva pa me zanima preden kličem na servis. Vzel sem od Boscha WAE2437FB in poberem ven vse štiri varostne šraufe, priklopim na vodo, odtok vse skupaj, zaženem prvi program in ko zalaufa centrifuga začne glasno piskati. Sem dal še file zraven kako piska
smile-1.gif

Kaj bi lahko bilo, preden kličem servis?

Priponke

• 1208708-bosch.mp3
    555,4 KB · Ogledi: 169
Nazadnje urejeno:

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Maci:kater model "tehta" cunje. Daj mi link

Midva sva vzela tega , drugače pa tehta perilo vsak stroj ki ima velikost napisano v razponu, npr. 1-7kg, 1-6kg... če nima funkcije tehtanja piše samo velikost bobna, npr. 6kg, 7kg...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
pralni je gorenje...potem pa dolgo nic primerljivega cena/kakovost

mieleje pa best off..tut kaviar je..sam je treba colat..pač ni za vsakega..

me pa zanima, a tisti, ki iamte miele pralne imate libhererje v kuhinjah, hans grohe pipe..pa phlipsove full lede..v garazi pa zvezda, vetercica, krogui..al raje lexus, acura..

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Gorenje je top shit... NOT.
Ko ti v garanciji 3x zamenjajo ležaje in popravljajo neko elektroniko se je za vprašati glede kvalitete. Kaj bo šele ko bo izven garancije?
Razmerje kakovost/cena tukaj ne igra gorenju v prid. Sploh pa ne takrat, ko prideš v trgovino in se nobenemu pralnemu stroju od gorenja ne dajo normalno zapreti vrata, za povrh ti pa še prodajalec pove, da ti proda zraven še pilo, da jih doma potem malo zbrusiš in bo OK. Prodajalec se je znašel, kupec pa če to kupi je butelj.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
žal imam dostop do statistike in meni lahko trobiš po mili volji..pa ne bo pomagalo.

gorenje ti, če znaš in si dosleden, aprata tudi lepo zamnjea..v petih letih v vsakem trenutku..zgornjemu ga niso, ker se ne zna postavit zase..men so..brez najmanjse tezave.

zivljenje in nakupovanje je mnogo vec kot podpisovanje slipov

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Še zmeraj je bilo potrebno zamenjati 3x ležaje, elektroniko. In vrata se na tistih strojih niso zapirala kot bi se naj.
Pa statistika gor ali dol.
Vprašanje zate; bi kupil še enkrat v isti izvedbi (enak motor..) renaulta kot ga imaš, če ti zariba motor?

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
da, bi kupil.

ker tudi prvega vem, za razliko do mnogih, zakaj sem kupil.

in gorenje pralni ima pri meni računico in vem zakaj. in skrinja, ki je crknila, v nekaj tednih dvakrat, pa so jo zamnjeali, je imela računico in bi jo spet kupil. v isti izvedbi.

vem, je tezko razumeti.

Stipe

Pripravnik
4. sep 2007
366
0
16
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ce ugasnjenn stroj zavrtis z roko tudi "zaga" ali ne. V eno smer bolj kot v drugo?

Enako glasen je, ce ga vrtis v eno ali drugo smer. Vse ocene, ki sem juh bral noben ni rekel, da je tako glasen kvecejmu obratno.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Tudi jaz bi kupil ponovno, ampak le v primeru, da bi "računica" bila res dobra. No, v omenjem primeru ni bila optimalna. Če pa benefiti (taki i ovaki) presegajo coste za nekajkratnik že na začetku, pa ne vidim omejitev.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
Citat:
Uporabnik Stipe pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ce ugasnjenn stroj zavrtis z roko tudi "zaga" ali ne. V eno smer bolj kot v drugo?

Enako glasen je, ce ga vrtis v eno ali drugo smer. Vse ocene, ki sem juh bral noben ni rekel, da je tako glasen kvecejmu obratno.

Sem poslušal , pa od Hanzija link tud že poznam....oba primera se mi ne zdita ravno normalna , čeprav bodo nekateri rekli da tako pač ropota kolektorki motor, inverterski pa ne.......jaz imam BOSCH-a pa (kolektorski motor) pa ne ropota/piska toliko.
Oitno je tako, da glasnost malo varira od stroja do stroja pa čeprav se gre za isti model.
confused-1.gif